21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ανοιχτά Πανιά 2022: «Φωνές» της Γ. Καλλιμάνη – Σήμερα η χορευτική περφόρμανς, εγκατάσταση στο Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ημερομηνία:

Το φετινό πρόγραμμα του Δήμου Χανίων και της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., που αναδεικνύει την πρωτότυπη καλλιτεχνική παραγωγή, τα «Ανοιχτά Πανιά 2022», επιχειρεί να συνεχίσει το δημιουργικό ταξίδι παραγωγής πρωτότυπων καλλιτεχνικών έργων που ξεκίνησε τον προηγούμενο χρόνο, δίνοντας και πάλι ιδιαίτερη έμφαση στις σύγχρονες πρακτικές.

15 πρωτότυπες καλλιτεχνικές δράσεις, με περισσότερους από 100 καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, δραστηριοποιούμενοι σε ποικίλα πεδία τεχνών, κάνουν πανελλήνια πρεμιέρα, εδώ στην καρδιά της Μεσογείου.

Τα Χανιά το διάστημα από Αύγουστο έως Δεκέμβριο 2022, θα κατακλυστούν από χορό, θέατρο, εικαστικά, μουσική, κινηματογράφο, εκπαιδευτικά εργαστήρια και πολλά άλλα. Εμβληματικοί χώροι της πόλης, από το Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης ως τη Συναγωγή ΕτζΧαγίμ, από τον Προμαχώνα Σαν Σαλβατόρε μέχρι τον Άγιο Ρόκκο, από τη συνοικία της Νέας Χώρας και των Ταμπακαριών, ως τους Τάφους των Βενιζέλων, τη Λίμνη της Αγιάς, τη γέφυρα του Κλαδισού, κ.ά., θα φιλοξενήσουν ξεχωριστές καλλιτεχνικές δράσεις.

Δέκατη δράση:Ανοιχτά Πανιά 2022

«Φωνές» της Γιώτας Καλλιμάνη

Χορευτική περφόρμανς, εγκατάσταση στο Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο, Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Είσοδος ελεύθερη με κράτηση θέσης:www.chania-culture.gr

Η χορευτική περφόρμανς «Φωνές» είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της χορογράφου Γιώτας Καλλιμάνη και γυναικών χορωδών από τα Χανιά. Μέσα από δύο εργαστήρια καθοδηγούμενου φωνητικού και κινητικού αυτοσχεδιασμού, συνέθεσαν μία παράσταση με κεντρικό άξονα τη μνήμη και τον τρόπο με τον οποίο συναντάται στα παραδοσιακά κρητικά τραγούδια.

Ένα πολύτιμο μωσαϊκό διαφορετικών ηλικιών, σωμάτων και φωνών γεμίζουν το χώρο του Παλαιού Αρχαιολογικού Μουσείου, σε μια συνομιλία με το χρόνο. Οι φωνές χορεύουν και τα σώματα τραγουδούν, ο ρυθμικός ήχος ενός κρουστού παλεύει με τη μελωδικότητα της λύρας και μια χορωδία περιφέρεται σαν ανάμνηση μεταξύ σκιάς και φωτός, μέσα σε ένα παλιό μουσείο. Μνήμες και μνημεία αντιμάχονται για τη πρωτοκαθεδρία τους στο χρόνο, σε μια μοιραία διαδρομή προς τη λήθη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Χορογραφία: Γιώτα Καλλιμάνη

Βοηθός χορογράφου:ΑναστάσηςΚαραχανίδης

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Αλεξάνδρα Κατερινοπούλου

Συμμετέχουν οι χορωδοί: Ελισάβετ Γκρίντερ, Μαρία Θεοδοσιάδου, Αφροδίτη Κλεινάκη, Τζένη Μαλακάκη, Κατερίνα Πανιεράκη, Άννα Παπαλεξάτου, Θεανώ Πατακάκη, ΝάγιαΠιέρρου, Σταυρούλα Σακελλαρίου, Έλενα Σταυροπούλου, Τζίνα Σφακιανάκη

"google ad"

Κρητική Λύρα &Τσελιά: Άκης Πιτσάνης

Οργάνωση και Εκτέλεση παραγωγής:DeltaPi

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Ώρες παραστάσεων: 19:00, 20:00, 21:00

Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (Είσοδος από την οδό Χάληδων)

Είσοδος ελεύθερη με κράτηση θέσης στο:

https://www.chania-culture.gr/services/events/ekdiloseis/anoichta-pania-2022-fones/

Παράλληλες δράσεις:

  • Εργαστήριο για ενήλικες:

Η παράσταση “Φωνές” είναι αποτέλεσμα  εργαστηρίων που χωρίστηκαν σε τρεις περιόδους:

-Πρώτη περίοδος από 05/07/2022 έως και 11/07/20022

-Δεύτερη περίοδος από 12/09/2022 έως  και 16/09/2022

-Τρίτη περίοδος απο 18/11/2022 έως και 25/11/2022

  • Συζήτηση μετά την περφόρμανς μεταξύ των συντελεστών και του κοινού, Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2022 (μετά την τελευταία παράσταση των 21:00)

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος και για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια – Αθώα η μητέρα

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την...

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...