Άρθρο Άρη Παπαδογιάννη: «Όχι» στον «αποκεφαλισμό» του Ο.Α.Κ. – Ο Οργανισμός πρέπει να παραμείνει ζωντανός και αυτόνομος!

Κανένα σχόλιο

Του Άρη Παπαδογιάννη *

Με μια σπασμωδική  – προεκλογική κίνηση η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, τοποθετούν «νάρκη» στα θεμέλια του μεγαλύτερου Αναπτυξιακού «εργαλείου» που διαθέτει τα τελευταία χρόνια η Κρήτη, από τη μια μέχρι την άλλη άκρη του νησιού.

Η βίαιη «ενεργοποίηση» μας  Ειδικής Υπηρεσίας Κρήτης και Δωδεκανήσου με την παράλληλη αφαίμαξη του έμψυχου δυναμικού του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, μόνο τυχαία δεν είναι στην παρούσα χρονική στιγμή που συμβαίνει και δρομολογεί με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο, αυτό που αποτελούσε από την αρχή μας διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τον στρατηγικό σκοπό μας ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείο: το «κλείσιμο» του Ο.Α.Κ.

"Sponsored links"

Ενδεικτικό μας αυτή την κατεύθυνση είναι ότι  ΕΥΔΕ Κρήτης και Δωδεκανήσων  παίρνει άμεσα  7 από τα 9, στελέχη μας διεύθυνσης συγκοινωνιακών έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, ενώ τα υπόλοιπα δυο που εναπομένουν, βρίσκονται ουσιαστικά ένα «βήμα» πριν από την συνταξιοδότηση. Ως εκ τούτου, θέλοντας και μη η λειτουργία του Οργανισμού αυτόματα μετατρέπεται σε «μετέωρη»!

Οι φορείς μας Κρήτης, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουν το σενάριο αυτό, να λάβει σάρκα και οστά.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  επιβάλλεται να αντιδράσουμε δυναμικά, απέναντι στον «αποκεφαλισμό» του Ο.Α.Κ. ο οποίος στα χρόνια μας κρίσης αποτέλεσε τη  μόνη αξιόλογη προσπάθεια που κράτησε όρθιο – σε αναπτυξιακό επίπεδο – το νησί.

Ο Ο.Α.Κ. πάση θυσία πρέπει να παραμείνει ΖΩΝΤΑΝΟΣ και ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ. Αυτό αποτελεί υποχρέωση όλων μας να το διεκδικήσουμε, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και μεταξύ μας διαφορές.

* Αρχιτέκτονας Μηχανικός

Επικεφαλής Δημοτικής Πρωτοβουλίας «Η Απάντηση… Τα Χανιά μας»

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις