21.8 C
Chania
Wednesday, June 7, 2023

«Ανοιχτά Πανιά 2022»: Bridge – Πρότζεκτ χορού: Από τις 6 έως και τις 16 Οκτωβρίου 2022

Ημερομηνία:

Το φετινό πρόγραμμα του Δήμου Χανίων και της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., που αναδεικνύει την πρωτότυπη καλλιτεχνική παραγωγή, τα «Ανοιχτά Πανιά 2022», επιχειρεί να συνεχίσει το δημιουργικό ταξίδι παραγωγής πρωτότυπων καλλιτεχνικών έργων, που ξεκίνησε τον προηγούμενο χρόνο, δίνοντας και πάλι ιδιαίτερη έμφαση στις σύγχρονες πρακτικές.

15 πρωτότυπες καλλιτεχνικές δράσεις, με περισσότερους από 100 καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, δραστηριοποιούμενοι σε ποικίλα πεδία τεχνών, κάνουν πανελλήνια πρεμιέρα, εδώ στην καρδιά της Μεσογείου.

Τα Χανιά το διάστημα από Αύγουστο έως Δεκέμβριο 2022 θα κατακλυστούν από χορό, θέατρο, εικαστικά, μουσική, κινηματογράφο, εκπαιδευτικά εργαστήρια και πολλά άλλα. Εμβληματικοί χώροι της πόλης, από το Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης ως τη Συναγωγή ΕτζΧαγίμ, από τον Προμαχώνα Σαν Σαλβατόρε μέχρι τον Άγιο Ρόκκο, από τη συνοικία της Νέας Χώρας και των Ταμπακαριών, ως τους Τάφους των Βενιζέλων, τη Λίμνη της Αγιάς, τη γέφυρα του Κλαδισού, κ.ά., θα φιλοξενήσουν ξεχωριστές καλλιτεχνικές δράσεις.

Όγδοη δράσηΑνοιχτά Πανιά 2022

Πρότζεκτ χορού από τις 6 έως και τις 16 Οκτωβρίου 2022

Bridge

Ιουλία Ζαχαράκη

-Ερευνητικό εργαστήριο σύγχρονου χορού, 6-8 Οκτωβρίου 2022

-Video documentary / Προβολή, 12 Οκτωβρίου 2022

-Indoor performance / Περφόρμανς σε εσωτερικό χώρο, 15-16 Οκτωβρίου 2022

Το project “BRIDGE” μελετά πολύπλευρα την έννοια της γέφυρας και αποτελείται από τρία μέρη: εργαστήριο σύγχρονου χορού, video documentary και παράσταση σε εσωτερικό χώρο. Με οδηγό την κίνηση υπό το πρίσμα του σύγχρονου χορού και τη σύνδεσή της με τα στοιχεία του χώρου, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης έρευνας, η χορεύτρια & χορογράφος, Ιουλία Ζαχαράκη, επιδιώκει την εξίσωση και μετάφραση του σώματος ως τοπίο και αντίστροφα.

  • Ερευνητικό εργαστήρι σύγχρονου χορού στον εξωτερικό χώρο

Πέμπτη 6, Παρασκευή 7, Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Ώρες: 17.00-19.00

"google ad"

Γέφυρα Κλαδισού, Νέα Χώρα

Με βάση τα κινητικά εργαλεία, που θα χρησιμοποιηθούν στο project “BRIDGE”, θα κατοικήσουμε  χορευτικά τη Γέφυρα του Κλαδισού. Καθώς το εργαστήριο εξελίσσεται στον εξωτερικό χώρο, σταδιακά θα ανακαλύψουμε πώς να κινηθούμε σε ένα μη άρτιο έδαφος και πώς το σώμα προσαρμόζεται στις διαφορετικές συνθήκες. Μέσα από την παρατήρηση του τοπίου θα αντλήσουμε πληροφορίες τόσο κινητικές όσο και συμβολικές, ώστε μέσα από την αλληλεπίδρασή μας με αυτό να γίνουμε ενεργοί “κάτοικοί” του.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας και εμπειρίας με την κίνηση.

Δωρεάν συμμετοχή με κράτηση θέσης στο email: anoixtapania2022@gmail.com

  • Video Documentary / Προβολή

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Ώρα: 20:30

Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης

Σε μια ακόμη μορφή έκφρασης του project “BRIDGE”, ένα εικαστικό, μουσικό video documentary της ερευνητικής και δημιουργικής διαδικασίας, που προηγήθηκε του χορευτικού έργου. Μέσα από έναν χείμαρρο συναισθημάτων, εικόνων και ήχων αποτυπώνεται η αυθόρμητη και ελεύθερη επικοινωνία με τα μέρη, που επισκεφτήκαμε, το βίωμά μας εκεί και η σύνδεση ως μια διαδικασία, που η χορογράφος αποκαλεί  “ενσωμάτωση και ενσάρκωση του σώματος με το τοπίο”. Υπό την οπτική του, ο σκηνοθέτης καταθέτει τη μαρτυρία του.

Ελεύθερη είσοδος με κράτηση θέσης: www.chania-culture.gr

  • Indoor Performance / Περφόρμανς σε εσωτερικό χώρο

Σάββατο 15 & Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Ώρα: 20:30

Θέατρο «ΔημήτρηςΒλησίδης»

Το παραστατικό σόλο “BRIDGE”αναφέρεται σε ένα θεμέλιο μνήμης: το εναπομείναν  κομμάτι που παραμένει άθικτο  μετά την κατάρρευση της Γέφυρας του Κερίτη στον Αλικιανό.Στην απουσία του νεότερου αυτού μνημείου, η δημιουργός και χορεύτρια Ιουλία Ζαχαράκη μας προσκαλεί σε μια παράσταση εσωτερικού χώρου όπου παραλληλίζει το σώμα- τον εαυτό ως γέφυρα και το ακραίο στάδιο της παρακμής του ως

τη στιγμή της κατάρρευσης. Toσώμα ερμηνεύεται ως καταφύγιο και οικοδόμημα και η συνθήκη της κατάρρευσης ως μια διαδικασία πολλαπλών ρήξεων και συντονισμού.

Ελεύθερη είσοδος με κράτηση θέσης: www.chania-culture.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέθανε ο καραγκιοζοπαίχτης Θανάσης Σπυρόπουλος

Σε ηλικία 92 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο...

Έβρος: Με τη συνεργασία της Τουρκίας η απομάκρυνση των περισσότερων μεταναστών από τη νησίδα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπος Λαλούσης, δήλωσε σήμερα από...

«Ουκρανοί σαμποτέρ» ανατίναξαν τον μεγαλύτερο αγωγό αμμωνίας στον κόσμο

Ουκρανοί σαμποτέρ ανατίναξαν τον μεγαλύτερο αγωγό αμμωνίας στον κόσμο...

Κρήτη: Πάλεψε ο πατέρας για να μην κάνει «χαρακίρι» ο 36χρονος γιος του

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη Στην ασφυκτική πίεση της δουλειάς αλλά και...