27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Αναβλήθηκε η δίκη της Σούζαν Ίτον λόγω της απεργίας – Η οικογένειά της ζητά μια αμετάκλητη απόφαση

Ημερομηνία:

Το έγκλημα του βιασμού και της δολοφονίας της Σούζαν Ίτον στα Χανιά συντάραξε ολόκληρη τη χώρα και ξεκίνησε μία μεγάλη συζήτηση για τις γυναικοκτονίες. Σήμερα, είχε οριστεί να γίνει το δικαστήριο σε δεύτερο βαθμό, επαναφέροντας στις μνήμες τις συνθήκες του φρικτού εγκλήματος. Όμως η δίκη αναβλήθηκε. Αιτία, η προγραμματισμένη για σήμερα απεργία στην οποία συμμετείχαν και οι δικηγόροι της χώρας.

Στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης στα Χανιά παρέστη πάντως η συνήγορος της οικογένειας Βάσω Πανταζώ η οποία μιλώντας στις κάμερες είπε για αυτό που ζητά η οικογένεια της Σούζαν Ίτον: μία αμετάκλητη απόφαση. Την ίδια στιγμή ενημέρωσε ότι ακόμη και σήμερα τα παιδιά της Αμερικανίδας βιολόγου δεν γνωρίζουν τις λεπτομέρειες του φρικιαστικού εγκλήματος που οδήγησε στο θάνατο της μητέρας τους.

Είπε πιο αναλυτικά η δικηγόρος κ. Πανταζή:

“Δυστυχώς, παρότι η επιθυμία της οικογένειας ήταν να οδηγηθεί αυτή η δικαστική περιπέτεια σε ένα τέλος και να υπάρξει μία αμετάκλητη απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης για το θάνατο της Σούζαν Ίτον οι δικηγόροι είμαστε μέλη της κοινωνίας, συμμετέχουμε σε αυτό που λέγεται κοινωνική διαμαρτυρία και φυσικά οι αποφάσεις του Συλλόγου μας είναι σεβαστές από όλους μας.

Συμμετέχουμε λοιπόν κι εμείς στην πανελλαδική απεργία και με δεδομένο αυτό δε θα μπορούσε να παραστεί κανένας από εμάς σε αυτή τη δίκη. Αναβλήθηκε το δικαστήριο, περιμένουμε τον ορισμό νέας δικασίμου. Το μόνο που ήταν σημαντικό ήταν πως φάνηκε και στη σημερινή συνεδρίαση η αγωνία του δικαστηρίου να αποδοθεί δικαιοσύνη για την υπόθεση και πραγματικά και οι συγγενείς να ηρεμήσουν έχοντας μια αμετάκλητη απόφαση στα χέρια τους για τον άνθρωπο που στέρησε με τόσο αποτρόπαιο τρόπο τη ζωή της γυναίκας, της συζύγου, κόρης, αδελφής και μαμάς αυτής της οικογένειας.

Είναι τραγικό και είναι ένα γεγονός. Θα σας πω ότι είναι μία απόφαση που έχουν πάρει συνειδητά η αδελφή της θανούσης και ο μπαμπάς τους γιατί με τη βοήθεια ψυχολόγων τα παιδιά όλο αυτόν τον καιρό προσπαθούν να ξεπεράσουν το γεγονός ότι η μαμά τους πήγε για ένα συνέδριο στην πανέμορφη Κρήτη και δεν επέστρεψε στο σπίτι τους ποτέ.

Γνωρίζουν ότι έχει υπάρξει ο θάνατός της χωρίς φυσικά να ξέρουν τις αποτρόπαιες συνθήκες που τελέστηκε αυτός. ”

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την πρωτοφανή δίωξη στον Δ. Ανθούση

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν Χανίων καταγγέλλει  στον Χανιώτικο...

Μπορεί κάποιος άνθρωπος να μας “κάψει” τον εγκέφαλο;

Ενίοτε αισθάνεσαι πως «καίγονται» εγκεφαλικά κύτταρα σε συναναστροφές. Όντως...