Έκδοση βιβλίου-οδηγού για την στήριξη των συγγενών των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα

Κανένα σχόλιο

Το πρώτο αντίτυπο του σημαντικού οδηγού-βιβλίου που εκδόθηκε για την αντιμετώπιση των τροχαίων, παρέδωσε σήμερα στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη ο Πρόεδρος του συλλόγου «Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων Περιφέρειας Κρήτης – Ο Άγιος Χριστόφορος» Σταύρος Πολέντας.

Το βιβλίο συντάχθηκε από τον σύλλογο, και εκδόθηκε με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, και της Εκκλησίας Κρήτης με στόχο την αρωγή των συγγενών των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα.

Παρουσία του Προέδρου της ομάδας εργασίας Περιφέρειας Κρήτης για την οδική ασφάλεια, Περιφερειακού Συμβούλου Νίκου Ξυλούρη, και του δικηγόρου του συλλόγου Γιώργου Στυλιανάκη ο κ. Πολέντας παρέδωσε σήμερα στην Περιφέρεια στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη το πρώτο αντίτυπο του βιβλίου.

"Sponsored links"

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, ο αναπληρωτής Υπουργού για θέματα προστασίας του πολίτη Γιάννης Πανούσης με έγγραφο του ενημερώνει ότι το βιβλίο πρόκειται να προωθεί πανελλαδικά σε όλα τα τμήματα της Τροχαίας, όπως επίσης σε πρώτο στάδιο, στις ενορίες της Εκκλησίας Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του για την έκδοση του βιβλίου επεσήμανε: «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βιβλίο για την οδική ασφάλεια, για την υποστήριξη των οικογενειών που χάνουν συγγενικά τους πρόσωπα σε τροχαία. Θέλω να συγχαρώ για την έκδοση του οδηγού αντιμετώπισης τροχαίων, το σύλλογο, το διοικητικό συμβούλιο, τον πρόεδρο του Σταύρο Πολέντα, και πρέπει να τονίσουμε ότι το βιβλίο θα διατεθεί με εντολή του αναπληρωτή Υπουργού για θέματα προστασίας του πολίτη Γιάννη Πανούση στα τμήματα της Τροχαίας πανελλαδικά. Ο σύλλογος προσφέρει εξαιρετικό έργο και σε κοινωνικό επίπεδο».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του συλλόγου «Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων Περιφέρειας Κρήτης – Ο Άγιος Χριστόφορος”» Σταύρος Πολέντας επεσήμανε: «Συντάξαμε ένα βιβλίο-οδηγό αντιμετώπισης τροχαίων ο οποίος δίνει συμβουλές και ενημερώνει για τα δικαιώματα όσων χάνουν σε τροχαία συγγενικά τους πρόσωπα. Τον οδηγό συντάξαμε με την αιγίδα της Εκκλησίας Κρήτης, του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, των δήμων της ΠΕ Χανίων, και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ο κ. Πανούσης μάλιστα ως ειδικός εγκληματολόγος μας ζήτησε να του στείλουμε 105 αντίτυπα του βιβλίου για να προωθηθούν στα τμήματα Τροχαίας της χώρας. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη που δείχνουν μεγάλη ευαισθησία σε θέματα οδικής ασφάλειας».

Στην εισαγωγή του βιβλίου αναφέρονται ανάμεσα σε άλλα: «Η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου από τροχαίο ατύχημα είναι ίσως η πιο επώδυνη εμπειρία που μπορεί να βιώσει μια οικογένεια. Όταν ένα παιδί χάνει ξαφνικά τον πατέρα, τη μητέρα ή τον αδερφό του ή όταν ένας γονέας αποχωρίζεται το παιδί του με αιφνίδιο τρόπο χωρίς να έχει προετοιμαστεί ή να το έχει αποχαιρετήσει, τότε η ζωή του αλλάζει για πάντα. Ο ψυχικός πόνος και η απόγνωση που αισθάνονται οι συγγενείς θυμάτων από τροχαία ατυχήματα είναι τεράστιος και η παροχή υποστήριξης είναι αναγκαία προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί να αντιμετωπίσουν σε ψυχολογικό αλλά και πρακτικό επίπεδο τις αλλαγές με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι».

Ο “Σύλλογος Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων Περιφέρειας Κρήτης – Ο Άγιος Χριστόφορος” (polentaspark.weebly.com), ιδρύθηκε το 2011 και έχει βασικό σκοπό την ανάληψη δράσεων για την αντιμετώπιση των δραματικών καταστάσεων και των τραγικών στιγμών που βιώνει μια οικογένεια από ένα ξαφνικό τραγικό θάνατο ενός μέλους αυτής. Η στήριξη των οικογενειών των θυμάτων των τροχαίων δυστυχημάτων με τη διοργάνωση δράσεων σε όλους τους κοινωνικούς και ανθρωπιστικούς τομείς, είναι πλέον επιβεβλημένη και αναγκαία.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live