16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Έλεγχος επιχειρησιακής ετοιμότητας και άσκηση μερικής εκκένωσης του Νοσοκομείου Χανίων

Ημερομηνία:

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των Επιχειρησιακών Σχεδίων Εκτάκτων Αναγκών «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ και ΠΕΡΣΕΑΣ», θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Μαρτίου 2021 και ώρα 11.00 π.μ. Έλεγχος Επιχειρησιακής Ετοιμότητας – Άσκηση Μερικής Εκκένωσης του Νοσοκομείου, υπό τον γενικό συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας – Ε.Κ.Α.Β  (Κ.ΕΠ.Υ- Ε.Κ.Α.Β).

Σκοπός της Άσκησης είναι η δοκιμή του Σχεδίου Εκκένωσης Νοσοκομείων σε περίπτωση σεισμού «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ», ο έλεγχος της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των διαθέσιμων μέσων και πόρων, καθώς επίσης και η εξάσκηση του προσωπικού, διασφαλίζοντας έτσι το υψηλότερο δυνατό επίπεδο συνεργασίας και ετοιμότητας των εμπλεκόμενων φορέων.

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί χωρίς να διαταραχθεί ή εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και θα συμμετέχουν -εκτός του προσωπικού του Νοσοκομείου (Ιατρονοσηλευτικού, Διοικητικού, Τεχνικού και Λοιπού)- η 7η Υ.Πε., η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ,    ο Στρατός (5η Α/Μ ΤΑΞ) και ο Ερυθρός Σταυρός.

Η άσκηση αφορά τη μερική εκκένωση του Νοσοκομείου λόγω σεισμικής δόνησης και εκδήλωσης πυρκαγιάς και περιλαμβάνει:

  • Εγκατάσταση υπαίθριου καταυλισμού με στρατιωτικές σκηνές και εξόπλισή τους με ξενοδοχειακό, ιατρικό, υγειονομικό και άλλο υλικό από το προσωπικό του Νοσοκομείου.
  • Απομάκρυνση περιπατητικών ασθενών από κλινικές που έχουν πληγεί από το σεισμό  καθώς και μεταφορά ασθενών με διάφορα μέσα (καρέκλες, φορεία, κ.λπ.) από το προσωπικό του Νοσοκομείου στον υπαίθριο καταυλισμό.
  • Υποδοχή τραυματισμένων ασθενών από την κοινότητα.
  • Κατάσβεση πυρκαγιάς και απεγκλωβισμό ασθενών με βραχιονοφόρο όχημα και άλλα διαθέσιμα μέσα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Παρακαλούνται οι πολίτες όπως συμμορφώνονται με τις οδηγίες του Προσωπικού Ασφάλειας του Νοσοκομείου και της Τροχαίας Χανίων , εντός του αύλειου χώρου του Νοσοκομείου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ