12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Ακριβότερο κατά 11-12% φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι – Τι έδειξε έρευνα

Ημερομηνία:

Αρκετά πιο τσουχτερό σε σχέση με πέρσι είναι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Οι καταναλωτές, θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να απολαύσουν τα εορταστικά εδέσματα.

Ειδικότερα από 92,55 έως 127,07 ευρώ θα κοστίσει φέτος ένα ενδεικτικό  τραπέζι των Χριστουγέννων – αυξημένο κατά 11-12% σε σχέση με το 2021.

Η εκτίμηση αυτή είναι του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ).

Το Ινστιτούτο προχώρησε στην ετήσια έρευνά του σχετικά με το κόστος του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού για το 2022 σύμφωνα με την πάγια πρακτική του και – όπως ανακοινώθηκε από την τιμοληψίες – προκύπτει πως το κόστος για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι, 6 έως 8 ατόμων, κυμαίνεται από 92,55 έως 127,07 ευρώ.

Πρόκειται για μεταβολή της τάξης του 11,6% έως 12,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τραπέζι του 2021.

Δεν συμπεριλήφθηκαν προϊόντα που είναι στο «εορταστικό καλάθι»

Το εύρος των τιμών, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, δικαιολογείται από την καταγραφή σειράς προϊόντων διαφορετικής ποιότητας σε αρκετές τοπικές αγορές και διαφορετικούς τύπους καταστημάτων.

Υπογραμμίζεται ότι για λόγους συγκρισιμότητας των δεδομένων με τις προηγούμενες ετήσιες έρευνες του ΙΝΕΜΥ για την εκτίμηση του κόστους του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού δεν έχουν συμπεριληφθεί κάποια προϊόντα που εντάσσονται στο «εορταστικό καλάθι».

Αντίθετα, τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες καταγράφονται όπως κάθε χρόνο ενώ δεν συμπεριλαμβάνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού» ή στο «εορταστικό καλάθι».

Mετά την εορταστική περίοδο το ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ πρόκειται να διενεργήσει πανελλαδική έρευνα σχετικά με την εξέλιξη των πωλήσεων κατά την εορταστική περίοδο στις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...