Αγρότες στην Κρήτη ψάχνουν τρόπους για να νομιμοποιήσουν μετανάστες, γιατί δε βρίσκουν Έλληνα εργάτη

Κανένα σχόλιο

Τρόπους για να νομιμοποιήσουν παράνομους μετανάστες αναζητούν πολλοί αγρότες στην Κρήτη, αφού δεν υπάρχει- όπως λένε- Έλληνας για να κάνει ένα μεροκάματο στις ελιές και στα χωράφια!

Μάλιστα ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Παραγωγών Εκτός Εποχής Κηπευτικών και Αγροτικών Δραστηριοτήτων Φυτικής Παραγωγής Δήμου Ιεράπετρας, με επιστολή του ζητά από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια ενημέρωση για τους τρόπους που μπορεί να νομιμοποιηθεί ο παράνομος μετανάστη, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιήσει το εργόσημο και να μην απειλείται ο αγρότης με πρόστιμα.

Όπως επισημαίνουν στην επιστολή, η ανάγκη αυτή έχει γεννηθεί καθώς δε βρίσκουν Έλληνα για να κάνει ένα μεροκάματο στα χωράφια!

"Sponsored links"

Ενώ όπως τονίζεται από τους ίδιους τους αγρότες, οι νόμιμοι αλλοδαποί που διαμένουν στην Κρήτη και στις αγροτικές περιοχές είναι λιγότεροι από τη ζήτηση που υπάρχει για εργατικά χέρια.

«Η εργασία του αγρότη σε μεγάλο ποσοστό εκτελείται κατ΄ ανάγκη και με τη συνδρομή εργατών γης.
Στην αναζήτηση Ελλήνων εργατών γης, ελάχιστη ανταπόκριση υπάρχει. Η πλειονότητα των διαθέσιμων εργατών γης είναι μετανάστες που είτε είναι νόμιμοι είτε είναι παράνομοι.
Οι έλεγχοι και τα τσουχτερά πρόστιμα, που ενδέχεται να επιβληθούν σε συναδέλφους μας – που σημειωτέον είναι απλοί αγρότες και όχι ελεγκτές της νομιμότητας του κάθε αλλοδαπού – φοβόμαστε πως δεν λύνουν το πρόβλημα.

Η επιβολή πληρωμής των εργατών γης μέσω εργοσήμου μεγαλώνει το πρόβλημα, αφού μειώνονται οι «νόμιμοι» διαθέσιμοι προς απασχόληση, καθυστερώντας επείγουσες αγροτικές εργασίες.

Οι νόμιμοι αλλοδαποί εργάτες γης δεν επαρκούν. Η ανεργία έχει άμεσα αποτελέσματα στην αύξηση της εγκληματικότητας.

Επίσης η επίλυση του προβλήματος θα δώσει ανάσα στα ασφαλιστικά ταμεία. Θέλουμε να μας ενημερώσετε με ποιο τρόπο και ποια κριτήρια ο αγρότης θα μπορούσε να νομιμοποιήσει τον απασχολούμενο παράνομο μετανάστη, ούτως ώστε να μπορεί να χρησιμοποιήσει το εργόσημο και να μην απειλείται από πρόστιμα», αναφέρει η επιστολή του Συλλόγου αναλυτικά.

creteplus.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live