Έπεσαν οι υπογραφές για τα έργα στην εκβολή του ποταμού Μορώνη – Μεγάλη ημέρα για τη Σούδα, λέει ο Σημανδηράκης

Κανένα σχόλιο

Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Χανίων και Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων (Λ.Τ.Ν.Χ.), για την αποκατάσταση και ορθολογική διαχείριση της εκβολής του ποταμού Μορώνη στη Σούδα, προχώρησαν ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Πρόεδρος του Λ.Τ.Ν.Χ., Δημήτρης Βιριράκης.

Η προγραμματική σύμβαση δίνει το δικαίωμα παρέμβασης στον Δήμο Χανίων, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αξιοποίησης της περιοχής για την αποκατάσταση, ανάδειξη και προστασία φυσικού περιβάλλοντος του υγροβιότοπου.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο μεγάλο έργο που εκκρεμούσε για χρόνια και το αποζητούσε η τοπική κοινωνία: «Με πολύ μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη ικανοποίηση προχωράει σήμερα ένα πολύ μεγάλο έργο το οποίο εκκρεμούσε εδώ και δεκαετίες. Ένα έργο το οποίο ήταν στάσιμο και αποτελούσε, ταυτόχρονα και μία μεγάλη απαίτηση των πολιτών της Σούδας αλλά και συνολικά του Δήμου Χανίων. Η διαχείριση της εκβολής του ποταμού Μορώνη, βρίσκεται πλέον στην τελική διαδικασία πριν την προκήρυξη του διαγωνισμού».

"Sponsored links"

Ο κ. Σημανδηράκης ανέφερε επιγραμματικά τις εργασίες αποκατάστασης που περιλαμβάνονται στη μελέτη που συντάχθηκε σε συνεργασία με τη WWF -την οποία ευχαρίστησε για τη συμβολή. Εκτός των άλλων, θα γίνει απομάκρυνση φερτών υλικών και επιχώσεων και, ταυτόχρονα, συνολική ανάπλαση του χώρου και παράδοση στους πολίτες ενός ανοιχτού χώρου πρασίνου με λειτουργικά και περιβαλλοντικά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή. Η χρηματοδότηση του έργου ανέρχεται στις 500.000 ευρώ και έχει ήδη εγγραφεί στον προϋπολογισμό του Δήμου Χανίων, τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων.

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος του Λ.Τ.Ν.Χ., Δημήτρης Βιριράκης, συνεχάρη τη δημοτική αρχή και ευχαρίστησε το Υπουργείο Ναυτιλίας για την παραχώρηση του σημείου: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που καταφέρνουμε να τελειώσουμε ένα έργο το οποίο ήταν απαίτηση όλων των πολιτών της Σούδας και κατοίκων των Χανίων. Με την διπλή μου ιδιότητα ως Προέδρος του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων αλλά και κάτοικος των Χανίων, χαίρομαι και εγώ που φτάσαμε στο τέλος μετά από πάρα πολλά χρόνια, για ένα έργο που είχε ξεκινήσει σαν ιδέα πριν από το 2010. Το έργο αντιμετώπιζε πάρα πολλά προβλήματα, λόγω της δυσκολίας της περιοχής και πρόσθετους οικολογικούς όρους. Εύχομαι και στο μέλλον να υπάρξουν και άλλες συνεργασίες με τον Δήμο Χανίων».

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας και υπεύθυνος για τη ΔΕ Σούδας, Μιχάλης Τσουπάκης, ανέφερε πως πρόκειται για «ένα έργο που ήταν στάσιμο για διάφορους λόγους πολλές δεκαετίες, ένα έργο που οι κάτοικοι της Σούδας το περιμέναν για πάρα πολλά χρόνια. Σύντομα θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την δημοπράτηση του έργου και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το έργο θα προχωρήσει προς υλοποίηση».

Ξεχωριστές ευχαριστίες εκ μέρους και των κατοίκων της περιοχής, απηύθυνε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σούδας, Δημήτρης Κλωθάκης.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Χανίων, Γιώργος Ξανθουδάκης, η Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και δημοτική σύμβουλος ΔΕ Σούδας, Χρυσούλα Χατζηδάκη, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σούδας, Δημήτρης Κλωθάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Λ.Τ.Ν.Χ..

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις