17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Έκθεση ΟΗΕ: Εφιαλτικές εκτιμήσεις – O πληθυσμός της Ελλάδας θα μειωθεί κατά 4 εκατ. έως το 2100

Ημερομηνία:

Το μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα έρχεται να επιβεβαιώσει μία ακόμα έκθεση. Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, με βάση τα τρέχοντα ποσοστά γονιμότητας και την ηλικία του υπάρχοντος πληθυσμού, η χώρα μας από το 2022 έως το 2100 θα παρουσιάσει μείωση της τάξης του 39%.

Το ποσοστό αυτό αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως. Πιο συγκεκριμένα, το 2100 η Ελλάδα θα είναι η χώρα με την έβδομη μεγαλύτερη συρρίκνωση πληθυσμού, ο οποίος τότε θα είναι 6,38 εκατ. άτομα από 10,38 εκατ. που είναι σήμερα.

Από την έκθεση του ΟΗΕ, ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν τα δεδομένα για τη Νότια Κορέα, η οποία εκτιμάται ότι θα χάσει πάνω από τον μισό πληθυσμό της και πιο συγκεκριμένα το 53%. Ακολουθεί η Ουκρανία με 49% και η Κίνα με 46%.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...