19.8 C
Chania
Sunday, April 21, 2024

“Ακούστε λοιπόν, κύριε Αυγενάκη…”: O δημοσιογράφος Μάριος Διονέλλης απαντά στις κατηγορίες του βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ

Ημερομηνία:

Με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης και με την οποία αναφέρεται σε υποθέσεις οι οποίες αποδεικνύουν κατά τον βουλευτή ότι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς δεν υπάρχει, ο γνωστός δημοσιογράφος Μάριος Διονέλλης – αφού στην ερώτηση εμπλέκεται και το όνομά του – απαντά αναφέροντας θέματα που ανέδειξε και ενόχλησαν τον βουλευτή ενώ στο ερώτημα περί “ηθικού πλεονεκτήματος” σημειώνει:

“Δεν ξέρω για την κυβέρνηση αλλά για τον κόσμο της Αριστεράς, το ήθος ήταν και θα είναι πάντα το απόλυτο προνομιακό πεδίο απέναντί σας. Τόσο που δεν μπορείτε καν να φανταστείτε ούτε εσείς ούτε οι “δικοί σας” δημοσιογράφοι”.

Να σημειώσουμε ότι την ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου – που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” – και στην οποία γίνεται αναφορά και στον Χανιώτη βουλευτή Παύλο Πολάκη, συνυπογράφουν 36 βουλευτής της Ν.Δ..

Ολόκληρη η απαντητική επιστολή Μάριου Διονέλλη έχει ως εξής:

Διάβασα την επιστολή που διακινείτε το τελευταίο 24ωρο στον Τύπο και την αντίστοιχη “ερώτησή” σας στη Βουλή σχετικά με τα “ηθικά παραπτώματα της πρώτης φοράς αριστερά“, στην οποία μου κάνατε την τιμή να περιλάβετε το όνομά μου αποδίδοντάς μου τις ιδιότητες του “δημοσιογράφου” (σε εισαγωγικά) αλλά και του “μέχρι πρότινος εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο” (χωρίς εισαγωγικά).

Με εντυπωσιάζει η ευκολία σας στο ψέμα, το οποίο δώσατε να συνυπογράψουν και άλλοι 36 βουλευτές της ΝΔ. Δεν χρειάζεται να σας επαναλάβω πως ούτε ήμουν, ούτε είμαι μέλος κανενός κόμματος, δεν απέκτησα ποτέ καμία κομματική ταυτότητα και φυσικά δεν υπήρξα ποτέ εκπρόσωπος Τύπου κανενός κομματικού φορέα… Σας υπόσχομαι πάντως πως όταν αποφασίσω να αναλάβω οποιαδήποτε κομματική θέση ή πόστο στον ΣΥΡΙΖΑ ή σε άλλο κόμμα θα είστε ο πρώτος που θα ενημερώσω με προσωπική επιστολή.

Ωστόσο, ξέρω  πού αναφέρεστε, επειδή, βλέπετε, γνωριζόμαστε πια καλά στο Ηράκλειο…
Αναφέρεστε σε εκείνη την παλαιοκομματική λογική των “δικών μας” και των “άλλων” δημοσιογράφων. Και προφανώς αφού δεν είμαι δικός σας, θα είμαι με τους άλλους.

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. Όσες φορές δημοσιογραφικά διασταυρώθηκα με την κοινοβουλευτική – πολιτική δραστηριότητά σας ήμουν πάντα με τους “άλλους”. Το πρόβλημα ήταν ότι σε κάθε περίπτωση τα επιχειρήματά σας τελείωναν πολύ γρήγορα. Και τότε ερχόταν το ατράνταχτο “εσύ είσαι ΣΥΡΙΖΑ”…

– Όταν εξέθετα στην Εφημερίδα των Συντακτών την πρόθεσή σας να ευνοήσετε μεγαλοεργολάβους του Ηρακλείου προωθώντας την κατεδάφιση διατηρητέων κτηρίων της πόλης

– Όταν στηλίτευα στο ραδιόφωνο την ερώτηση – “λαγό” προς τον κ. Κεδίκογλου για τη χαμηλή θεαματικότητα της ΕΡΤ (συμπτωματικά μόλις μία εβδομάδα πριν το ντροπιαστικό μαύρο που επέβαλε η κυβέρνησή σας)

-Όταν υπενθύμιζα πάλι από ραδιοφώνου τις φράσεις σας για την “σκοτεινή ομάδα Σαμαρά” και άλλα αποκαλυπτικά που λέγατε για τον μετέπειτα αρχηγό σας . Τότε, αν θυμάστε, που κάνατε την κωλοτούμπα με τη Δημοκρατική Συμμαχία και επιστρέφατε στο (πολιτικό) μαντρί της ΝΔ.

– Όταν εξέθετα ραδιοφωνικά την υποκρισία σας με τις φιέστες κατά των τροχαίων στην Κρήτη, ενώ την ίδια στιγμή ψηφίζατε τον αντισυνταγματικό νόμο για τη μείωση των αποζημιώσεων στα θύματα τροχαίων.

– Και γενικώς όποτε και όπου σας ασκούσα κριτική για τη μνημονιακότερη των μνημονιακών στάση σας τα τελευταία πέντε χρόνια, για εκείνα τα “Ναι σε όλα” που έχουν σημαδέψει την κοινοβουλευτική σας καριέρα και μάλιστα ως “νέου βουλευτή” όπως τόσο πολύ σας αρέσει να αυτοπροσδιορίζεστε…

Όπως βλέπετε αναφέρομαι μόνο σε δικά μου ρεπορτάζ και δική μου δημοσιογραφική δουλειά ως προς τα έργα και ημέρες σας. Γιατί στην περίπτωση του “πολιτικού που έβγαλε 1 εκατ. ευρώ” δεν πρόκειται για δικό μου θέμα. Πρόκειται για περιγραφή της αντιπαράθεσής σας με το συγκεκριμένο μέσο και τον συγκεκριμένο συνάδελφο (που επίσης τον στολίζετε με τα εισαγωγικά στο “δημοσιογράφος”), του οποίου τις καταγγελίες δεν υιοθέτησα (εφόσον δεν είχα εγώ στοιχεία) ενώ στο ίδιο κείμενό μου φρόντισα να περιλάβω επαρκώς και τις δικές σας αντιδράσεις. Αλλά απ’ ό,τι φαίνεται ούτε και αυτό επιτρέπεται σε “δημοσιογράφους”.  Αναρωτιέμαι τί θα θέλατε να γράφουμε (ή να μη γράφουμε) για να αξίζουμε τον τίτλο χωρίς τα εισαγωγικά…

"google ad"

Πάντα, σε όλες τις συνεντεύξεις – δημόσιες αντιπαραθέσεις μας, η κατηγορία “εσύ είσαι ΣΥΡΙΖΑ” ήταν το τελευταίο σας αποκούμπι όταν τελείωναν  τα επιχειρήματα.  Είναι πολύ βολικό σχήμα αυτός ο ετεροκαθορισμός ξέρετε και έχει δύο όψεις. Αν αυτά που λέω ως δημοσιογράφος σας μοιάζουν πολύ με αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, που να δείτε πόσο μας μοιάζουν αυτά που λέτε ως βουλευτής με εκείνα που πρεσβεύουν οι δανειστές και η τρόικα…  Και πάει λέγοντας. Προτιμώ όμως να μη σας ακολουθήσω στην κατηφόρα.  Δε χρειάζεται να καταφεύγετε σε ψέματα για μένα. Δεν ήμουν γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. (Δε θα με θέλανε εξάλλου. Με τους συντρόφους εκεί είχα πολύ σοβαρές διαφωνίες και πόσο μάλλον τώρα, που ετοιμάζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει μνημόνια σαν και σας).

Για να τελειώνουμε κύριε Αυγενάκη…

Αφού επιλέγετε η συζήτηση να γίνεται με όρους “οι δικοί μας και οι άλλοι”, να είστε βέβαιος ότι θα είμαι πάντα με τους άλλους. Γιατί δεν ταιριάζουν οι ομάδες του πληθυσμού για τις οποίες παλεύουμε (π.χ. εσείς θα είστε πάντα με τον εργολάβο που θέλει να φτιάξει πάρκινγκ και να φέρει …ανάπτυξη εγώ θα είμαι πάντα με τους  μίζερους αριστερούς που λένε αυτές τις αηδίες για διατήρηση της πολιτιστικής παράδοσης κτλ).

Θα είμαι πάντα με τους άλλους κ. Αυγενάκη επειδή δεν αντιλαμβανόμαστε με τον ίδιο τρόπο την πολιτική ως φιλοσοφία και ως πράξη, κάτι που επιβεβαιώνω όσο παρακολουθώ την …”Καρχιμάκεια” κοινοβουλευτική σας δράση των τελευταίων ημερών.  (Αλλά για αυτήν πήρατε σαφή απάντηση με τη φράση της κ. Βαλαβάνη “νόμιζα πως φορούσατε παντελόνια”).

Και επειδή μου κάνατε την τιμή να χρησιμοποιήσετε και το δικό μου όνομα για να στηρίξετε τα επιχειρήματά σας ότι δήθεν “η ηθική δεν είναι προνομιακό πεδίο της κυβέρνησης της αριστεράς” έχω να σας πω μόνο το εξής: Δεν ξέρω για την κυβέρνηση αλλά για τον κόσμο της Αριστεράς, το ήθος ήταν και θα είναι πάντα το απόλυτο προνομιακό πεδίο απέναντί σας. Τόσο που δεν μπορείτε καν να φανταστείτε ούτε εσείς ούτε οι “δικοί σας” δημοσιογράφοι (χωρίς εισαγωγικά).

Υ.Γ. Και μια ερώτηση για τις πρακτικές του κοινοβουλίου. Αναρωτιέμαι, οι άλλοι 36 βουλευτές που συνυπογράφουν την ερώτησή σας στη Βουλή, αλήθεια, με γνωρίζουν;  Ξέρουν π.χ. ο κ. Κεδίκογλου, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η κ. Βούλτεψη, η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο κ. Φορτσάκης ότι εγώ δεν είμαι δημοσιογράφος αλλά “δημοσιογράφος”; Ξέρουν τη δουλειά μου;  Ή απλά επειδή τους το δώσατε σας πιστεύουν και το συνυπογράφουν; Ειδικά στον κ.  Άδωνι να πείτε να προσέχει γιατί κάτι τέτοιες ερωτήσεις του έδινε να υπογράφει εν λευκώ και ο Καρατζαφέρης για τα εξοπλιστικά και παραλίγο να βρεθεί μπλεγμένος…

Καλό καλοκαίρι.

Μάριος Διονέλλης
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Η ερώτηση Αυγενάκη

Παραθέτουμε και το κείμενο της ερώτησης με τίτλο «Αναπάντητες οι Ερωτήσεις για την Καταπολέμηση της Διαφθορά», για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών.

Στην ερώτηση ο βουλευτής επισημαίνει πως μια σειρά περιστατικών αποδομούν τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ «περί ηθικής» και αποδεικνύουν ότι η «αριστερή διακυβέρνηση» βρίθει περιπτώσεων διαφθοράς και αδιαφάνειας.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Αθήνα, 06-08-2015

ΘΕΜΑ: Αναπάντητες οι Ερωτήσεις για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς

Με σειρά ερωτήσεων που έχουμε κατατεθέσει, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου (3949/319/06-07-2015, 3984/09-07-2015, 4021/14-07-2015 και 4023/14-07-2015, 4097/22-07-2015, 4212/28-07-2015, 4262/30-07-2015), για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την εδραίωση της αξιοκρατίας και της διαφάνειας, γίνεται, μεταξύ άλλων, αναφορά σε κραυγαλέα περιστατικά που αποδομούν τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ «περί ηθικής» και αποδεικνύουν ότι η «αριστερή διακυβέρνηση» βρίθει περιπτώσεων διαφθοράς και αδιαφάνειας:

  • Το πρόσφατο συμβάν της υπόθεσης ανάληψης μεγάλου χρηματικού ποσού «… από την μητέρα» της τέως αν. Υπουργού Οικονομικών κ. Ν. Βαλαβάνη, και από λογαριασμό που σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας της πρώην Υπουργού στο τηλεοπτικό σταθμό Mega «… συνδικαιούχοι είναι και τα παιδιά της», λίγες μόλις μέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών.
  • Η περίπτωση της μη εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεων του κ. Τ. Κορωνάκη, Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Πολιτικής Ομάδας Διαπραγμάτευσης, δεν αποτελεί μόνο παράβαση εθνικού καθήκοντος, αλλά και ένδειξη απουσίας σεβασμού προς τους θεσμούς και τους κανόνες της ευνομούμενης πολιτείας μας, από άτομα μάλιστα που κατέχουν δημόσια αξιώματα και ασχολούνται με τα κοινά.
  • Η καταγγελία για την ύπαρξη εν ενεργεία μέλους της Κυβέρνησης που διατηρεί off shore εταιρεία με έδρα την Κύπρο από τον Απρίλιο του 2008 κατά παράβαση του Ν. 3849/2010 δεν έχει απαντηθεί. Επίσης, δεν έχει γνωστοποιηθεί καμία ενέργεια για την διερεύνηση της υπόθεσης και την εφαρμογή του νόμου.
  • Η ομολογία του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Πολάκη δημοσίως – σε συνέδριο της ΚΕΔΕ – ότι, ως Δήμαρχος Σφακίων, «… διατηρούσε διπλό ταμείο στο Δήμο του, ένα μαύρο και ένα άσπρο», προκειμένου να έχει έσοδα αντιμετωπίζεται σαν να μην έγινε τόσο δικαστικά όσο και πολιτικά.
  • Ουδέποτε σχολίασε, πόσο μάλλον διέψευσε, ο κατά τα άλλα λαλίστατος τέως Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκης, την ενοικίαση της εξοχικής κατοικίας της συζύγου του προς 5.000 Ευρώ την εβδομάδα, καθώς και του διαμερίσματος στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας,  δίχως να φέρουν το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας του ΕΟΤ (παράβολα, δήλωση στην αρμόδια ΔΟΥ, κλπ). Και φυσικά, οι πρόσφατες δηλώσεις του για την ύπαρξη του «μεγαλειώδους» σχεδίου «Plan B» και το εξωφρενικό σχέδιο εξόδου της χώρας μας από το ευρώ μένει να απαντηθούν και να ερευνηθούν για την ύπαρξη όχι μόνο πολιτικών, αλλά και ποινικών ευθυνών.
  • Η μεταφορά χρημάτων από τον αν. Υπουργό Οικονομικών κ.Δημήτρη Μάρδα, ενώ είχε ήδη αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα, σε τράπεζα του εξωτερικού, που ο ίδιος αρχικά διέψευσε και, εν συνεχεία, παραδέχτηκε. Η εν λόγω πράξη δεν αντίκειται νομικών διατάξεων, όπως οι προηγούμενες περιπτώσεις, αλλά είναι ενδεικτική της τραγικής απόκλισης μεταξύ λόγων και πράξεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του ήθους της «αριστερής διακυβέρνησης».
  • Η αγωνιστική διάθεση της Προέδρου της Βουλής κ. Ζ. Κωνσταντοπούλου δεν αφορά και στην παράνομη λήψηεπιδόματος ανήλικων τέκνων από την μητέρα της και Αντιπροέδρου του ΕΣΡ κ. Λίνα Αλεξίου, η οποία όχι μόνο εξακολούθησε να λαμβάνει παρανόμως το ως άνω επίδομα, αφού δεν ενημέρωσε για τις μεταβολές το Ταμείο ως όφειλε, αλλά και αρνείται να επιστρέψει τα παρανόμως καταβληθέντα επιδόματα. Βεβαίως, η αγωνιστική διάθεση της κ. Κωνσταντοπούλου παραμένει ακμαία, όσον αφορά το θέμα της μητέρας της και το εάν θα συνεχίσει να προΐσταται του ΕΣΡ (εκτελών προσωρινά χρέη Προέδρου) ή εάν υπάρχει ανάγκη εκλογής Προέδρου του ΕΣΡ για να προχωρήσει η διαδικασία με τις τηλεοπτικές άδειες. Το εν λόγω ζήτημα αποτελεί αντικείμενο τριβής μεταξύ της κ. Κωνσταντοπούλου και του Υπουργού Επικρατείας κ. Νίκου Παππά, που έφθασε μέχρι και τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Οι συνεχείς παραινέσεις μας προς τον Πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρακαι την Κυβέρνηση προκειμένου να α) «… αναλάβει πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την εδραίωση διαφάνειας, δικαίου και ισονομίας…», β) «… διευκολύνει το έργο της δικαιοσύνης, προκειμένου να ελεγχθούν οι κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών , και λίγες μέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών (…), όλων των εν ενεργεία βουλευτών …  μελών του υπουργικού συμβουλίου, ιδιαιτέρως δε μελών του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης, καθώς και συγγενών τους Α’ και Β’ Βαθμού και συνεργατών τους…», γ) ελεγχθεί « …εάν υπάρχει μέλος της Κυβέρνησης που διατηρεί off shore εταιρεία με έδρα την Κύπρο (με έναρξη τον Απρίλιο του 2008)…» και γενικότερα για εξυγίανση του πολιτικού συστήματος και την επίδειξη μηδενικής ανοχής σε τέτοιες συμπεριφορές έχουν, μέχρι στιγμής, πέσει στο κενό.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει απαντηθεί κανένα από τα ερωτήματα μας αναφορικά με τον έλεγχο των τραπεζικών κινήσεων και δεν έχει γίνει στην ουσία ανάληψη πρωτοβουλίας, σε πολιτικό επίπεδο, για τηναντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς.

Μόνη εξαίρεση, οι υπ’ αριθ. 472/23-07-2015 και 473/23-07-2015 απαντήσεις του Υπουργού Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κ. Π. Νικολούδη ότι «… ο Υπουργός Επικρατείας αμέσως μετά τα πρώτα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αναλήψεις που φέρονταν ότι έγιναν κατά παράβαση της παραγράφου 6 της από 28-06-2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και συγκεκριμένα στις 07-07-2015 ζήτησε από την Τράπεζα της Ελλάδος να προβεί στις κατά νόμο ενέργειες-ελέγχους….». Ουσιαστικά, δεν δίνεται απάντηση στο αίτημά μας, αφού οι έλεγχοι των κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών θα αφορούν στο χρονικό διάστημα από τις 28-06-2015 – αφού είχε αποφασισθεί με ΠΝΠ  το κλείσιμο των τραπεζών– και μετά, και όχι λίγες ημέρες πριν (τουλάχιστον 2 εβδομάδες), όπως επισταμένως έχουμε ζητήσει.

Και ενώ, η Κυβέρνηση εξακολουθεί να «σνομπάρει» τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και να μην απαντά σε ερωτήσεις που κατατίθενται στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, συνεχίζεται ανεμπόδιστα η πάγια τακτική του ΣΥΡΙΖΑ της γενικόλογης λασπολογίας και της απαξίωσης των θεσμών.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ψήφισμα (31-07-2015), σύμφωνα με το οποίο «…τις τελευταίες μέρες έχει ενταθεί μια ενορχηστρωμένη επίθεση από μερίδα των συστημικών ΜΜΕ σπίλωσης και λοιδορίας απέναντι σε συντρόφους και συντρόφισσες μας, βουλευτών και βουλευτίνων. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες σε όποιον και οποία στοχοποιείται από συγκεκριμένα συμφέροντα που ελλείψει πολιτικών επιχειρημάτων επιλέγουν αυτήν την πρακτική. Η αριστερά και οι άνθρωποι της δεν δίνουν εξετάσεις σε αυτούς που ευθύνονται για το σημείο που έχει φτάσει η χώρα μέχρι σήμερα. Την ηθική και την εντιμότητα των συντρόφων μας αυτών, με τους οποίους δίνουμε κοινούς αγώνες, το αποδεικνύει η πολιτική τους διαδρομή. Κάθε προσπάθεια εναντίον τους θα πέσει στο κενό». Βεβαίως, σιωπά όσον αφορά την ουσία των καταγγελιών και δεν μπαίνει καν στη διαδικασία της εξέτασης, περί του αληθούς ή μη, των περιστατικών αυτών. Άλλωστε, κάτι τέτοιο θα απαιτούσε σαφή και ξεκάθαρη πολιτική, καθώς και πραγματική βούληση για την αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς. Προφανώς, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει ούτε την πολιτική, ούτε τη βούληση! Για την ταμπακιέρα καμία κουβέντα!

Ταυτόχρονα, αντί επίσημης απάντησης από τον Πρωθυπουργό ή/και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας αναφορικά με το ζήτημα της εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεων του κ. Κορωνάκη, ενημερωνόμαστε μέσω παραπολιτικών στηλών ότι « …κύκλοι Κορωνάκη» αναφέρουν πως έχουν απομείνει μόλις 30 ημέρες για την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας και σύντομα θα βγάλει σχετική ανακοίνωση (!).

Η ένοχη σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται παράλληλα με την στρατηγική της λασπολογίας και της γενικόλογης συκοφαντίας, που άλλωστε γνωρίζει πολύ καλά απ’ ότι πλέον φαίνεται. Το δημοσίευμα «δημοσιογράφου» κ. Α. Ανδρικάκη στο φιλοκυβερνητικό site candianews.gr, την προ-παραμονή μάλιστα του δημοψηφίσματος, για «…εν ενεργεία πολιτικό πρόσωπο του Ηρακλείου που μετέφερεμεγάλο χρηματικό ποσό από ελληνική τράπεζα σε τράπεζα του εξωτερικού την περασμένη εβδομάδα…», κι ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές, επικαλούμενος «…με άδεια Στουρνάρα; … και επαφές με στελέχη της κεντρικής διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος», αναπαράχθηκε αυτομάτως από φιλοκυβερνητικά ηλεκτρονικά μέσα πληροφόρησης και από την ίδια την ΕΡΤ (κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο site της ΕΡΤ και ραδιόφωνο), δίχως να υπάρξει καμία δημοσιογραφική έρευνα, κατά την τήρηση στοιχειώδους δημοσιογραφικής δεοντολογίας, για την ακρίβεια της «είδησης». Μάλιστα, η ΕΡΤ, μέσω του κρατικού ραδιοφωνικού σταθμού (Α’ πρόγραμμα, 7-7-2015), παραχώρησε συνέντευξη στον εν λόγω «δημοσιογράφο», δίνοντας του βήμα για να ενισχύσει τη λασπολογία του και την παραπληροφόρηση. Περαιτέρω, όταν ο εν λόγω «δημοσιογράφος» κλήθηκε, την ημέρα του δημοψηφίσματος, από την Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου να καταθέσει σχετικά με ότι γνώριζε, έφθασε στην Εισαγγελία Ηρακλείου, συνοδευόμενος από τους Βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κκ. Μ. Κριτσωτάκη και Γ. Μιχελογιαννάκη και τα στελέχη της νομαρχιακής επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Γ. Λεβέντη και Δ. Κλαράκη. Την ίδια στιγμή που ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο  «δημοσιογράφος» κ. Μ. Διονέλλης ενυπόγραφα να προσπαθεί, κι εκείνος από το δικό του «μετερίζι», να ενισχύσει την προπαγάνδα λάσπης και συκοφαντίας. Παραμένει απορίας άξιον ο σκοπός της «συνοδείας» Βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και δημοσιογράφων ταγμένων στις υπηρεσίες του κόμματος, στην Εισαγγελία Ηρακλείου.

Είναι απολύτως αναγκαίο τόσο για τη θωράκιση της δημοκρατίας και των πολιτικών θεσμών όσο και για την ύπαρξη του αισθήματος δικαίου, ισότητας και ισονομίας, να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και σαφής βούληση, με πράξεις, για την καταπολέμηση της διαφθοράς, αντί της γενικόλογης λασπολογίας και της αποφυγής ανάληψης δράσεων και ευθυνών.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
και οι ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

1. Ποιά είναι η θέση του κ. Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα προαναφερθέντα περιστατικά;

2. Ποιές πρωτοβουλίες προτίθεστε να αναλάβετε για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την εδραίωση διαφάνειας, δικαίου και ισονομίας;

3. Ποιά η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτών του και στελεχών του, καθώς και συγκεκριμένων ΜΜΕ και δημοσιογράφων, φιλικά προσκείμενων στο ΣΥΡΙΖΑ, με τη στρατηγική δημιουργίας και αναμετάδοσης φημών και πληροφοριών, για τις οποίες δεν έχει ελεχθεί η βασιμότητά τους; Υπήρξε εν ενεργεία βουλευτής που «… έβγαλε με έγκριση Στουρνάρα 1 εκ ευρώ στο εξωτερικό κι ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές… » και ποιος; Έχει τέτοια αρμοδιότητα ο Διοικητής της ΤτΕ; Έχετε ξεκινήσει έρευνα γι’ αυτό; Ή μήπως αποτελεί «μια φούσκα» για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα πραγματικά γεγονότα;

4. Η ΕΡΤ επιτρέπετε να μεταδίδει αβίαστα ανέλεγκτες πληροφορίες, όπως στην προκειμένη περίπτωση του « …1 εκατομμυρίου;…»; Τηρήθηκε ο προβλεπόμενος κώδικας δεοντολογίας στην προκειμένη περίπτωση της μετάδοσης αυτής της «είδησης»; Ποιά η θέση της Διοίκησης της ΕΡΤ και του αρμόδιου Υπουργού για το συγκεκριμένο περιστατικό; Στόχος είναι η λειτουργία της ΕΡΤ ως κρατικού μέσου ενημέρωσης ή ως εργαλείου άσκησης κυβερνητικής προπαγάνδας;

5. Ζητούμε εκ νέου να επιβεβαιώσετε ή να διαψεύσετε εάν υπάρχει μέλος της Κυβέρνησης που διατηρεί off shore εταιρεία με έδρα την Κύπρο (με έναρξη τον Απρίλιο του 2008);

6. Επαναφέρουμε το ερώτημα εάν υπάρχουν μέλη της παρούσας Κυβέρνησης που, υπό τη φημολογία και μόνο της προκήρυξης εκλογών το Δεκέμβριο του 2014, μετέφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά σε τράπεζες στην αλλοδαπή; Προτίθεστε να ελέγξετε από τις αρχές Δεκεμβρίου 2014 και μετά; Πόσα και ποια πολιτικά πρόσωπα διατηρούν λογαριασμούς στο εξωτερικό;

Κε Πρωθυπουργέ, κ.κ. Υπουργοί και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ το πλεονέκτημα της «ηθικής αριστεράς» έχει χαθεί. Σας καλούμε να ξεκινήσετε άμεσα πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς και θα έχετε τη στήριξη όλων μας.

Οι ερωτώντες Βουλευτές

1.                  Αυγενάκης Λευτέρης, Βουλευτής Ηρακλείου

2.                  Κεφαλογιάννη Όλγα, Βουλευτής Α΄ Αθηνών

3.                  Κακλαμάνης Νικήτας, Βουλευτής Α’ Αθηνών

4.                  Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης, Βουλευτής Β΄ Αθηνών

5.                  Βούλτεψη Σοφία, Βουλευτής Β’Αθηνών

6.                  Βλάχος Γεώργιος, Βουλευτής Αττικής

7.                  Σταϊκούρας Χρίστος, Βουλευτής Φθιώτιδος

8.                  Κεδίκογλου Σίμος, Βουλευτής Ευβοίας

9.                  Τσιάρας Κωνσταντίνος, Βουλευτής Καρδίτσας

10.              Καραμανλή Άννα, Βουλευτής Β΄ Αθηνών

11.              Αντωνίου Μαρία, Βουλευτής Καστοριάς

12.              Δαβάκης Κωνσταντίνος, Βουλευτής Λακωνίας

13.              Κέλλας Χρήστος, Βουλευτής Λαρίσης

14.              Κεφαλογιάννης Ιωάννης, Βουλευτής Ρεθύμνου

15.              Βαγιωνάς Γεώργιος, Βουλευτής Χαλκιδικής

16.              Γεωργαντάς Γεώργιος, Βουλευτής Κιλκίς

17.              Στύλιος Γεώργιος, Βουλευτής Άρτης

18.              Κατσαφάδος Κωνσταντίνος, Βουλευτής Α’ Πειραιώς

19.              Γιαννάκης Στέργιος, Βουλευτής Πρεβέζης

20.              Φορτσάκης Θεόδωρος, Βουλευτής Επικρατείας

21.              Γεωργιάδης Σπυρίδων – Άδωνις, Βουλευτής Β΄ Αθηνών

22.              Γιακουμάτος Γεράσιμος, Βουλευτής Β΄ Αθηνών

23.              Καράογλου Θεόδωρος, Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης

24.              Αντωνιάδης Ιωάννης, Βουλευτής Φλωρίνης

25.              Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, Βουλευτής Πιερίας

26.              Κοψαχείλης Τιμολέων, Βουλευτής Γρεβενών

27.              Αναστασιάδης Σάββας, Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης

28.              Παναγιωτόπουλος Νικόλαος, Βουλευτής Καβάλας

29.              Βεσυρόπουλος Απόστολος, Βουλευτής Ημαθίας

30.              Κατσανιώτης Ανδρέας, Βουλευτής Αχαΐας

31.              Κυριαζίδης Δημήτριος, Βουλευτής Δράμας

32.              Γκίκας Στέφανος, Βουλευτής Κερκύρας

33.              Γιόγιακας Βασίλειος, Βουλευτής Θεσπρωτίας

34.              Κόνσολας Εμμανουήλ, Βουλευτής Δωδεκανήσου

35.              Δήμας Χρίστος, Βουλευτής Κορινθίας

36.              Βλάσης Κωνσταντίνος, Βουλευτής Αρκαδίας

37.              Κασαπίδης Γεώργιος, Βουλευτής Κοζάνης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...