Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων: Να καταβάλουν τέλος παρεπιδημούντων και οι βραχυχρόνιες μισθώσεις

Κανένα σχόλιο

Nα καταβάλουν τέλος παρεπιδημούντων και οι επιχειρήσεις βραχυχρόνιας μίσθωσης ζητεί η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ν.Χανίων με επιστολή της στον υπουργό Εσωτερικών, την ΚΕΔΕ και τους τοπικούς Δήμους. Οι επιχειρήσεις βραχυχρόνιας μίσθωσης ωφελούνται το ίδιο με τα ξενοδοχεία, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τις επιχειρήσεις εστίασης από τις δράσεις, που χρηματοδοτούνται από αυτό το τέλος, τονίζει η Ένωση, ζητώντας να καταβάλουν και αυτές τέλος παρεπιδημούντων σύμφωνα με τις ετήσιες εισπράξεις τους.

Οι επιχειρήσεις του κλάδου μας, όπως τα ξενοδοχεία αλλά και οι επιχειρήσεις εστίασης καταβάλουν ποσοστό 0,5% επί των εισπράξεων τους ως τέλος παρεπιδημούντων προς τους Δήμους, προκειμένου να κατευθυνθούν σε δράσεις για την στήριξη του  Τουρισμού.

Πρόσφατα τέθηκε το θέμα της ενίσχυσης αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους μέσω ενδεχόμενης διαφημιστικής καμπάνιας, για προσθήκη νέων πτήσεων προς τουριστικές περιοχές της χώρας μας.

"Sponsored links"

Από μια τέτοια δράση θα ενισχυθεί ο Τουρισμός της περιοχής και φυσικά θα πρέπει να συμβάλουν και οι Τουριστικοί Δήμοι που εισπράττουν το παραπάνω Τέλος.

Ωφελημένοι σε ίδιο ή μεγαλύτερο βαθμό θα είναι και οι επιχειρήσεις βραχυχρόνιας μίσθωσης οι κοινώς λεγόμενες Airbnb, οι οποίες αυξάνονται και πληθύνονται από χρόνο σε χρόνο. Χαρακτηριστικά στην περιοχή Χανίων το 2017 αριθμούσαν 1.000, το 2019 2.400 και σήμερα ίσως ξεπερνούν και τις 4.000, όταν το σύνολο των ξενοδοχείων είναι 670 και τα τουριστικά καταλύματα του κλάδου μας με άδεια ΕΟΤ 1.400.

Επιχειρήσεις βραχυχρόνιας μίσθωσης που δεν καταβάλουν ΦΠΑ, φόρο  διαμονής, Τέλος παρεπιδημούντων, έξοδα  λογιστών, πυρασφάλειες, ανανεώσεις αδειών κλπ,  λες και σε αυτές δεν διαμένουν καθημερινά τουρίστες όπως ακριβώς και στις δικές  μας  επιχειρήσεις.

Η  Πολιτεία εθελοτυφλεί δεχόμενη ότι οι επιχειρήσεις αυτές, είναι κατά ρομποτικό τρόπο αυτοκαθαριζόμενες, λες και δεν ξέρουμε όλοι τι συμβαίνει με τις κρυφά προσφερόμενες υπηρεσίες καθαρισμού.

Με βάση τα παραπάνω προτείνουμε την τροποποίηση της υπάρχουσας νομοθεσίας για το τέλος παρεπιδημούντων, ούτως ώστε αυτό να καταβάλλεται και από τις επιχειρήσεις βραχυχρόνιας μίσθωσης  σύμφωνα με τις ετήσιες εισπράξεις τους, αφού αυτοί ωφελούνται το ίδιο όπως και εμείς από δράσεις που θα χρηματοδοτούνται από το εν λόγω Τέλος.

tornosnews.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live