16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Αμετανόητος ο Πλεύρης: Και τρίτος ναζιστικός χαιρετισμός στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ημερομηνία:

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, που χαιρέτησε και πάλι ναζιστικά, μέσα στη δικαστική αίθουσα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη της Χρυσής Αυγής και μάλιστα παρουσία του δικαστηρίου, που επιδεικνύει ανοχή.

Απτόητος ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού από το γεγονός ότι, ελέγχεται ποινικά και πειθαρχικά για τον ναζιστικό χαιρετισμό μέσα στο δικαστήριο, συνέχισε και σήμερα, Δευτέρα (17/10) στο ίδιο μοτίβο, ανενόχλητος.

Αμέσως μετά την εκφώνηση των καατηγορουμένων, ο κ. Πλεύρης, μίλησε για «αυνάνες της αριστεράς» και χαιρέτισε ναζιστικά, δηλώνοντας υποστηρικτής του Μεταξά.

«Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην Ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κων. Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι», είπε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης.

Οι διάλογοι μέσα στο δικαστήριο

Το νέο περιστατικό πρόκλησης έγινε παρουσία του δικαστηρίου, ενώ η αντίδραση της Προέδρου ήταν, να εκφράσει απορία, επιπλήττοντας στο συνήγορο, για τον τρόπο, που υπερασπίζεται τον πελάτη του.

  • Πλεύρης: Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην Ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν εδώ δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Άρειος Πάγος απόφαση που λέει ότι ο Κων. Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της αριστεράς.
  • Πρόεδρος: Πιστεύετε ότι ευνοείτε τον πελάτη σας με αυτά που λέτε;
  • Πλεύρης: Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι [σ.σ σηκώνει το χέρι σε ναζιστικό χαιρετισμό]. Η εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» έδωσε αυτό το βιβλίο και όταν χαιρετάμε, έτσι χαιρετάει ο Μεταξάς. Οι αντίπαλοι δικηγόροι βγαίνουν στην τηλεόραση και σχολιάζουν. Θέλετε να σας πω τι λέει η Μάνδρου για το δικαστήριό σας; Παραβιάζεται το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού του Λαγού.
  • Πρόεδρος: Λέτε τα ίδια. Κάνετε αγόρευση. Τελειώσατε.

Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Κώστας Παπαδάκης, αντέδρασε, λέγοντας:

«Πολλοστή φορά καταχράται την ιδιότητα του συνηγόρου και κάνει πολιτική τοποθέτηση. Ο ίδιος ο νομοθέτης εγκαθιστά […] αν ήταν αμάχητο το τεκμήριο δεν θα υπήρχε λόγος παρουσίας της Πολιτικής Αγωγής. Ο Μεταξάς ακολούθησε τον Χίτλερ. Να μας πει ποιος παρέδωσε τη Μακεδονία στην κατοχή. Ακούσαμε για αυνάνες της Αριστεράς. Είναι ελεγχόμενος για το ναζιστικό χαιρετισμό. Η ανοχή πρέπει να τελειώνει».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...