Έφυγε ο διακεκριμένος Χανιώτης επιστήμονας Κωνσταντίνος Χρηστάκος

Κανένα σχόλιο

Μετά από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, σε ηλικία μόλις 66 ετών, έφυγε από τη ζωή ο διακεκριμένος καθηγητής Φυσιολογίας του Ιατρικού τμήματους Πανεπιστημίου Κρήτης και ερευνητής του ΙΤΕ, Κωνσταντίνος Χρηστάκος.

Ο Κωνσταντίνος Χρηστάκος γεννήθηκε στα Χανιά και  σπούδασε Ηλεκτρολόγος-Μηχανολόγος στο ΕΜΠ. Πήρε το διδακτορικό του στη Φυσιολογία από το Παν/μιο του Λονδίνου (King’s College) ενώ στη συνέχεια εργάστηκε με διάφορες ιδιότητες στο Παν/μιο του Goettingen, το Ιατρικό Κολλέγιο Albert Einstein και το Παν/μιο Columbia της Νέας Υόρκης.

Διέθετε πολυετή εμπειρία σε μελέτες νευροφυσιολογικών μηχανισμών της κίνησης (νευρομυικά και νωτιαία συστήματα, pattern generators, ηλεκτρομυογραφία, ανάλυση και μαθηματικά/υπολογιστικά μοντέλα). Η από δεκαπενταετίας έρευνά του στην Ελλάδα ήταν κυρίως στην περιοχή της ανάλυσης νευρικών στοχαστικών σημάτων, και εστιαζόταν (α) στην παραγωγή ρυθμικών νευρικών δραστηριοτήτων και πληθυσμικού συγχρονισμού, (β) τον έλεγχο μυικών συστολών και (γ) τη γένεση φυσιολογικών και παθολογικών τρόμων.

"Sponsored links"

Ο Δρ Χρηστάκος ήταν μέλος της ομάδας Υπολογιστικών Νευροεπιστημών του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων και Υπολογιστικών Μαθηματικών στο Ι.Τ.Ε..

Αναλυτικό βιογραφικό του ΕΔΩ.

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη στις 11:00 από το νεκροταφείο του Αγίου Λούκα στα Χανιά.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live