14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Άρθρο Κ. Βαξεβάνη: Σε ποιο κελί θέλετε να πάω, κύριε Μητσοτάκη;

Ημερομηνία:

«Οταν η αποκάλυψη ενός εγκλήµατος αντιµετωπίζεται όπως η διάπραξή του, τότε σε κυβερνούν εγκληµατίες»

Εντουαρντ Σνόουντεν

Να σας κάνω τη χάρη, κύριε Μητσοτάκη, να πάω φυλακή εθελοντικά. ∆εν χρειάζονται νοµικές διαδικασίες ούτε να ταλαιπωρείτε τη χώρα και να εξευτελίζετε τους θεσµούς, ιδιαίτερα τη ∆ικαιοσύνη. Πείτε µου σε ποιο ανήλιαγο κελί θέλετε να πάω; Να πάρω τα µπλοκάκια µου, τα βιβλία µου, τις φωτογραφίες των παιδιών και της αγαπηµένης µου και να πάω. ∆εν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις. Βλέπετε δεν γεννήθηκα σε πούπουλα και έµαθα να µην έχω απαιτήσεις στη ζωή µου. Εζησα και ανέχεια και δυσκολίες και πολέµους. Tους κάλυπτα δηµοσιογραφικά όταν εσείς ήσασταν στο Columbia που σήµερα µπερδεύετε µε την Κολοµβία. Εζησα και διώξεις εκ µεταφοράς έστω µέσα από την οικογένειά µου. Πού να ’ξερα ότι όσα άκουγα στις οικογενειακές διηγήσεις για τα ξερονήσια και τις φυλακές θα αναβίωναν στην Ελλάδα που χτίζετε. Οτι θα ερχόταν η ώρα που θα καβαλάγατε το τρίκυκλο και θα τρέχατε να σπάσετε χέρια και πληκτρολόγια που τολµούν να γράφουν όσα δεν θέλετε να γράφονται.

Να πάω σε ένα κελί, κύριε Μητσοτάκη µου, των διαστάσεων που επιθυµείτε κιόλας, να σας φύγει και εσάς ο καηµός, να ηρεµήσουν και οι Ηρωδιάδες σας. Θέλετε να ορίσετε και τι θα τρώω; Ευχαρίστως. Θέλετε και βασανιστήρια; Θα το αντέξω. Θέλετε να µου βάλετε κρεβάτι µε καρφιά; Θα προσπαθήσω να κάνω τον φακίρη.

Πείτε την αλήθεια φωναχτά να απελευθερωθείτε. ∆εν χρειάζεται να την ψιθυρίζετε σε αυτιά εισαγγελέων και παναθηναϊκάκηδων που έλεγε και ο άσπονδος φίλος σας Αντώνης Σαµαράς. Η εξοµολογηµένη αµαρτία δεν είναι αµαρτία αλλά ο καηµός ο ανοµολόγητος τρώει τον άνθρωπο. Να πάω φυλακή αν είναι να γλιτώσει η χώρα από τη µετατροπή ενός πρωθυπουργού σε µαριονέτα της εµµονής. Θέλετε να πάω στο κελί 33 να το σιγοτραγουδάτε µε τη Μαρέβα σας; Θέλετε έναν άλλο αριθµό του οποίου τον συµβολισµό προτιµά ο αστρολόγος σας; Εχει κάποια προτίµηση ο φίλος σας Νίκος Γεωργιάδης για να βγάλει και αυτός το άχτι του απέναντί µου; Μήπως ο φίλος σας ο Φρουζής;

Μήπως θέλετε να βάλετε και κάµερες στο κελί να µεταδίδουν το θέαµα, να µην έχει ο κόσµος να ασχολείται µε νεκρούς από την πανδηµία και την ακρίβεια; Να το κάνετε reality και να βάλετε και χορηγό τη Novartis. Ή µήπως προτιµάτε τη Siemens;

Το θέµα όµως, κύριε Μητσοτάκη µου, είναι ότι το Documento δεν γίνεται να κλείσει. Γιατί το Documento δεν είµαι εγώ. Είναι κάτι ανυπότακτοι δηµοσιογράφοι που, σε αντίθεση µε τους γνωστούς και τους φίλους σας, το δικό τους βίτσιο είναι η αλήθεια. Σκαλίζουν, ψάχνουν, αυθαδιάζουν, λένε όχι. Οταν ακούνε τα «Μωυσής» και «κοµψή» γελάνε. Ερεθίζονται µε τις λέξεις offshore, νησιά Κέιµαν, πόθεν έσχες, απατεώνες, διεφθαρµένοι. Εχουν κάνει επιλογές που όσο και να σας φαίνεται παράξενο δεν είναι ούτε θέµα ανταλλαγής.

Το θέµα επίσης, κύριε Μητσοτάκη µου, είναι και οι απέξω. Οι πολίτες που δεν θέλουν να είναι ούτε οπαδοί ούτε υπήκοοι. Το θέµα είναι και οι µέσα στο κόµµα σας που ακονίζουν µαχαίρια για να κόψουν την πηχτή πολιτική ηλιθιότητα µέχρι να κόψουν το κεφάλι σας. Είναι και οι δικαστές και εισαγγελείς που αρνούνται να γίνουν εργαλεία δίωξης σε έναν µητσοτακισµό παλαιάς κοπής. Κυρίως όµως το θέµα είναι το σύνολο του κόσµου που φτιάχνει το κύµα στήριξης που θα σας πνίξει στο τέλος. Είναι οι νέοι άνθρωποι που το πρόβληµά τους δεν είναι ότι υποφέρουν, αλλά ότι σας ακούν να λέτε ψέµατα. Που σας αντιλαµβάνονται σαν πρωθυπουργό-τουρίστα.

Τι θα κάνετε µε όλους αυτούς, κύριε Μητσοτάκη µου; Θα τους βάλετε όλους φυλακή; Το επιχείρησαν και άλλοι πριν από εσάς µε τη χορηγία της Αποστασίας του µπαµπά σας, αλλά δεν τα κατάφεραν. Τα έχει λύσει η Ιστορία αυτά. Αν είναι να επαναληφθεί η Ιστορία, τότε το ανέκδοτο στη φάρσα είστε µόνο εσείς.

Καλά τα κανάλια και οι καναλάρχες που σας πηγαινοφέρνουν µε τα ελικόπτερά τους, αλλά και αυτοί κάποια στιγµή θα αποσύρουν και τη στήριξη και τα ελικόπτερα.

Τι θα κάνετε, κύριε Μητσοτάκη µου, µε την κόλαση του ∆άντη που έχει ανοίξει και τσαλακώνει το προφίλ σας µετά το τετράστιχο που σκάρωσε ο Χρήστος ∆άντης; Θα φτιάξετε άρθρο σε έναν από τους νόµους που προβλέπει απευθείας ανάθεση σε κάποιον κολλητό σας το οποίο θα απαιτεί όποιος τραγουδά τραγουδάκι που κάνει οµοιοκαταληξία µε τη λέξη Μητσοτάκης να ανασκολοπίζεται και να σουβλίζεται; Θεωρείτε τυχαίο, κύριε Μητσοτάκη µου, ότι είστε ο µοναδικός πρωθυπουργός που έχει εµπνεύσει τη διακωµώδηση και τη γελοιοποίηση; Που τον αποκαλούν µε τα πιο απαξιωτικά επίθετα ως χαρωπό, τριήµερο, YOLO ή ασυναίσθητο; Νοµίζετε πως κάποιος µοχλός προπαγάνδας σας έκανε ζωντανή γελοιογραφία την ώρα που εσείς εξαφανίζετε και τους δηµοσιογράφους και τους γελοιογράφους;

Oταν ο κόσµος αντιλαµβάνεται τον πρωθυπουργό σαν µέρος θιάσου, τα χειροκροτήµατα είναι για τη διασκέδαση που παρέχει, όχι για το έργο του.

Την προσεχή Τετάρτη, κύριε Μητσοτάκη µου, ίσως δεν χρειάζεται να πάω στην ανακρίτρια. Κάντε ένα νόµο που να λέει πως όποιος έχει το όνοµα, το ΑΦΜ µου και το ΑΜΚΑ µου µπαίνει αυτοµάτως φυλακή. Τι νόηµα έχουν οι προφάσεις και οι νοµοτυπίες; Το να συντοµεύσουµε τις διαδικασίες θα σας δώσει λίγη χαρά νοµίζω που τόσο σας λείπει.

Αλλά δεν θα ξεµπερδέψετε, δυστυχώς. Θα σας ρωτάνε κάθε µέρα, όλο και πιο πολύ, για την ακρίβεια, την ανεργία, το ψεύτικο πόθεν έσχες σας, τα σπίτια του Βολταίρου και της Τήνου και όταν τελειώσει η πανδηµία για τους νεκρούς που πρέπει να βαραίνουν τη συνείδησή σας.

"google ad"

Πριν από εσάς άλλωστε ο Αντώνης Σαµαράς επιχείρησε να µε ξαναβάλει φυλακή µε τη λίστα Λαγκάρντ. Το µόνο που κατάφερε ήταν να πέσει από την κυβέρνηση. Γι’ αυτό σας λέω, αφήστε τις διαδικασίες, είναι επικίνδυνες. Θα µαζευτούν δηµοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσµο και θα καταγράφουν το αυταρχικό καθεστώς που υπηρετεί τη διαφθορά. Γι’ αυτό σας λέω, να κάνουµε µια συµφωνία να πάω εθελοντικά φυλακή. Με έναν όρο µόνο: να δεχτείτε να µου δώσετε µια συνέντευξη µε πανελλήνια ζωντανή µετάδοση. Τι λέτε; Deal;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ