15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Έναρξη νέου κύκλου σεμιναρίων για συγγενείς ανθρώπων με εξάρτηση από ναρκωτικά και αλκοόλ

Ημερομηνία:

– Ποια είναι η φύση του φαινομένου της εξάρτησης;

– Υπάρχουν μύθοι που συνοδεύουν το φαινόμενο;

– Μπορεί ένας εξαρτημένος να αντιμετωπίσει με επιτυχία το πρόβλημα της εξάρτησης;

– Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να βρει κάποιος βοήθεια;

– Ποιος είναι ο ρόλος της οικογένειας και των κοντινών ανθρώπων του εξαρτημένου στην αντιμετώπιση του προβλήματος;

– Τι εμπειρία μας δίνουν οι άνθρωποι που έχουν αντιμετωπίσει το πρόβλημα με επιτυχία;

Αυτά είναι τα βασικά ερωτήματα στα οποία επιχειρεί να δώσει απαντήσεις, ο νέος κύκλος σεμιναρίων για συγγενείς και συντρόφους ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ, ο οποίος διοργανώνεται από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων. Τα σεμινάρια απευθύνονται αποκλειστικά σε συγγενείς και συντρόφους ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ. Βασικός στόχος των σεμιναρίων είναι η ουσιαστική ενημέρωση των συγγενών ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης για τις αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.

Θα γίνουν τέσσερα δίωρα σεμινάρια, τα οποία θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 11 Μαΐου και θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα 18.00 – 20.00, έως και τη Δευτέρα 1 Ιουνίου. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται στους χώρους του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας (Γιαμπουδακη 39 και Ρενιέρη γωνία, πίσω από τα δικαστήρια) και η συμμετοχή σε αυτά, όπως και σε όλες τις δράσεις του προγράμματος είναι δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα σεμινάρια στα τηλέφωνα του προγράμματος (2821023432) καθημερινά από τις 9.00 – 20.00 ως την Πέμπτη 7 Μαΐου.

Συνοπτικές πληροφορίες για τις δράσεις υποστήριξης του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων για τους συγγενείς και συντρόφους εξαρτημένων.

 

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων είναι πρόγραμμα του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 2012 με τη συνεργασία και του ΟΚΑΝΑ και του Δήμου Χανίων και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Δήμου Χανίων. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ψυχοκοινωνική στήριξη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ και των συγγενών τους. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες του προγράμματος είναι δωρεάν.

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιούνται οι εξής δράσεις που αφορούν συγγενείς και συντρόφους εξαρτημένων:

Α) Ατομικές συναντήσεις υποστήριξης συγγενών ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης.

Β) Ομάδες υποστήριξης συγγενών και συντρόφων ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης.

"google ad"

Γ) Σεμινάρια ευαισθητοποίησης και έγκυρης πληροφόρησης συγγενών ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης.

Όποιος/α ενδιαφέρεται για κάποια από τις παραπάνω δράσεις μπορεί να επικοινωνήσει με το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων στο τηλέφωνο: 2821023432 καθημερινά από τις 9.00 -20.00 και να κλείσει άμεσα ένα ραντεβού προκειμένου να ενημερωθεί πληρέστερα για τις δυνατότητες υποστήριξης που παρέχει το πρόγραμμα.

 

Πρόσωπα επικοινωνίας:

Λαϊνάς Σωτήρης, Ψυχολόγος, Συντονιστής Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Δημητριάδου Κυριακή, Ψυχολόγος, Στέλεχος Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ