28.8 C
Chania
Sunday, June 15, 2025

Ανακοίνωση των Ενεργών Πολιτών Πλατανιά μετά τη θυελλώδη σύσκεψη παρουσία του Λιμενικού Ταμείου Χανίων

Ημερομηνία:

Σαφή καταγγελία για προσχηματική διαδικασία διαβούλευσης και διαχρονικές παρατυπίες γύρω από τη διαχείριση του λιμενίσκου Πλατανιά διατυπώνουν με δημόσια ανακοίνωσή τους οι Ενεργοί Πολίτες Πλατανιά, με αφορμή τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή, παρουσία εκπροσώπων του Λιμενικού Ταμείου Χανίων (Λ.Τ.Χ.).

Όπως αναφέρουν, «η διαδικασία εξελίχθηκε σε ένα στημένο παιχνίδι από όσους για χρόνια λυμαίνονται τον λιμενίσκο και τον θεωρούν ιδιοκτησία τους». Οι πολίτες καταγγέλλουν φωνές, απειλές και ύβρεις, επιλέγοντας να αποχωρήσουν, θεωρώντας ότι ο διάλογος ήταν προσχηματικός.

Παράλληλα, εκφράζουν ξεκάθαρη στήριξη στη νομιμοποίηση του λιμενίσκου, προκειμένου να τερματιστεί η πολυετής ανομία. Ωστόσο, δηλώνουν πως δεν παρέχουν «λευκή επιταγή» σε κανέναν και ζητούν σαφείς απαντήσεις για κρίσιμα ζητήματα:

  • Την παραχώρηση δημόσιου χώρου μπροστά από αθλητικές εγκαταστάσεις και παιδική χαρά στη λιμενική ζώνη (ΑΔΑ: 9ΦΘΑΟΡΕ4-45Ω).

  • Τη διαχείριση χρημάτων που εισέπραττε το Λ.Τ.Χ. από ημερόπλοια, χωρίς να έχει αρμοδιότητα.

  • Τις παράνομες αμμοληψίες με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ναυτιλίας.

  • Τις κακοτεχνίες στους προβόλους, για τις οποίες επιβλήθηκε πρόστιμο 58.000 ευρώ, και που –σύμφωνα με το ΕΛΚΕΘΕ– δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της περιοχής.

  • Τη χρόνια ρευματοκλοπή από ρολόι του Λ.Τ.Χ. και τις ενέργειες επιστροφής των χρημάτων.

  • Την προτεινόμενη επέκταση του προσήνεμου μώλου κατά 68 μέτρα στη θάλασσα και τις επιπτώσεις της στη μεταφορά ιζήματος και την ανατολική ακτογραμμή.

  • Την επικινδυνότητα της πρόσβασης μέσω της οδού Νεάρχου, ειδικά σε περίπτωση πυρκαγιάς.

  • Την ύπαρξη αντλιοστασίου λυμάτων χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση δίπλα στη θάλασσα.

  • Την αναβάθμιση του λιμένα σε τουριστική μαρίνα με βάση το ΣΧΟΑΠ, το οποίο απορρίφθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο του Λ.Τ.Χ. ως «έργο άσχετων».

Οι Ενεργοί Πολίτες Πλατανιά καταλήγουν πως θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τον δημόσιο χαρακτήρα της περιοχής, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν χαρίζουμε τον δημόσιο χώρο σε κανέναν». Δεσμεύονται να παραμείνουν παρόντες, απαιτώντας διαφάνεια, νομιμότητα και σεβασμό στο περιβάλλον και τους κατοίκους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εθνικό Πάρκο Σχινιά: Έχτισε παράνομα 13 πολυτελή μπανγκαλόου και τα ενοικιάζει 300 ευρώ την ημέρα

Εξοργίζουν τα 13 αυθαίρετα μπανγκαλόου που εκμισθώνονται στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά,...