Ένα στα τρία παιδιά στην Κρήτη εκτός παιδικών σταθμών: Ερώτηση του Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή

Κανένα σχόλιο

Μεγάλος αριθμός παιδιών προσχολικής ηλικίας έμεινε φέτος εκτός βρεφονηπιακών σταθμών ενώ στην Κρήτη το ποσοστό αποκλεισμού ξεπέρασε το 30%.

Το θέμα έθεσε με Γραπτή Ερώτηση του στην Ευρωβουλή ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Στο πλήρες κείμενο της Ερώτησης αναφέρεται:

"Sponsored links"

Η προσχολική εκπαίδευση συνεπικουρεί στην ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού δηλαδή στη γνωστική, συναισθηματική και ψυχοκινητική ανάπτυξη. Οι εμπειρίες των παιδιών στην προσχολική ηλικία δεν επηρεάζουν μόνο την κατοπινή σχολική διαδρομή τους, αλλά ολόκληρη τη ζωή τους.

Στην Ελλάδα στην προσχολική αγωγή παρέχονται υπηρεσίες φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών με ή χωρίς αναπηρία από τους βρεφικούς, τους βρεφονηπιακούς, τους παιδικούς σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής». Όμως, για το σχολικό έτος 2015-2016, μόλις σε 81.000 βρέφη, νήπια και παιδιά παρέχονται οι παραπάνω υπηρεσίες ενώ, μεγάλος είναι ο αριθμός των παιδιών που δεν εντάχθηκαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθώς 25.800 παιδιά έμειναν εκτός παιδικών σταθμών μέσω ΕΣΠΑ.

Σε επίπεδο Κρήτης, 2.304 παιδιά, δηλαδή ένα στα τρία παιδιά, δεν θα τους παρασχεθούν οι υπηρεσίες φροντίδας και φιλοξενίας από τους σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.

Με βάση τα παραπάνω η Επιτροπή ερωτάται:

Τί μέτρα θα λάβει προκειμένου να υπάρξει πρόσβαση όλων των παιδιών στην προσχολική εκπαίδευση στην Ελλάδα;

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις