21.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

ΑΔΕΔΥ, Σύλλογος Δασκάλων, και ΕΛΜΕ Χανίων δίπλα στον Σεραφείμ Ρίζο στη δίκη του για τα γεγονότα με τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής τον Ιούνιο του 2012 – Συγκέντρωση συμπαράστασης την Τετάρτη στα Δικαστήρια

Ημερομηνία:

Με ψηφίσματα, ΑΔΕΔΥ, Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών ν. Χανίων και ΕΛΜΕ Χανίων εκφράζουν την συμπαράστασή τους στον Σεραφείμ Ρίζο ο οποίος στις 15 Ιουνίου δικάζεται, μετά από μήνυση για τα γεγονότα του Ιουνίου του 2012 με τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής στα Χανιά.

Για τη στήριξη στον Σεραφείμ Ρίζο, θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση συμπαράστασης στα Δικαστήρια την ώρα που θα γίνεται η δίκη.

Στην ανακοίνωσή της ΑΔΕΔΥ αναφέρει τα εξής:

Στις 15 Ιουνίου 2016, δικάζεται ο Σεραφείμ Ρίζος, μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και Δημοτικός Σύμβουλος, εκλεγμένος με τη «Ανταρσία στα Χανιά», έπειτα από μήνυση του χρυσαυγίτη, Βολουδάκη Στυλιανού.

Ο συνάδελφος, κατηγορείται ότι παρακίνησε άγνωστα άτομα να χτυπήσουν τάχα το χρυσαυγίτη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του Ιουνίου του 2012.

Εκείνη την περίοδο, η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή είχε συγκροτήσει τάγμα εφόδου στα Χανιά οργανώνοντας περιπολίες, επιθέσεις σε μετανάστες, αριστερούς αγωνιστές και νεολαίους. Προσπαθούσαν να τρομοκρατήσουν όποιον αντιστέκονταν στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων, καλλιεργώντας, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, κλίμα βίας με επιθέσεις σε προεκλογικά περίπτερα κλπ.

Είναι προκλητική η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να αντιστρέψει και να συσκοτίσει την πραγματικότητα προχωρώντας, κατά την προσφιλή τακτική της άλλωστε, σε μηνύσεις. Προσπάθησαν να κατηγορήσουν τον Σ. Ρίζο, όπως και πολλούς άλλους αγωνιστές στα Χανιά, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α. .Ε. .Υ., θεωρεί ανεπίτρεπτο το γεγονός ότι οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, κυκλοφορούν ελεύθεροι συνεχίζοντας να οργανώνουν την εγκληματική δράση της συμμορίας.

Απαιτούμε:

να σταματήσει να λειτουργεί η βιομηχανία διώξεων σε βάρος αγωνιστών της αριστεράς και του εργατικού κινήματος.

την άμεση παύση της δίωξης και την απαλλαγή του συναδέλφου από κάθε κατηγορία.

Σε ανάλογα ψήφισματα συμπαράστασης η ΕΛΜΕ Χανίων και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών ν. Χανίων αναφέρουν τα εξής:

Στις 15 Ιουνίου γίνεται η δίκη του Σεραφείμ Ρίζου μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων και Δημοτικού Συμβούλου, εκλεγμένου με τη «Ανταρσία στα Χανιά», έπειτα από μήνυση του χρυσαυγίτη Βολουδάκη Στυλιανού.

Ο συνάδελφος κατηγορείται ότι «τάχα» παρακίνησε άγνωστα άτομα να χτυπήσουν το χρυσαυγίτη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του Ιουνίου του 2012.

Εκείνη την περίοδο η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή είχε στήσει τάγμα εφόδου στα Χανιά οργανώνοντας περιπολίες, επιθέσεις σε μετανάστες, αριστερούς αγωνιστές και νεολαίους. Προσπαθούσαν να τρομοκρατήσουν όποιον αντιστέκονταν στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων καλλιεργώντας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κλίμα βίας και επιθέσεων σε προεκλογικά περίπτερα κλπ.

Είναι προκλητική η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να αντιστρέψει και να συσκοτίσει την πραγματικότητα στήνοντας, κατά την προσφιλή τακτική της άλλωστε, μηνύσεις. Προσπάθησαν να κατηγορήσουν το σ. Ρίζο, όπως και πολλούς άλλους αγωνιστές στα Χανιά, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο προεκλογικό τους περίπτερο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε την επανάληψη της στάσης προνομιακής μεταχείρισης που επιφυλάσσεται στη ναζιστική εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής από μηχανισμούς του κράτους και της δικαιοσύνης. Η παραγραφή του ναζιστικού πογκρόμ του 2011 στο κέντρο της Αθήνας, η συνεργασία με τα ΜΑΤ εναντίον διαδηλωτών και αλληλέγγυων στους πρόσφυγες στον Πειραιά, η διαφυγή χρυσαυγιτών που επιτίθενται ακόμη και μπροστά στις κάμερες χρησιμοποιώντας σιδερολοστούς, παραμένοντας ασύλληπτοι, την ίδια στιγμή που το ΑΤ Πετρούπολής προωθεί διώξεις «σεσημασμένων» μέλών αριστερών οργανώσεων είναι προκλητικές και αντιμετωπίζονται με αποτροπιασμό αλλά και οργή από τη συντριπτική εργαζόμενη και δημοκρατική πλειοψηφία που απεχθάνεται τη ναζιστική βία και όσους την καλύπτουν.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την καταδίκη συνδικαλιστών της αριστεράς και του εργατικού κινήματος όταν οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν κυκλοφορούν ελεύθεροι συνεχίζοντας να οργανώνουν την εγκληματική δράση της συμμορίας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να στήνεται ξανά βιομηχανία διώξεων την ίδια στιγμή που υπάρχει η πιο μεγάλη καθυστέρηση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η ΕΛΜΕ Χανίων καλεί σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια την Τετάρτη 15 Ιουνίου.

Απαιτούμε την άμεση παύση της δίωξης και την απαλλαγή του συναδέλφου.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ