Αλ. Τσίπρας: Στήριξη των εφημερίδων, αλλά με κανόνες και διαφάνεια – «Κηλίδα στον πλουραλισμό και τη Δημοκρατία η λίστα Πέτσα»

Κανένα σχόλιο

Συνάντηση με την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κατά την οποία οι εκπρόσωποι της Ένωσης εξέφρασαν τις προτάσεις τους για την στήριξη του κλάδου και τα αιτήματά τους. Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την αναγκαιότητα να στηριχθεί ο έντυπος Τύπος, που αποτελεί βασικό πυλώνα της ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «κηλίδα» στον πλουραλισμό και τη Δημοκρατία τη λίστα Πέτσα σχολιάζοντας ότι το ζήτημα δεν αφορά μόνο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά προκάλεσε πρόβλημα και στην αξιοπιστία των ΜΜΕ. Ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε σύμφωνος με ένα πλαίσιο στήριξης του έντυπου Τύπου με αδιάβλητες διαδικασίες και αντικειμενικά κριτήρια, σημειώνοντας πως κάθε ενίσχυση θα πρέπει να συνδέεται με τις θέσεις εργασίας στα Μέσα Ενημέρωσης και τη διαφύλαξη και ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σ’ αυτά. Συμφώνησε με το αίτημα για απαλλαγή των έντυπων Μέσων από τον ΦΠΑ και για επιδότηση του χαρτιού, οι τιμές του οποίου έχουν εκτοξευθεί εξαιτίας του πληθωρισμού.

Τέλος, ανέφερε ότι η όποια οικονομική βοήθεια μπορεί να δοθεί, θα πρέπει να βρίσκεται στα πρότυπα της υπουργικής απόφασης Κρέτσου το 2019 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με αντικειμενικά κριτήρια και κανόνες διαφάνειας στη χρηματοδότηση, η οποία θα πρέπει να προβλέπεται σε ετήσια βάση με ένα νομοθετημένο πλαίσιο στο οποίο θα συμφωνήσουν τα κόμματα.

"Sponsored links"

 

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live