24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Ανοιχτές θέσεις για εργασία σε φυσική δόμηση στην Κρήτη!

Ημερομηνία:

Ο καιρός στη Κρήτη ζεσταίνει και τα κτισίματα μπορούν να ξεκινήσουν ξανά!

Τον Νοέμβριο του 2023 πραγματοποιήσαμε το πρώτο εργαστήρι φυσικής δόμησης στη Νοτιοανατολική Κρήτη στο χωριό Τέρτσα.

Μαζί με όλη την θεωρία σχετικά με το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των κτιρίων και τις ιδιότητες των φυσικών σπιτιών, εφαρμόσαμε την τεχνική του τσατμά με πλεκτά καλάμια απο την περιοχή, φτιάξαμε τοίχο με ελαφρύ αχυροπηλό, καθώς ξεκίνησε και μια περιμετρική τοιχοποιία απο συμπιεσμένο πηλό γνωστό και ως cob.
Αυτή την στιγμή οι μελλοντικοί κάτοικοι του σπιτιού αναζητούν ανθρώπους που επιθυμούν να αφιερώνουν 6-8 ώρες καθημερινά εκτός σαββατοκύριακου, για την συνέχιση της κατασκευής του σπιτιού με φυσικές χωμάτινες τεχνικές δόμησης.
 H εξέλιξη της κατασκευής επιβλέπεται από τον Νικηφόρο Παπουτσόπουλο, αρχιτέκτονα και κατασκευαστή φυσικών κτιρίων, όπου θα καθοδηγεί και θα επισκέπτεται το έργο μες στην εβδομάδα για οποιαδήποτε βοήθεια και σύμπραξη χρειαστεί.

Οι κάτοικοι του μελλοντικού σπιτιού είναι η Anja & Κώστας και θα βρίσκονται 20 λεπτά μακριά με το αυτοκίνητο αν και την περισσότερη ώρα μαζί σας στο κτίσιμο.

Λίγα λόγια από εκείνους:

” Τα Τέρτσα είναι ένα μικρό χωριό με υπέροχο μικροκλίμα και ακριβώς πάνω στην παραλία.. έχουμε χλμ. παραλίες και 3 ταβέρνες και μινι μαρκετ με μια ενθύμιση της Κρήτη πριν πολλά χρόνια.. με πολλά ενδιαφέροντα φυσικά τοπία τριγύρω για να επισκεφτείτε!

Το μέρος μας, βρίσκεται ανηφορικά 30 λεπτά με τα πόδια από την παραλία. Προσφέρουμε ημερομίσθιο σε 3 άτομα το πολύ, με ξεχωριστή διαμονή δίπλα στο κτίριο που κατασκευάζουμε. Ο καθένας/καθεμία/καθένα θα μένουν σε σκηνή με ξύλινο πάτωμα και στρώμα μέσα. Επίσης έχουμε κουζίνα για να φτιάχνετε ότι θέλετε με το φαγητό σας σε κοινόχρηστο στεγασμένο χώρο. Τέλος έχουμε ντους και τουαλέτα κομποστοποίησης πλήρως λειτουργικά όμως με περιορισμένο ζεστό νερό.

Επιζητούμε απο τα άτομα που θα έρθουν μεταξύ Απριλίου και Μαΐου για 1-2 μήνες, να έχουν εμπειρία στην σύσταση του υλικού συμπιεσμένου πηλού (cob) και ελαφρύ αχυροπηλού (light straw clay) για την ταχεία κι αποτελεσματική εφαρμογή κατόπιν επικοινωνίας και με RECUAL

 αν ενδιαφέρεστε να εργαστείτε για την κατασκευή του παρακάτω κτιρίου, στείλτε μας προσωπικό μήνυμα ή γράψτε μας σχόλιο!
"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ