Ακόμα μία διπλωματική επιτυχία… Συνάντηση Μητσοτάκη – Χουάν Γκουαϊδό στο Νταβός: «Το να σας υποστηρίξουμε, ήταν η πρώτη απόφαση που λάβαμε στον τομέα της εξωτερικής μας πολιτικής», είπε ο Μητσοτάκης

Κανένα σχόλιο

Τον …αυτοανακυρηχθέντα πρόεδρο της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, συνάντησε στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ του Νταβός ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες μέρες μετά την σύσκεψη του Βερολίνου, στην οποία η Αθήνα έμεινε θεατής.

«Το να σας υποστηρίξουμε, ήταν η πρώτη απόφαση που λάβαμε στον τομέα της εξωτερικής μας πολιτική», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Παρακολουθούμε την τραγωδία που εκτυλίσσεται και θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος επίλυσης είναι να μπορεί η Βενεζουέλα να εκφράζει δημοκρατικά τη βούλησή της. Γι’ αυτό και εκδηλώσαμε σαφώς την αντίθεσή μας σε ό,τι συμβαίνει από το καθεστώς που είναι σήμερα στα πράγματα, συνταχθήκαμε δηλαδή με τις άλλες χώρες και εκφράσαμε την υποστήριξή μας στον λαό της Βενεζουέλας. Είναι μια πραγματική τραγωδία αυτό που συμβαίνει. Μπορεί ο λαός της Βενεζουέλας να βασίζεται στην υποστήριξή μας. Η Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία γεννήθηκε η Δημοκρατία και πιστεύουμε ότι η θεμελιώδης αρχή πως οι λαοί πρέπει να μπορούν να αποφασίζουν για το μέλλον τους βρίσκεται στον πυρήνα των αξιών που πάντα θα στηρίζουμε» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

"Sponsored links"

«Πρέπει και θέλουμε να σταματήσουμε αυτή την κρίση. Έχουμε 5.000 πρόσφυγες αυτή τη στιγμή. Πρέπει να σταματήσουμε αυτή την τραγωδία, ο λαός μας υποφέρει», ανέφερε, από την πλευρά του, ο κ.Γκουαϊδό.

Η βιασύνη και οι γερμανικές …νουθεσίες

Η υπόθεση της Βενεζουέλας και της κυβέρνησης Μαδούρο αποτέλεσε ένα από τα βασικότερα σημεία κριτικής, με γκροτέσκα χαρακτηριστικά, της Νέας Δημοκρατίας προς τον ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του, αλλά και νωρίτερα.

Έτσι, μία από τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν η αναγνώριση του Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικού προέδρου της χώρας, την ώρα όμως που οι χώρες οι οποίες στήριξαν την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Μαδούρο εγκατέλειπαν τον «άνθρωπο των Αμερικανών», που δεν κατάφερε να φέρει σε πέρας την αποστολή.

Η Deutsche Welle έκανε λόγο για αυτοεγκλωβισμό της Αθήνας αφού ο νέος πρέσβης της Ελλάδας στη Βενεζουέλα θα καλούταν να καταθέσει τα διαπιστευτήριά του στον, άσημο πια, Γκουαϊδό.

Λίγο αργότερα, ο Ιάσων Πιπίνης, δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ με καταγωγή από τη Λατινική Αμερική, ορίστηκε σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη για θέματα Λατινικής Αμερικής.

Επειδή όμως… έχει ο καιρός γυρίσματα, ο δημοσιογράφος που συνήθιζε να κατακεραυνώνει το καθεστώς Μαδούρο απαθανατίστηκε να συναντάται με τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα, υπό το «βλέμμα» του Ούγκο Τσάβες, σηματοδοτώντας ίσως τη… «στροφή στον ρεαλισμό» της νέας κυβέρνησης.

topontiki.gr

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις