Αναστολή απέλασης για άλλους 6 μήνες για τους 42 Σύρους πρόσφυγες στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

Νέα 6μηνη αναστολή απέλασης στους 42 Σύρους πρόσφυγων χορηγήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.

Η 6μηνη αναστολή απέλασης που είχε δοθεί στους Σύρους πρόσφυγες που έχουν παραμείνει εγκλωβισμένοι στα Χανιά έληξε το Σάββατο όμως τελικά η αστυνομία αποφάσισε να την ανανεώσει για άλλο ένα 6μηνο ώστε να μη βρεθούν και στην παρανομία.

"Sponsored links"

Να υπενθυμίσουμε ότι οι 42 πρόσφυγες βρίσκονται τους τελευταίους 6 μήνες σε ξενοδοχείο της Νέας Χώρας του οποίου ο ιδιοκτήτης Ιωάννης Βολικάκης καταγγέλλει ότι βρίσκεται σε τραγική κατάσταση αφού ενώ υποδέχθηκε συνολικά περίπου 140 πρόσφυγες πριν 6 μήνες με τη διαβεβαίωση των αρχών ότι θα υπάρξει αποζημίωση για τη διαμονή τους εκεί, έως σήμερα τίποτα δεν έχει λάβει.

Ζητά, εφόσον παραμείνουν και άλλο διάστημα, να υπογραφεί κάποιου είδους σύμβαση με την Πολιτεία η οποία να τον διασφαλίζει οικονομικά. Να σημειώσουμε ότι η απόφαση για φιλοξενία τους στο ξενοδοχείο λήφθηκε εξαιτίας της απουσίας κρατικών δομών για να τους φιλοξενήσουν.

Πάντως, το τελευταίο διάστημα αν και οι πρόσφυγες συνεχίζουν να παραμένουν στο ξενοδοχείο τη σίτιση έχουν αναλάβει συσσίτια της πόλης αλλά και μεμονωμένοι αλληλέγγυοι πολίτες. Και εδώ, το κράτος απουσιάζει.

Να υπενθυμίσουμε ότι από τους 42 πρόσφυγες που παραμένουν στα Χανιά 20 είναι παιδιά.

Οι 42 πρόσφυγες δεν επιθυμούν να μείνουν στην Ελλάδα, ζητούν από το ελληνικό κράτος ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε να φθάσουν στους προορισμούς τους που είναι οι χώρες του βορρά της Ευρώπης.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις