Ένα τηλεοπτικό κανάλι στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα δίνει «ένα παράθυρο στη ζωή»

Κανένα σχόλιο

Η πανδημία έχει αναδείξει πλήθος ζητημάτων που αντιμετωπίζουν τα καταστήματα κράτησης, ενώ έχει εγείρει και νέα. Πέραν των υγειονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, καθώς η κυβέρνηση δεν μερίμνησε για την αποσυμφόρηση τους, ένα άλλο θέμα που δεν αναδεικνύεται εκτενώς είναι εκείνο της τηλεκπαίδευσης. Δεδομένου ότι στις φυλακές δεν επιτρέπονται λάπτοπ και κινητά τηλέφωνα αλλά επιτρέπονται τηλεοράσεις, με πρωτοβουλία του διευθυντή του σχολείου των φυλακών ανηλίκων Αυλώνα Πέτρου Δαμιανού, δημιουργήθηκε ένα κανάλι που εκπέμπει στις φυλακές για να μπορούν οι κρατούμενοι να παρακολουθούν τα μαθήματά τους.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φυλακές κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι πολυπληθή. Προβλήματα όπως εκείνα του υπερπληθυσμού και ακολούθως υγειονομικά παραμένουν, εφόσον η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε αποσυμφόρηση, ενώ παράλληλα προχώρησε σε διακοπή επισκεπτηρίων και αδειών. Την ίδια ώρα οι κρατούμενοι που παρακολουθούσαν μαθήματα στο σχολείο των φυλακών, δεν είχαν τη δυνατότητα δια ζώσης εκπαίδευσης αλλά ούτε και το δικαίωμα στην τηλεκπαίδευση αφού λάπτοπ και κινητά τηλέφωνα απαγορεύονται στις φυλακές.

Αυτό όμως που επιτρέπεται στις φυλακές είναι η τηλεόραση, επομένως αυτή ήταν και το μοναδικό μέσο που θα μπορούσε να υπερκεράσει τα εμπόδια της πανδημίας και των κανονισμών της φυλακής. Έτσι, ο διευθυντής του σχολείου των φυλακών ανηλίκων Αυλώνα, Πέτρος Δαμιανός πήρε την πρωτοβουλία και με μεγάλη βοήθεια από πολλούς φίλους του σχολείου, δημιουργήθηκε ένα τηλεοπτικό κανάλι που συντονίζεται με τις τηλεοράσεις των κελιών των κρατουμένων και μεταδίδει μαθήματα. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» τη Δευτέρα ο Πέτρος Δαμιανός, σημείωσε πως «με βασάνιζε καιρό ότι τα παιδιά τα δικά μας δεν μπορούσαν να κάνουν καθόλου μάθημα, ούτε με τηλεκπαίδευση όπως τα άλλα».

"Sponsored links"

Σε σχέση δε, με το επόμενο βήμα, ο Πέτρος Δαμιανός υπογράμμισε ότι υπάρχει η σκέψη να επεκταθεί η λειτουργία του εκπαιδευτικού τηλεοπτικού δικτύου στα σχολεία όλων των φυλακών, ενώ παράλληλα τα Σαββατοκύριακα να λειτουργεί ως κανάλι πολιτισμού «εγκεκριμένο φυσικά από το Υπουργείο», όπως επισημαίνει, ούτως ώστε «να βλέπουν τα παιδιά ταινίες, εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ, να είναι ένα παράθυρο στη ζωή», τόνισε.

thepressproject.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live