16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ανδρουλάκης για υποκλοπές: Το «απόρρητο» δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου

Ημερομηνία:

«Το “απόρρητο”, που από την αρχή της υπόθεσης έχει εργαλειοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οδηγεί τη διαφάνεια στο απόσπασμα», επισημαίνει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε δήλωσή του για τη λίστα παρακολουθήσεων με το παράνομο λογισμικό Predator που δημοσιεύει η εφημερίδα «Documento».

Στη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει πως τρεις μήνες μετά την κατάθεσή του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η κυβέρνηση «δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για την αποκάλυψη των υπαιτίων, που δημιούργησαν και λειτούργησαν ένα παράκεντρο διαφθοράς κατά παράβαση του νόμου και του Συντάγματος».

Ολόκληρη η δήλωση Ανδρουλάκη:

Τις τελευταίες ημέρες διακινούνται στη δημόσια σφαίρα ονόματα πολιτικών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων, που φέρονται να έχουν πέσει θύματα παράνομων παρακολουθήσεων.

Το «απόρρητο», που από την αρχή της υπόθεσης έχει εργαλειοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οδηγεί τη διαφάνεια στο απόσπασμα.

Το «απόρρητο» επιτρέπει τίποτα να μην μπορεί να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί συντηρώντας μια δυσώδη κατάσταση.

Τρεις μήνες μετά την κατάθεση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της μηνυτήριας αναφοράς μου για την χρήση του Predator στην Ελλάδα και της δεύτερης συμπληρωματικής το Σεπτέμβριο για την παράνομη παρακολούθηση μου από την ΕΥΠη Κυβέρνηση των «νόμιμων λαθών» και της συσκότισης δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για την αποκάλυψη των υπαιτίων, που δημιούργησαν και λειτούργησαν ένα παράκεντρο διαφθοράς κατά παράβαση του νόμου και του Συντάγματος.

Αντίθετα, οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές δεν προσήλθαν στην εξεταστική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου PEGA, ενώ η κυβερνητική πλειοψηφία τους προστάτευσε και από την κλήση τους στην εξεταστική επιτροπή της ελληνικής βουλής. Γιατί άραγε;

Στο σημείο που έχουμε φτάσει, το βάρος πέφτει στην ελληνική Δικαιοσύνη που οφείλει να διερευνήσει ενδελεχώς την υπόθεση.

Μετά από τόσους μήνες, πού βρίσκεται η δικαστική έρευνα; Ποια πρόσωπα από τα εμπλεκόμενα έχουν κληθεί να καταθέσουν;

Δε νοείται να τελεί η πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου στο έλεος άθλιων πρακτικών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...