Ένα κοινωνικό πείραμα: Αυτός ο αυτόματος πωλητής πουλούσε μπλουζάκια μόλις για 2 ευρώ όμως κανείς δεν ήθελε να τα αγοράσει | Φωτός+Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Μία μη κερδοσκοπική οργάνωση με το όνομα Fashion Revolution δημιούργησε ένα κοινωνικό πείραμα που ώθησε όσους συμμετείχαν να επανεξετάσουν πώς ψωνίζουν για τα ρούχα τους.

Τοποθέτησαν στο Βερολίνο ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης στο οποίο με μόλις 2 ευρώ μπορούσες να αγοράσεις ένα μπλουζάκι. Όμως, προτού αγοράσουν υπήρχε κάτι που έπρεπε να κάνουν… έπρεπε να παρακολουθήσουν ένα βίντεο για την εκμετάλλευση των ανθρώπων σε φτωχές χώρες ώστε να μπορούν να αγοράζουν φτηνά μπλουζάκια οι άνθρωποι στη Δύση.

Το βίντεο κυκλοφόρησε στις 24 Απριλίου 2015. Τη συγκεκριμένη ημερομηνία στην περιοχή Rana Plaza στο Μπαγκλαντές το 2013, πάνω από 1.000 εργάτες πέθαναν όταν κατέρρευσε το κτίριο στο οποίο δούλευαν φτιάχνωντας ρούχα για αμερικάνικες εταιρείες σε εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες εργασίες. Οι εργαζόμενοι σε αυτές τις βιοτεχνίες είναι συνήθως ανήλικοι, δεν πληρώνονται σωστά και δουλεύαν πολλές παραπάνω ώρες από αυτά που ισχύουν στη Δύση.

"Sponsored links"

Η οργάνωση Fashion Revolution θέλει να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αρχίσουν να αναρωτιούνται για τα ρούχα τους, όπως, πού και υπό ποιες συνθήκες δημιουργήθηκαν.

Βεβαίως, υπάρχει και η άλλη όψη σύμφωνα με την οποία αυτοί που αγοράζουν στις χώρες της Δύσης φτηνά μπλουζάκια τα αγοράζουν επειδή και οι ίδιοι είναι φτωχοί. Αλλά για αυτό, θα χρειαστεί μάλλον ένα επόμενο κοινωνικό πείραμα…

Δείτε το πείραμα σε φωτογραφίες αλλά και σε βίντεο και κρίνετε και μόνοι σας:

Αυτό το μηχάνημα πρόσφερε μπλουζάκια μόλις με 2 ευρώ

Είναι ευκαιρία, δε νομίζετε;

Κι όμως, κανείς δεν τα αγόραζε…

"Sponsored links"

Το μηχάνημα έδειχνε πώς φτιάχνονται τα φτηνά ρούχα που αγοράζουμε:

Πολλές φορές παιδιά εργάζονται ως και 16 ώρες ημερησίως για να προσφέρουν οι εταιρείες φτηνά ρούχα

Η πληρωμή τους; 13 λεπτά του ευρώ την ώρα

Τώρα, θέλεις ακόμα να αγοράσεις αυτό το μπλουζάκι που κοστίζει μόλις 2 ευρώ; 

Φυσιολογικά, οι περισσότεροι άνθρωποι επέλεξαν να δωρίζουν χρήματα παρά να αγοράσουν το μπλουζάκι

Εδώ, ολόκληρο το βίντεο:

boredpanda.com

 

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live