Έρευνα με εντολή από τον Άρειο Πάγο για τους 68 ύποπτους θανάτους σε γηροκομείο στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

Έρευνα για τους 68 μυστηριώδεις θανάτους σε οίκο ευγηρίας στην Κρήτη διατάχθηκε έπειτα από παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα.

Ο επικεφαλής της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Κρήτης Γεώργιο Σαμπαντσή δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου που αναφέρονται στο επίμαχο θέμα, ενώ παρήγγειλε στον συνάδελφό του, να προχωρήσει στην κατά την κρίση του νόμιμες ενέργειες, ενόψει «της σοβαρότητας της φύσεως, κ.λπ. όσων εμπεριέχονται στα εν λόγω δημοσιεύματα». Μάλιστα, φέρεται να ζήτησε από τον κ. Σαμπαντσή να εποπτεύσει ο ίδιος την έρευνα, όπως προβλέπει το άρθρο 32 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν οι Αρχές των Χανίων προχώρησαν σε εκταφή της σορού μιας ηλικιωμένης γυναίκας που είχε πεθάνει οίκο ευγηρίας των Χανιών, στο πλαίσιο έρευνας που έχει παραγγελθεί από τον Εισαγγελέα Χανίων.

"Sponsored links"

Σκοπός είναι να αποδειχθεί αν ο θάνατος της συγκεκριμένης γυναίκας, προήλθε πράγματι από τα αίτια που αναφέρονται στις αντίστοιχες ληξιαρχικές πράξεις θανάτου ή αν προηγήθηκε κάτι άλλο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές ερευνούν την υπόθεση, καθώς έγινε καταγγελία από οικογένεια τροφίμου, που έφυγε από τη ζωή.

Από την έρευνα φέρεται να έχει προκύψει ότι την τελευταία τριετία στη συγκεκριμένη δομή έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 60 θάνατοι ηλικιωμένων, ενώ το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει περισσότερες από 10 καταγγελίες από συγγενείς θανόντων, που κάνουν λόγο για άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται εκεί.

newsbomb.gr

Φωτογραφία αρχείου: Unsplash / Aaron Andrew Ang

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live