12.1 C
Chania
Παρασκευή, 20 Μαρτίου, 2026

Αναβλήθηκε η δίκη για το θάνατο 10χρονου στο χειρουργείο

Ημερομηνία:

Με καταθέσεις μαρτύρων ξεκίνησε χθες στο Τριμελές Εφετείο Χανίων, η δίκη , για τον τραγικό θάνατο του 10χρονου Μανόλη Μαρκάκη που έχασε τη ζωή του στη διάρκεια επέμβασης αφαίρεσης αμυγδαλών σε ιδιωτική κλινική του Ηρακλείου. Η δίκη άρχισε στις 12 και 10 και πρώτοι κατέθεσαν οι χαροκαμένοι γονείς που έχασαν τον μονάκριβο γιο τους σε μια επέμβαση ρουτίνας . Ωστόσο η δίκη διακόπηκε λόγο της ολοκλήρωσης του ωραρίου της γραμματέως της έδρας και θα συνεχιστεί στις 10 Ιανουαρίου του 2013 .

Να υπενθυμίσουμε ότι σε πρώτο βαθμό, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, είχε καταδικάσει τον αναισθησιολόγο , σε ποινή φυλάκισης τριών ετών μετατρέψιμη προς 25 ευρώ την ημέρα, ενώ του έγινε αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος για ένα χρόνο. Στον χειρουργό που έκανε την επέμβαση ο οποίος είναι και πρώτος ξάδελφος του πατέρα του 10χρονου , το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή. Η υπόθεση ήρθε και πάλι στην αίθουσα των δικαστηρίων μετά και από αίτημα που υπέβαλε στον Εισαγγελέα Ηρακλείου η πλευρά της οικογένειας του παιδιού μέσω των συνηγόρων τους .

Ο εισαγγελέας έκανε δεκτό το αίτημα και άσκησε έφεση κατά της ποινής που επιβλήθηκε στο χειρουργό, εκτιμώντας ότι ο β κατηγορούμενος είχε τον ίδιο βαθμό ευθύνης με τον αναισθησιολόγο. Έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης είχαν ασκήσει και οι δύο κατηγορούμενοι.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέκος Μαρινάκης: «Όχι σε δομές-φυλακές προσφύγων στην Κρήτη»

Ο Αλέκος Μαρινάκης τοποθετήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη δομή προσφύγων στους Μαλάδες Ηρακλείου. Αντίθεση σε κλειστές δομές-φυλακές και κάλεσμα για λαϊκή αλληλεγγύη.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων στις 26 Μαρτίου με 37 θέματα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων συνεδριάζει στις 26 Μαρτίου 2026 με 37 θέματα. Συζητούνται Μνημόνιο με Σύλλογο Μίκη Θεοδωράκη, Βενιζέλεια 2026, Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2027, ανάπλαση οδού Τζανακάκη.

Αλλαγή θέσης απολυμαντικού σταθμού στα Χανιά και συνάντηση για Ευλογιά και Αφθώδη Πυρετό

Μετακίνηση απολυμαντικού σταθμού από Ταυρωνίτη σε Μουρνιές στα Χανιά. Συνάντηση στις 27/3 για Ευλογιά και Αφθώδη Πυρετό μετά το κρούσμα στη Λέσβο.

Η CretanGea στα Top 10 Foodie Websites του κόσμου για το 2026

Η κρητική ιστοσελίδα CretanGea συγκαταλέγεται στα Top 10 Foodie Websites 2026 από το IGCAT, ενισχύοντας τη διεθνή προβολή της Κρήτης ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης.