Έρευνα: Πώς βλέπουν τους Έλληνες οι Αλβανοί

Κανένα σχόλιο

Παρόλο που το 66,5% των Αλβανών πιστεύουν ότι οι Έλληνες είναι ο λαός που κάνει τις περισσότερες διακρίσεις απέναντι τους, ταυτόχρονα πολλοί γείτονές μας θεωρούν ότι είμαστε αυτοί με τους οποίους έχουν τις περισσότερες ομοιότητες.

Το παραπάνω «παράδοξο» ανέδειξε το Βαρόμετρο του Euronews Albania. Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση ποιο είναι το έθνος με το οποίο πιστεύουν ότι μοιάζουν περισσότερο, το 45,4% των ερωτηθέντων απάντησαν οι Έλληνες. Η δεύτερη δημοφιλέστερη απάντηση με 34,9% ήταν οι Ιταλοί που όμως, όσον αφορά τις διακρίσεις, σε αντίθεση με τους Έλληνες, αντιπροσωπεύουν μόνο το 3,5%.

Η λίστα των λαών με τους οποίους οι Αλβανοί πιστεύουν ότι έχουν τις περισσότερες ομοιότητες συνεχίζεται με τους Γερμανούς με 9,6%, τους Αυστριακούς με 2,9%, τους Ισπανούς με 2,2%, τους Άγγλους με 1,8%, τους Ελβετούς με 0,9%, τους Βέλγους με 0,8% και τους Ολλανδούς και τους Σκανδιναβούς με 0,2%.

"Sponsored links"

Αναφορικά με την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας σημειώνεται σημαντική αύξηση στην αισιοδοξία τους ότι βρίσκονται στον σωστό δρόμο για γίνουν μέλη της ΕΕ μέσα στην επόμενη πενταετία. Ειδικότερα, ενώ το 2021 μόνο το 16,4% των Αλβανών πίστευαν κάτι τέτοιο, το 2022 το αντίστοιχο ποσοστό εκτινάχθηκε στο 35,9%.

Αυξήθηκε επίσης το ποσοστό των Αλβανών που πιστεύουν ότι η χώρα τους θα ενταχθεί στην ΕΕ είτε μέσα στα επόμενα 10 χρόνια (από 29,3% το 2021 σε 32,2%) και μειώθηκε το ποσοστό εκείνων που θεωρούν ότι για την ένταξη θα χρειαστούν περισσότερα από 15 χρόνια (από 14,1% το 2021 στο 9,5% το 2022).

Βάσει των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης, οι Αλβανοί είναι φιλοευρωπαϊστές, με το 95,9% να υποστηρίζει την ένταξη της χώρας στην ΕΕ, ενώ μόνο το 0,5% την απορρίπτει.

Για το 95,7% των Αλβανών, η ένταξη στην ΕΕ είναι πολύ σημαντική, ενώ μόνο για το 0,4% δεν είναι σημαντική.

 

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live