17.8 C
Chania
Tuesday, February 27, 2024

Ανδρουλάκης: Χείρα συνεργασίας στους “11” υπό προϋποθέσεις

Ημερομηνία:

Για την επιστολική ψήφο, την δημοσκοπική άνοδο του ΠΑΣΟΚ, την ακρίβεια, τις ανισότητες την κρίση στη δημόσια Υγεία, τις ευρωεκλογές και τις ενδεχόμενες συνεργασίες μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στο MEGA.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε την επιστολική ψήφο, που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών, σημειώνοντας πως βλέπει θετικά μια τέτοια πρωτοβουλία υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν σοβαρές θεσμικές εγγυήσεις.

«Ο πυρήνας του θέματος είναι να διευκολυνθούν οι άνθρωποι που έχουν ήδη δικαίωμα να μπορούν να ψηφίσουν χωρίς να έχουν εμπόδια οικονομικά, δηλαδή ο απόδημος να μη χρειαστεί να πληρώσει ακριβό εισιτήριο ή κάποιος νέος που δουλεύει σε νησί ή είναι φοιτητής να μην μπει σε μία τέτοια περιπέτεια», είπε χαρακτηριστικά.

«Δείξαμε ότι είμαστε θετικοί και έτοιμοι να συναινέσουμε με την ψήφο στους απόδημους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν θέσαμε το θέμα ότι οι κάλπες του εξωτερικού χρειάζονται προσοχή, τότε είπε το εξής αμίμητο: ‘Είμαστε θετικά διακείμενοι με την επιστολική ψήφο, αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να προλάβουμε μέχρι τις Ευρωεκλογές’. Τέσσερις μήνες μετά τη νομοθέτησή του έρχεται και φέρνει την επιστολική ψήφο. Παρά τον αιφνιδιασμό, αυτό που λέμε είναι ότι έχουμε διάθεση συναίνεσης, αλλά με σοβαρές θεσμικές εγγυήσεις», προσέθεσε.

Αναφερόμενος στην ακύρωση της συνάντησης του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ με τον Έλληνα ομόλογό του, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε πως ήταν μια απαράδεκτη συμπεριφορά, η οποία προσέβαλε την Ελλάδα.

Στη συνέχεια, είπε πως στόχος του ΠΑΣΟΚ για τις ερχόμενες ευρωεκλογές είναι η επιβράβευσή του ως αξιόπιστη αντιπολίτευση. «Αγωνιζόμαστε για να είμαστε η αξιόπιστη αντιπολίτευση που θα την επιβραβεύσει ο ελληνικός λαός. Θα φέρουμε αποτελέσματα που θα είναι η ικανοποίηση της καθημερινής μας αγωνίας και προσπάθειας να είμαστε κοντά στους πολίτες».

Στη συνέχεια ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε “ντροπή” ότι “το μέσο νοικοκυριό στη χώρα δεν μπορεί να αντέξει τις βασικές δαπάνες. Το ΠΑΣΟΚ έκανε τα λάθη που έκανε, αλλά ίδρυσε το ΕΣΥ. Υπηρέτησε τον βασικό μοχλό της κοινωνικής δικαιοσύνης για πολλές δεκαετίες», σχολίασε ακολούθως.

Ορισμένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αφορούν την ακρίβεια και τα ενοίκια. Επ’ αυτών ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι στην αγορά και μεταξύ άλλων, την κατάργηση της Golden Visa σε όλη την Ελλάδα και κανόνες ρύθμισης όσον αφορά τη βραχυχρόνια μίσθωση.

Ερωτώμενος για τα προβλήματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και τη δημοσκοπική του πτώση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επεσήμανε πως δεν κρίνει σωστό να εμπλέκεται με τα εσωτερικά άλλων κομμάτων, λέγοντας:

«Δεν είναι ευγενικό, θεσμικό και δείγμα πολιτικού πολιτισμού να ανακατεύονται τα υπόλοιπα κόμματα στα εσωτερικά άλλων κομμάτων. Εγώ είμαι θύμα του πως η ΝΔ ανακατεύτηκε στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ το φθινόπωρο του 2021 με τις υποκλοπές. Έχω άλλη νοοτροπία, βαθιά δημοκρατική και θεσμική. Παρακολουθώ, έχω την άποψή μου, αλλά ακολουθούμε πάγια στρατηγική».

Έπειτα, στάθηκε στη δημοσκοπική άνοδο του ΠΑΣΟΚ, όπου είπε: «Το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε 3,5 μονάδες μετά από 5 χρόνια κι ανέβηκε άλλες 3,5 μονάδες μέσα σε 5 μήνες, όπως θα δείξετε και στη δημοσκόπηση που θα παρουσιάσει το MEGA. Το να ξαναμπούμε στο πολιτικό προσκήνιο το θεωρούσαν ορισμένοι όνειρο θερινής νυκτός. Θα συνεχίσουμε με χαμηλούς τόνους και δουλειά στην κοινωνία, δείχνοντας ότι υπάρχει ένα κόμμα χρήσιμο και σοβαρό. Εκτιμώ ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι η ισχυρή αντιπολίτευση στη ΝΔ».

Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα των 11 ανεξάρτητων βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως δίνει χείρα συνεργασίας, αρκεί να συμφωνούν σε επίμαχα ζητήματα, όπως οι ανισότητες, η Υγεία και η Παιδεία. Συγκεκριμένα, είπε:

«Είμαι έτοιμος να δώσω χέρι συνεργασίας σε οποιαδήποτε πολιτική δύναμη που μπορεί να συζητήσει και να συμφωνήσει μαζί μας στα τεράστια ζητήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα. Μιλάω για τις πολύ μεγάλες ανισότητες, την ανάγκη μίας ισχυρής δημόσιας Υγείας και Παιδείας, θέματα ρύθμισης της αγοράς, θέματα θεσμών και δημοκρατίας».

Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας πως θα πρέπει «να θυμόμαστε ποιοι είναι οι αξιόπιστοι και ποιοι παίζουν με τη μνήμη του λαού».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ