Έκκληση στο οργανωμένο κίνημα της εργασίας και στους εκπροσώπους της (Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες) να δώσουν τη μάχη στο πλευρό των εκπαιδευτικών

Κανένα σχόλιο

Η εκπαίδευση δεν είναι απλώς δημόσιο αγαθό, είναι μοχλός ανάπτυξης για κάθε οικονομία. Αποτελεί, δε, γέφυρα λείανσης κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων. Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε η Παιδεία αποτελεί τη μόνη ελπίδα για τον τόπο και για τη νέα γενιά. Δυστυχώς, η νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκείται, όχι μόνο κατ’ εντολήν των δανειστών μας αλλά και της παρασιτικής μεγαλοαστικής τάξης της χώρας και της πολιτικής της ηγεσίας, θέλει να στερήσει την ελπίδα από την κοινωνία και τους νέους ανθρώπους, συρρικνώνοντας το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης και παραχωρώντας το σε αγοραία συμφέροντα. Με τον τρόπο αυτό ένα αγαθό για όλους μετατρέπεται σε προνόμιο των ολίγων, όπως συνέβαινε στις δεκαετίες του ’50 και του ’60.

Με επιστολή του ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ και Γραμματέας Εκπαίδευσης της ΓΣΕΕ Μιχάλης Κουρουτός απευθύνει έκκληση στο οργανωμένο κίνημα της εργασίας και στους εκπροσώπους της (Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες) να δώσουν τη μάχη στο πλευρό των εκπαιδευτικών για να μπει φραγμός στην εκποίηση του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης που θα πλήξει καίρια τα παιδιά των εργαζόμενων και των φτωχών στρωμάτων. Η μάχη αυτή είναι επιβεβλημένη, ώστε να αποφευχθεί μια εθνική τραγωδία που θα γυρίσει την Ελλάδα πολλές δεκαετίες πίσω.

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live