15.8 C
Chania
Sunday, December 3, 2023

Ανταρσία στα Χανιά: Δημοσιοποίηση πρότασης ψηφίσματος για την Παλαιστίνη

Ημερομηνία:

Η «Ανταρσία στα Χανιά – Αντικαπιταλιστική Αριστερή Κίνηση για την Ανατροπή» και ο δημοτικός σύμβουλος Ειρηναίος Μαράκης κατέθεσαν κατεπείγον ψήφισμα με θέμα «Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη» για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13/11/2023 και ώρα 3μμ. Δημοσιοποιούμε στα τοπικά ΜΜΕ τη σχετική επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Δήμαρχο Χανίων και τους δημοτικούς συμβούλους καθώς και την πρόταση ψηφίσματος.

Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα στα σωματεία εργαζομένων, στους φοιτητικούς συλλόγους, στην Παλαιστινιακή κοινότητα, σε μετανάστες και μετανάστριες που ζουν στην πόλη μας, σε κόμματα, φορείς και συλλογικότητες, σε όλους και όλες που διαδηλώνουν για μια ελεύθερη Παλαιστίνη να παρευρεθούν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τη στήριξη του ψηφίσματος. Όλες και όλοι να εκφράσουμε με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

ΧΑΝΙΑ 10/11/2023

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Κύριε Δήμαρχε,

Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι,

Πενήντα χρόνια από την εξέγερση των εργατών και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του 1973, εκατομμύρια άνθρωποι σε κάθε γωνιά του κόσμου βγαίνουν στο δρόμο στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού και του αγώνα του. Το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Κάτω τα χέρια από τη Γάζα!» ξεσηκώνει διεθνώς τον κόσμο σε κάθε μεγάλη ή μικρή πόλη, σε χώρους εργασίας, σε σχολές και πανεπιστημιακά ιδρύματα, σε γειτονιές και στις μεγάλες αντιπολεμικές διαδηλώσεις.

Ο αγώνας των Παλαιστίνιων ενάντια στο κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ και την γενοκτονία που διαπράττει σφυροκοπώντας τη μαρτυρική Γάζα, δολοφονώντας χιλιάδες αμάχους, γυναίκες και παιδιά, απειλώντας να προχωρήσει σε μια νέα εθνοκάθαρση, μια νέα Νάκμπα, όπως το 1948 βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή.

Από την πλευρά μας ενώνουμε τη φωνή μας με το παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη και με τα εκατομμύρια που διαδηλώνουν στο πλευρό των Παλαιστίνιων από το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη μέχρι το Κάιρο και την Βαγδάτη. Στεκόμαστε αταλάντευτα στο πλευρό της Παλαιστινιακής Αντίστασης που συνεχίζει να αντιμετωπίζει γενναία την δολοφονική μηχανή του Ισραήλ όχι μόνο στη Γάζα αλλά και στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ, απαιτώντας τον τερματισμό της κατοχής.

Παλεύουμε ενάντια στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας – Ισραήλ. Απαιτούμε να διακοπεί άμεσα κάθε στρατιωτική, οικονομική και διπλωματική συνεργασία με το κράτος – τρομοκράτη. Να κλείσουν οι αμερικάνικες βάσεις στη Σούδα, την Ελευσίνα και παντού, να γυρίσουν πίσω οι φρεγάτες. Παλεύουμε ενάντια στην ισλαμοφοβία και τον ρατσισμό που συστηματικά εξαπολύει η κυβέρνηση της ΝΔ, διεκδικούμε να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες.

Η Ανταρσία στα Χανιά – Αντικαπιταλιστική Αριστερή Κίνηση για την Ανατροπή καλεί τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες, τους αγωνιστές/ριες του εργατικού κινήματος, της νεολαίας και της Αριστεράς, την Παλαιστινιακή κοινότητα, τους μετανάστες και τις μετανάστριες, τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Χανίων της παρούσας σύνθεσης και της επόμενης να δυναμώσουμε το κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη. Με πρωτοβουλίες και δράσεις κεντρικά και τοπικά, στο δήμο Χανίων, στα συνδικάτα και τους χώρους δουλειάς, στις σχολές και τα σχολεία, στις γειτονιές. Όλες και όλοι μαζί να σταθούμε στο πλευρό της Αντίστασης μέχρι τη νίκη. Για μια ελεύθερη Παλαιστίνη! Κάτω από αυτό το πρίσμα, καταθέτουμε το παρακάτω ψήφισμα για ψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων καταγγέλλει την γενοκτονία που διαπράττει ο στρατός του Ισραήλ σφυροκοπώντας τη μαρτυρική Γάζα, δολοφονώντας χιλιάδες αμάχους, γυναίκες και παιδιά, απειλώντας να προχωρήσει σε μια νέα εθνοκάθαρση όπως το 1948.

"google ad"

Στεκόμαστε στο πλευρό της Παλαιστινιακής Αντίστασης που απλώνεται από την Γάζα μέχρι την Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ και απαιτεί τον τερματισμό της κατοχής. Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν είναι «τρομοκρατία», ούτε η αλληλεγγύη σε αυτήν είναι αντισημιτισμός. Είναι αγώνας ύπαρξης ενός ηρωικού λαού ενάντια σε ένα ρατσιστικό κράτος – τρομοκράτη που θέλει να τον ξεριζώσει από τις εστίες του.

Απαιτούμε να σταματήσει η στήριξη που παρέχουν στο Ισραήλ, οι ΗΠΑ και οι κυβερνήσεις της ΕΕ. Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να διακόψει άμεσα κάθε στρατιωτική, οικονομική και διπλωματική συνεργασία με το Ισραήλ. Να κλείσουν οι αμερικάνικες βάσεις στη Σούδα, την Ελευσίνα και παντού. Θέλουμε λεφτά για την Υγεία, την Παιδεία και τις κοινωνικές ανάγκες, όχι για βόμβες και φρεγάτες στη Μέση Ανατολή. Όχι στην ισλαμοφοβία και τον ρατσισμό, να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τα εκατομμύρια που διαδηλώνουν στο πλευρό των Παλαιστίνιων σε όλον τον κόσμο μέχρι τη νίκη. Για Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΗΠΑ: Παράλυτος θα μείνει ο φοιτητής παλαιστινιακής καταγωγής που είχε δεχτεί πυροβολισμούς στο Βερμόντ

Ένας από τους τρεις φοιτητές παλαιστινιακής καταγωγής που δέχτηκαν πυροβολισμούς στο Βερμόντ...