Άδωνις Γεωργιάδης από Ρέθυμνο: “Δεν υπάρχει θέμα επάρκειας τροφίμων στην Ελλάδα”

Κανένα σχόλιο
"Sponsored links"

Σχόλιο για τα ελληνοτουρκικά

Σχολιάζοντας τα τελευταία γεγονότα των Τουρκικών προκλήσεων ο υπουργός κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να φοβάται! Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Η Ελλάδα είναι ισχυρή χώρα και η Τουρκία δεν θα τολμήσει να κάνει κάτι πέρα των λεκτικών ορίων, διότι γνωρίζει πολύ καλά πως εδώ έχουμε ένα πρωθυπουργό εξαιρετικά αποφασισμένο να υπερασπιστεί τη χώρα και ένοπλες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί τόσο, που δεν είναι καθόλου εύκολο για την Τουρκία να κάνει οποιαδήποτε προβοκάτσια στην Ελλάδα. Άρα, ο κ. Ερντογάν θα φωνάζει γιατί έχει εκλογές και ένα  πληθωρισμό 70%  και πολλά άλλα προβλήματα.

Εμείς κάνουμε την δουλειά μας και δεν παρασυρόμαστε από τις προκλήσεις της τουρκίας. Η Ελλάδα δεν έχει συμφέρον από την ένταση. Η Ελλάδα έχει συμφέρον από την σταθερότητα και την  πρόοδο. Και πραγματικά ευχόμαστε να λογικευτεί η Τουρκία, η οποία πάντα θα είναι γείτονας μας και συμφέρον δικό της και δικό μας είναι να συνεννοούμαστε. Αν όμως κάποιοι νομίζουν, πως στην Ελλάδα έχουν ένα βολικό γείτονα που θα μπορούσε να υποχωρήσει στις δικές του αξιώσεις ή ότι εμείς πρέπει να αναγνωρίσουμε κάποιο περιφερειακό ρόλο ηγεμονικής δύναμης της Τουρκίας, σε αυτό κάνουν μεγάλο λάθος. Με την Τουρκία θέλουμε να είμαστε φίλοι, όπως με όλους τους γείτονες μας.

Η φιλία εδράζεται στην ισότητα και στην καλή συνεννόηση. Αν αυτά θέλει ο κ. Ερντογάν θα τα βρει σίγουρα στην Ελλάδα. Αν πάλι θέλει να ασκεί μπούλιγκ, είμαστε πολύ δυνατοί για να μπορεί να μας κάνει κάτι τέτοιο. Και αποφασισμένοι.»

"Sponsored links"

Εκλογές και ανάπτυξη

Σε ερώτηση για το αν θα έχουμε πρόωρες εκλογές ο κ. Γεωργιάδη παρέπεμψε στις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού, επισημαίνοντας, πως είναι αποκλειστικό δικαίωμα του πρωθυπουργού να αποφασίσει το πότε και το γιατί.

Σε ό,τι αφορά το αναπτυξιακό περιβάλλον στην χώρα μας, επισήμανε τα ρεκόρ επενδύσεων που καταγράφονται τα τελευταία τρία χρόνια στην Ελλάδα, τονίζοντας πως η χώρα μας έχει την πρώτη θέσει στην Ε.Ε. ως ελκυστικός επενδυτικός προορισμός.

Για τις κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο

Όπως είναι γνωστό το πρωί κατά την επίσκεψη του κ. Γεωργιάδη στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, έγινε δεκτός με διαδήλωση διαμαρτυρίας.

Απαντώντας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, σχολίασε ως εξής:

«Εμένα μου αρέσει πολύ  η δημοκρατία και μου αρέσει και που μπορεί ο κόσμος να διαμαρτύρεται όπως είναι το δημοκρατικό τους  δικαίωμα. Πάντα  όμως εκπλήσσομαι, γιατί κάποιοι  συμπολίτες μας νιώθουν πως δεν έχουν λόγο ύπαρξης αν δεν διαμαρτύρονται.

Γιατί το λέω αυτό. Το λέω γιατί ως υπουργός ανάπτυξης τα τελευταία τρία χρόνια έχω εγκρίνει οποιοδήποτε αίτημα έχει έρθει στο γραφείο μου και αφορά το νοσοκομείο Ρεθύμνου. Και χρήματα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για να γίνει η νέα πτέρυγα και χρήματα από το ΕΣΠΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου και οποιοδήποτε άλλο αίτημα.

Γενικά το έχω βοηθήσει το ίδρυμα αυτό. Αντιλαμβάνομαι την αγωνία γιατί ο νομός έχει την ιδιότητα να έχει αυτό το ένα νοσοκομείο και είναι ένας νομός με μεγάλο πληθυσμό και τουρισμό που δεν μπορεί να μην έχει σε κοντινή απόσταση υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και δεν χρειάζεται κάποιος να φωνάξει σε μένα για να κάνω το καθήκον μου, που είναι να φροντίζω για αυτό το νοσοκομείο. Άρα οι διαμαρτυρίες είχαν ένα γενικό πολιτικό χαρακτήρα και δεν αφορούσαν την ουσία. Κ

αι επειδή κάποια κυρία φώναζε πως τα νοσοκομεία ανήκουν στον λαό και όχι σε μας, να ξεκαθαρίσω πως και εγώ λαό θεωρώ τον εαυτό μου. Δεν ανήκω σε οποιαδήποτε αριστοκρατία. Δεν αναγνωρίζω σε κανένα να θεωρεί τον εαυτό του περισσότερο λαό από τον άλλο. Όλοι λαός είμαστε. Άρα εκείνοι μπορούν να διαμαρτύρονται στα πολιτεύματα που αρέσουν σε αυτούς που σήμερα διαμαρτύρονταν, εμείς δεν θα μπορέσουμε να διαμαρτυρηθούμε. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά.»

Τέλος τόνισε την εξαιρετική συνεργασία που είχε με την διοίκηση και τους εργαζόμενους του ιδρύματος, που  την χαρακτήρισε εποικοδομητική.

Ευχαριστίες Γ. Κεφαλογιάννης και Προέδρου Επιμελητηρίου προς τον Α. Γεωργιάδη

Ιδιαίτερη αναφορά στην βοήθεια που προσέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Ρέθυμνο όλα τα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από την Νέα Δημοκρατία έκαναν ο Βουλευτής του Νομού κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου κ. Γιώργος Γιακουμάκης. Αξίζει δε να αναφερθεί η προώθηση του έργου κατασκευής του υδατοδρομίου Ρεθύμνου, για το οποίο ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε πως ολοκληρώνονται οι διαδικασίες χρηματοδότησης και πάει προς δημοπράτηση.

Ειδικότερα, ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε τα εξής:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αγαπητό φίλο και συνάδελφο Άδωνι Γεωργιάδη για την διαχρονική στήριξη των αιτημάτων του Ρεθύμνου σε έργα υποδομών, σειρά των οποίων επισκεφθήκαμε σήμερα και αφορούν τόσο ιδιωτικές επενδύσεις όσο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Επίσης ευχαριστώ και τους συναδέλφους και πρώην υπουργούς κ. Κόνσολα και κ. Μπούγα, με τους οποίους επίσης είχαμε πάντα μια εξαιρετική συνεργασία. Ειδικά θα ευχαριστήσω δημόσια τον κ. Κόνσολα για την καθοριστική συμβολή του στην ίδρυση της Σχολής Ξεναγών στο Ρέθυμνο αλλά και τον κ. Μπούγα για την διαχρονική μας συνεργασία και ειδικά για την τροπολογία, την οποία καταθέσαμε από κοινού για να δοθεί παράταση στο χρόνο αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες έως 31/5ου και στην οποία πάνω πάτησε το αρμόδιο υπουργείο για να δώσει την παράταση έως 15 Ιουλίου.»

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Επανέρχομαι στον Άδωνη Γεωργιάδη για να τονίσω πως αν δεν υπήρχε, μια σειρά από έργα και επιχειρήσεις στο Ρέθυμνο, όπως η Creta Farms, δεν θα υπήρχαν χωρίς την καθοριστική του συμβολή. Το έργο  του υδατοδρομίου που θα δημοπρατηθεί προσεχώς αλλά και μια σειρά έργα σε δήμους, χρηματοδοτούνται από το υπουργείο ανάπτυξης. Καθοριστική ήταν η συμβολή του στις χρηματοδοτήσεις που ενέκρινε ο κ. Γεωργιάδης εν μέσω πανδημίας για να κρατηθούν ζωντανές οι επιχειρήσεις και γενικότερα, πρόκειται για ένα άνθρωπο που εργάζεται νυχθημερόν και το αποτέλεσμα φαίνεται.»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ε.Ε. κ. Γιακουμάκης αφού χάρισε τοπικές εκδόσεις και προϊόντα στον φιλοξενούμενο υπουργό δήλωσε: «Θέλω να καλωσορίσω και να ευχαριστήσω τον υπουργό κ. Γεωργιάδη. Είναι ένας άνθρωπος της αγοράς, ρεαλιστής και ουσιαστικός και έχουμε δει πάρα πολλές επενδύσεις στην Ελλάδα να γίνονται με την δική του συμβολή ή να σώζονται όπως έγινε με την μεγαλύτερη εταιρεία του Ρεθύμνου, την Creta Farms. Είναι ένας άνθρωπος που βλέπει τα καθημερινά προβλήματα και μπορεί να τα αντιμετωπίζει, βοηθώντας με τις παρεμβάσεις του να επιλυθούν.»

Μετά την συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είχαν επαφές με τους παραγωγικούς φορείς του Ρεθύμνου και θεσμικούς εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης ενώ η επίσκεψη του ολοκληρώθηκε με σύσκεψη στελεχών της τοπικής ΝΟΔΕ.

rethemnosnews.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live