20.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ημερομηνία:

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις 9 Μαΐου επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον και τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, η ακύρωση οφείλεται στην αλλαγή του προγράμματος του Τούρκου προέδρου.

Σύμφωνα με την τουρκική Daily Sabah, που επικαλείται πηγές της τουρκικής προεδρίας, η απόφαση ελήφθη ως αποτέλεσμα αλλαγών στην ατζέντα του προέδρου, προσθέτοντας ότι σύντομα θα οριστεί νέα ημερομηνία.

Προηγήθηκε σφοδρή επίθεση του Ερντογάν στις ΗΠΑ λέγοντας ότι η «άνευ όρων στρατιωτική, διπλωματική υποστήριξη προς το Ισραήλ δεν συμβάλλει στη λύση, αλλά επιδεινώνει το πρόβλημα».

«Στo Ισραήλ νομίζουν ότι μπορούν να καλύψουν τις δολοφονίες που διέπραξαν στη Γάζα με τον Τύπο και την ισχύ του λόμπι που διαθέτουν και μας κατηγορούν για αντισημιτισμό. Από εδώ, θεωρώ χρήσιμο να τους υπενθυμίσω ξανά αυτήν την αλήθεια. Ό,τι κι αν κάνετε είναι μάταιο, όσο σκληρά και αν προσπαθήσετε, είναι μάταιο… Δεν μπορείτε να αλυσοδέσετε την καρδιά ή τα λόγια του Ταγίπ Ερντογάν. Δεν θα υποκύψουμε ποτέ στις απειλές και τις πιέσεις σας» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Έι, Νετανιάχου! Αυτή είναι η προσευχή μου! Θεέ μου με τη δόξα Σου και τη δύναμη σου καταράσου και κατάστρεψε τον Νετανιάχου και όλους τους Σιωνιστές! Αμην!»

«Η Τουρκία σε όλη την ιστορία της των 2.000 ετών, δεν έκανε ποτέ γενοκτονία, δεν ήταν ποτέ αποικιοκρατικό κράτος και σε κατάσταση πολέμου δεν ενόχλησε τους αμάχους» ισχυρίστηκε μάλιστα. Και μιλώντας για τη γενοκτονία των Αρμενίων πρόσθεσε:

«Οι ΗΠΑ αντί να κάνουν αβάσιμους ισχυρισμούς κατά της Τουρκίας για τα γεγονότα του 1915,  θα πρέπει να κοιτάξουν τη Γάζα. Να δει τη γενοκτονία που επιχειρεί να κάνει το Ισραήλ στη Γάζα και να κάνει προσπάθειες να τη σταματήσει. Απορρίπτουμε την υποκριτική πολιτική της Δύσης για τη Γάζα η οποία μας έχει ξεπεράσει τα όρια της υπομονής μας».

«Το τέμενος Αλ-Άκσα της Ιερουσαλήμ αντιμετωπίζει όλο και περισσότερη ‘’παρενόχληση’’, με την ταυτότητα της αρχαίας πόλης να διαγράφεται από το Ισραήλ βήμα προς βήμα» σχολίασε.

«Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που εφαρμόζει περιορισμούς εξαγωγών στο Ισραήλ σε 54 ομάδες προϊόντων» υποστήριξε ακόμα ο πρόεδρος Ερντογάν.

«Η Τουρκία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της βοήθειας προς τη Γάζα, καθώς από τις 7 Οκτωβρίου η Άγκυρα έστειλε σχεδόν 50.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω 13 αεροπλάνων και 9 πλοίων» ανέφερε.

Σημειώνεται ότι σε ομιλία του σε βουλευτές προ ετών ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην Ιερουσαλήμ, λέγοντας πως την έχτισε ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής. Τόνισε μάλιστα με έμφαση ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία κυβέρνησε την Ιερουσαλήμ από το 1516 έως το 1917.

Έντονη φημολογία

Η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου ήταν «στον αέρα» εδώ και μέρες και υπήρχε έντονη φημολογία για αναβολή της συνάντησης του Τούρκου προέδρου με τον Αμερικανό ομόλογό του.

"google ad"

Η συνάντηση του Τούρκου προέδρου με τον Χανίγια, τον επικεφαλής της Χαμάς και ο θερμός εναγκαλισμός τους, προκάλεσε την αντίδραση του πανίσχυρου εβραϊκού λόμπι στην Ουάσινγκτον.

Το OdaTv ανέφερε πριν από μέρες ότι η επίσκεψη ακυρώθηκε και ότι ο λόγος ήταν η αποστολή στρατιωτική βοήθειας των ΗΠΑ στο Ισραήλ, κάτι που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πως κατασκευάζεται ένα (συνδεδεμένο) «πράσινο νησί»

Της Βάννας Σφακιανάκη Ξεκινώντας ενοχοποιείς τους νησιώτες λέγοντας ότι επιβαρύνουν...

Αντιπυρική προστασία: οι κομματικές φιέστες και ο λάθος προσανατολισμός

Του Λευτέρη Καρχιμάκη * Το νέο δόγμα πυρόσβεσης μας υπόσχεται...

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη...