24.8 C
Chania
Tuesday, October 8, 2024

Έκλαψε όλη η Κρήτη στις κηδείες του Δ. Βουρβαχάκη και του Β. Κελαράκη

Ημερομηνία:

Τελευταία πράξη στην τραγωδία που από την Τετάρτη συγκλονίζει την Κρήτη, με τις κηδείες του Δημήτρη Βουρβαχάκη στον Πετρέ Ρεθύμνου και του Βαγγέλη Κελαράκη στο Θραψανό Ηρακλείου.

Λύγισε η Κρήτη χθες πάνω από τα φέρετρα του Βαγγέλη Κελαράκη και του Δημήτρη Βουρβαχάκη, των ανθρώπων που επί σειρά ετών άπλωναν τα χέρια τους και έσωζαν ανθρώπινες ζωές και όμως χθες το πρωί έφυγαν αβοήθητοι και εγκλωβισμένοι μέσα σε ένα ασθενοφόρο που μετατράπηκε σε φέρετρο.

Το πρωί χθες στο Θραψανό Πεδιάδος έγινε η κηδεία του ικανού διασώστη και προέδρου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Κρήτης Βαγγέλη Κελαράκη. Τον άνθρωπο που έφυγε ξαφνικά και άγρια, αφήνοντας πίσω του δύο κόρες, τη γυναίκα του, τη μάνα του και την αδερφή του να θρηνούν σπαρακτικά πάνω από το σφραγισμένο του φέρετρο, συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία όλοι του οι συνάδελφοι.

Η μάνα του με μία μόνο λέξη στα χείλη … παιδί μου! Η γυναίκα του και τα κορίτσια του με τον πόνο του χαμού στα μάτια και οι φίλοι του χαμένοι στην απελπισία.
Με δάκρυα στα μάτια διασώστες, σαμαρείτες, γιατροί, αστυνομικοί, πυροσβέστες, όλο το χωριό, άνθρωποι από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και την Κύπρο βρέθηκαν δίπλα στο σφραγισμένο φέρετρο του Βαγγέλη λέγοντας το στερνό αντίο.

Μια μαυροφορεμένη λαοθάλασσα έπνιξε το Θραψανό και όλοι μόνο καλά λόγια είχαν να πουν για τον παθιασμένο με τη δουλειά του διασώστη του ΕΚΑΒ, για εκείνον που έβαζε τον άνθρωπο πάνω από όλους και από όλα. Και εκείνοι που μίλησαν είχαν μόνο καλές και δυνατές στιγμές να θυμηθούν από επιχειρήσεις διάσωσης, από στιγμές δύσκολες αλλά γεμάτες ανθρωπιά και μαθήματα ζωής.

ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΓΓΕΛΗ
Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου και ολόκληρης της Κρήτης, έδωσε το παρόν στην κηδεία του 49χρονου διευθυντή του τοπικού ΕΚΑΒ Δημήτρη Βουρβαχάκη, με τους συναδέλφους του να τον συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία στο χωριό του, Καρωτή Ρεθύμνου.
Τη σορό του εκλιπόντος, σκεπασμένη με τη γαλανόλευκη, συνόδευαν η σύζυγος και οι κόρες του, συγγενείς, φίλοι, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και συνάδερφοί του από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κύπρο και Λάρισα, υπό τον ήχο των σειρήνων των ασθενοφόρων.
Η εξώδιος ακολουθία εψάλη στην εκκλησία της Πρωτοσεπτεμβριανής Παναγίας, στον Πετρέ Ρεθύμνου.
Όπως κοινοποίησε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Νίκος Κοκκίνης, με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, το τμήμα επειγόντων περιστατικών θα μετονομαστεί σε πτέρυγα Δημήτρη Βουρβαχάκη.
«Η κρητική κοινωνία θρηνεί σήμερα για την απρόσμενη απώλεια δύο επίλεκτων μελών της και στελεχών του ΕΚΑΒ Κρήτης, που κάτω από αντίξοες συνθήκες υπερέβαλαν καθημερινά εαυτόν για να σώσουν πολλές ανθρώπινες ζωές και να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στο συνάνθρωπο», δήλωσε μεταξύ άλλων η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή.

Στην κηδεία του Βαγγέλη Κελαράκη, παρουσία πλήθους κόσμου, την εξώδιο ακολουθία έψαλλε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ειρηναίος. Επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ειρηναίος, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Παναγιώτης Βαχαβιόλος, ο συνάδελφος των εκλιπόντων Νίκος Κωστάκης και ο πρόεδρος της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Ιεράπετρας, Ανδρέας Μαμαντόπουλος.
ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΗΝΑ
Χθες βράδυ, στον Ι.Μ. Ναό του Αγίου Μηνά, πλήθος κόσμου έσπευσε να προσκυνήσει τις σορούς των δύο άτυχων ανδρών, ενώ κατά τη μεταφορά των φερέτρων στην εκκλησία οι σειρήνες από τα τέσσερα ασθενοφόρα που συνόδευαν την πομπή ηχούσαν σπαρακτικά, θρηνώντας για τη διπλή αυτή απώλεια.

Αντί στεφάνων, όσοι επιθυμούν μπορούν να καταθέσουν χρήματα στον λογαριασμό του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 4ης Περιφέρειας-Παγκρήτια Τράπεζα 770836-0.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα (13/12) η ΠΑΕ Διεθνής Ένωσις Εργοτέλης για τον άδικο χαμό των δύο στελεχών του ΕΚΑΒ Δημήτρη Βουρβαχάκη και Βαγγέλη Κελαράκη.

«Η ΠΑΕ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο στελεχών του ΕΚΑΒ Δημήτρη Βουρβαχάκη και Βαγγέλη Κελαράκη για τον άδικο χαμό τους.»

ΑΔΟΚΗΤΟΣ O ΧΑΜΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΟΥΡΒΑΧΑΚΗ ΚΑΙ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΕΛΑΡΑΚΗ
Η Διοικητής και το προσωπικό της Πολιτικής Άμυνας Κύπρου θα ήθελαν να εκφράσουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των δύο συναδέλφων του ΕΚΑΒ, που έχασαν τη ζωή τους κατά την ώρα του καθήκοντος.  Είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε επαγγελματικά με το Δημήτρη και το Βαγγέλη και αμέσως αναγνωρίσαμε τον επαγγελματισμό που τους διακατείχε, τον εξαίρετο χαρακτήρα τους και γενικά τη βούληση τους για συνεχή προσφορά στο συνάνθρωπο τους.
Ήταν και οι δύο ακούραστοι εργάτες στον τομέα τους και με τη δράση τους κατάφεραν να αναπτύξουν συνέργειες και πρωτοβουλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Από εκεί που ταξίδεψαν θα είναι ευτυχείς, αν η προσφορά τους και το έργο που άφησαν συνεχιστεί και ενδυναμωθεί.
Η Κύπρος θρηνεί μαζί με την Κρήτη την μεγάλη απώλεια των δυο συναδέλφων.

Πηγή: neatv.gr, prismanews.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άρθρο Πάνου Χαρίτου: Από τη Γάζα στο Ιράν – 365 μέρες πολέμου

Μια ψύχραιμη αποτίμηση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή όπως...

Πέτρος Παππάς: Ζήτησε την τιμωρία φαντάρου που μίλησε σε αντιπολεμική διαδήλωση

Την τιμωρία του στρατιώτη που μίλησε στην αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα, ζήτησε ο  βουλευτής του...