«Αίμα στα χέρια σας» αν επαναπαυθείτε για τον κορωνοϊό λέει ο Π.Ο.Υ.

Κανένα σχόλιο

Ο ανώτερος σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Μπρους Άιλγουορντ, προειδοποίησε ότι τα πλουσιότερα έθνη δεν πρέπει να κάνουν πίσω από την αντιμετώπιση του κορονοϊού ως παγκόσμιου προβλήματος ενόψει μελλοντικών πιθανών κυμάτων μόλυνσης, καθώς ο κορονοϊός «ήρθε για να μείνει», και η υποστήριξη θα καταρρεύσει εάν περισσότερα βιομηχανικά έθνη θεωρήσουν ότι η πανδημία τελείωσε.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, δήλωσε ότι το τέλος της πανδημίας είναι ορατό, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι η πανδημία τελείωσε.

Ο Άιλγουορντ εξήγησε ότι η ομάδα που συντονίζει, η οποία επικεντρώνεται στην ισότιμη πρόσβαση σε εμβόλια, θεραπείες και τεστ κορονοϊού παγκοσμίως, δεν είναι ακόμη έτοιμη να βγει από την επείγουσα φάση της αντιμετώπισης της πανδημίας και ότι οι χώρες πρέπει να είναι έτοιμες και να έχουν θεραπείες για ενδεχόμενα περαιτέρω κύματα μόλυνσης.

"Sponsored links"

«Αν πάτε για ύπνο τώρα και αυτό το κύμα μας χτυπήσει σε τρεις μήνες… Θεέ μου, αίμα στα χέρια σας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Άιλγουορντ συντονίζει το ACT-Accelerator, μια συνεργασία μεταξύ του ΠΟΥ και άλλων παγκόσμιων φορέων υγείας για να βοηθηθούν οι φτωχότερες χώρες να έχουν πρόσβαση σε εργαλεία αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού. Η πρωτοβουλία έχει ήδη ένα κενό 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον προϋπολογισμό της, με το μεγαλύτερο μέρος της διαθέσιμης χρηματοδότησης ύψους 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων να δεσμεύεται για εμβόλια και όχι για τεστ ή θεραπείες.

Παράλληλα, τα κρούσματα κορονοϊού και οι νοσηλείες αυξάνονται στη Βόρεια Ευρώπη καθώς ο καιρός γίνεται ψυχρότερος και υγρότερος, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δανία.

Η υγειονομική αρχή του Βελγίου δήλωσε ότι η μοντελοποίησή της δείχνει ένα νέο κύμα κορονοϊού που χτυπά στα μέσα Οκτωβρίου, ενώ η χώρα ανέφερε αύξηση 17% στον αριθμό των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού την εβδομάδα έως τις 19 Σεπτεμβρίου σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Οι νοσηλείες την εβδομάδα έως τις 22 Σεπτεμβρίου ήταν πιο σταθερές, σημειώνοντας αύξηση 4%.

Το ινστιτούτο λοιμωδών νοσημάτων της Δανίας κατέγραψε αύξηση των νοσηλειών κατά 6% την τελευταία εβδομάδα, σε σύγκριση με την προηγούμενη, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων την εβδομάδα έως τις 17 Σεπτεμβρίου ήταν κατά 13% υψηλότερος από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι νοσηλείες αυξήθηκαν κατά 17% την εβδομάδα έως τις 19 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: kosmodromio.gr

 

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live