Έλληνες πλοιοκτήτες «τρέχουν» τις μεταφορές ρωσικού πετρελαίου για να προλάβουν τις κυρώσεις

Κανένα σχόλιο

Στην αύξηση του όγκου μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου έχουν προχωρήσει βιαστικά οι ευρωπαίοι πλοιοκτήτες, πριν τεθούν σε ισχύ οι σχετικές ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Μόσχας, όπως αναφέρει η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεξαμενόπλοια υπό ελληνική σημαία -που ελέγχουν περίπου το 1/3 του παγκόσμιου στόλου- μετέφεραν περίπου το ήμισυ των ποσοτήτων ρωσικού αργού τον Μάιο και τον Ιούνιο. Η Lloyd’s List Intelligence εκτιμά ότι κατά τη διάρκεια αυτών των δύο μηνών, πλοία που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα πραγματοποίησαν 151 εισόδους σε ρωσικά λιμάνια στη Μαύρη και τη Βαλτική Θάλασσα, σε σύγκριση με 89 επισκέψεις την προηγούμενη χρονιά.

Εν τω μεταξύ, τους τελευταίους μήνες η Κίνα έχει σχεδόν διπλασιάσει την αγορά ρωσικού πετρελαίου σε 1,13 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως κατά μέσο όρο τον Ιούνιο, από 670.000 βαρέλια την ημέρα τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την εταιρεία παροχής ενεργειακών δεδομένων Vortexa.

"Sponsored links"

Η Ινδία έφερε περίπου ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα τον περασμένο μήνα, από ουσιαστικά μηδέν τους πρώτους δύο μήνες του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο λόγος για τη βιασύνη είναι η επιθυμία να καλυφθεί η ζήτηση πριν από την επιβολή του ευρωπαϊκού εμπάργκο στο πετρέλαιο από τη Ρωσία.

ieidiseis.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live