20.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Αιχμηρός Γιώργος Τσίπρας για Κασσελάκη: «Θαύματα η αριστερά δεν είχε ποτέ στον πολιτικό της λόγο»

Ημερομηνία:

Η αναφορά του πρόέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, σε περιστατικό κατά τη διάρκεια της βάφτισής του, πέραν από τα δηκτικά σχόλια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, προκάλεσε και αμηχανία στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χαρακτηριστικές του κλίματος που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι δηλώσεις του Γιώργου Τσίπρα στον ΣΚΑΪ, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «θαύματα η αριστερά δεν είχε ποτέ στον πολιτικό της λόγο. Όλα τα δημοκρατικά κόμματα δεν είχαν. Αυτά ανήκουν σε κάποιους ιδιαίτερους πολιτικούς χώρους», προσθέτοντας, μάλιστα, ότι «κανείς ορθολογιστής άνθρωπος δεν μιλάει για τέτοια πράγματα».

Ερωτηθείς για τους λόγους για τους οποίους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε τη συγκεκριμένη αναφορά – ότι όταν βαφτιζόταν, «στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι. Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος» – ο υποψήφιος ευρωβουλευτής σημείωσε ότι «δεν ξέρω γιατί το είπε, πρέπει να ερωτηθεί ο ίδιος» ωστόσο υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι καλό στοιχείο. Αυτή η αναφορά στα θαύματα ήταν σοκαριστική, εμένα μου ήταν σοκαριστικό».

Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, ο Γ. Τσίπρας είπε ότι «το κόμμα μέχρι πέρσι μπορεί να είχε πολλά στραβά, η μετάλλαξη όμως είναι κάτι άλλο και δεν την θέλει ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. Ό,τι κι αν ήταν αυτό που εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν η ψυχή μας».

«Ποιος δέχεται να αλλάξει την ψυχή του;» διερωτήθηκε και τόνισε ότι «το κόμμα θα παραμείνει κόμμα του Αλέξη Τσίπρα αν θέλει να πάμε μπροστά και να εκφράσουμε την προοδευτική παράταξη», ενώ σημείωσε δηκτικά ότι «η εκλογή Κασσελάκη έγινε για αλλάξουμε τα στραβά, όχι για να μεταλλαχθούμε, όχι για να αλλάξουμε την ψυχή μας».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ