Ανδ. Ξανθός: Tα προσβλητικά για την Κρήτη και τους ανθρώπους της φαινόμενα βίας και ανομίας, απαιτούν πλέον άλλης μορφής κοινωνικά και πολιτικά αντανακλαστικά

Κανένα σχόλιο

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5» και στο δημοσιογράφο Γιάννη Ανδρουλιδάκη, ο βουλευτής Ρεθύμνου και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός, δήλωσε ότι τα προσβλητικά για την Κρήτη και τους ανθρώπους της φαινόμενα βίας και ανομίας, απαιτούν πλέον άλλης μορφής κοινωνικά και πολιτικά αντανακλαστικά.

Χωρίς συλλογική ενοχοποίηση χωριών ή ολόκληρων περιοχών όπως ο Μυλοπόταμος, ούτε επαγγελμάτων και κοινωνικών ομάδων όπως οι κτηνοτρόφοι. Αλλά και χωρίς την παραμικρή ανοχή από κανένα (πολιτικό σύστημα, αυτοδιοικητικοί παράγοντες, αγροτικοί συνεταιρισμοί, πολιτιστικοί σύλλογοι ) απέναντι σε παραβατικές συμπεριφορές και πράξεις που δεν έχουν καμιά σχέση με τις αξίες και τον πολιτισμό του τόπου μας και με το σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας (όπως για παράδειγμα το πρόσφατο περιστατικό στο Πέραμα Ρεθύμνου αλλά και οι υπόλοιπες περιπτώσεις βίας, τραμπουκισμού, οπλοφορίας-οπλοχρησίας, υπερκατανάλωσης αλκοόλ, κακοποίησης γυναικών, επιθετικής οδήγησης, κυκλωμάτων trafficking, διακίνησης ναρκωτικών και όπλων, κλπ.).

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι:

"Sponsored links"

1. Δεν καταδικάζουμε συγκεκριμένους «ανθρωπότυπους» αλλά συγκεκριμένες συμπεριφορές, καθώς και την κουλτούρα ανοχής-συγκάλυψης η οποία έχει ισχυρή επιρροή σετοπικές κοινωνίες και στους εκπροσώπους τους.

2. Η ενισχυμένη αστυνόμευση και η αποτροπή τέτοιων φαινομένων είναι αυτονόητη υποχρέωση της οργανωμένης Πολιτείας. Αλλά δεν φτάνει αυτό. Η επικέντρωση στην καταστολή, σε ένα περιβάλλον γενικευμένης ανομίας και κρίσης εμπιστοσύνης απέναντι στο Κράτος και στους θεσμούς, δεν είναι αποτελεσματική.

Χρειαζόμαστε αξιόπιστο Κράτος Δικαίου που θα εγγυάται ισονομία για όλους χωρίς προνόμια και εξαιρέσεις (ειδικά του πολιτικού προσωπικού) και το οποίο στη συνέχεια θα διασφαλίζει την καθολική τήρηση της νομιμότητας.

3. Πάνω απ’ όλα όμως απαιτείται ένα σθεναρό κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο με ενεργό εμπλοκή της κοινωνίας των πολιτών, που θα δώσει προτεραιότητα στην πρόληψη και στην ανατροπή εδραιωμένων αντιλήψεων και στάσεων ζωής, θα αλλάξει τα κυρίαρχα αξιακά πρότυπα (εύκολος πλουτισμός, απαξίωση της γνώσης και της έντιμης εργασίας, ψηφοθηρική συναλλαγή και πελατειακή σχέση ή, ακόμα χειρότερα, ασυλία σε παρανομίες ως κριτήριο επιλογής κοινοβουλευτικών ή αυτοδιοικητικών εκπροσώπων, κλπ.) και θα εξαλείψει οριστικά τον τοξικό συνδυασμό βίας-οπλοφορίας-ανομίας που «δηλητηριάζει» την καθημερινότητα μας, μας ενοχλεί και μας προσβάλλει όλους, μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες της Κρήτης.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live