17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Αναβλήθηκε η δίκη Σειραγάκη στον Πειραιά

Ημερομηνία:

Η δίκη αναβλήθηκε μετά από αίτημα που υποβλήθηκε από την πλευρά Σειραγάκη λόγω κωλύματος του δικηγόρου του να παραστεί στην διαδικασία. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και ο νέος χρόνος έναρξης της δίκης θα καθοριστεί το επόμενο διάστημα από την Εισαγγελία Εφετών Πειραιά.

Ο Σειραγάκης έχει καταδικαστεί για τις κατηγορίες της κατάχρησης σε ασέλγεια, της αποπλάνησης και της απόπειρας ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων σε πραγματική ποινή κάθειρξης 401 ετών, η οποία συγχωνεύτηκε σε 220 χρόνια. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η εκτιτέα ποινή δεν ξεπερνά τα 25 χρόνια.

Στη δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν 18 μάρτυρες, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, που συμμετείχαν στην πολύμηνη έρευνα για τη δράση του Σειραγάκη και την οποία αποκάλυψαν την 1η Δεκεμβρίου του 2011, όταν συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να ασελγεί σε βάρος δύο ανήλικων παιδιών.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2013, ο Σειραγάκης είχε εμφανιστεί αμετανόητος, αφού αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας πως δεν είχε σεξουαλικές σχέσεις με τα παιδιά, αλλά ότι συμμετείχε σε μία διαδικασία, που προϋπήρχε στην κοινωνία των ανήλικων, μη διστάζοντας δηλαδή να ρίξει την ευθύνη στα παιδιά για τη δράση του. Το δικαστήριο δεν πείστηκε από τις αιτιάσεις του παιδεραστή και τον καταδίκασε σε μία από τις μεγαλύτερες ποινές που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα για αδικήματα που δεν προβλέπουν την ισόβια κάθειρξη.

goodnet.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ