20.8 C
Chania
Tuesday, June 17, 2025

Αντιπολεμικό διήμερο με παγκρήτια κινητοποίηση στη βάση της Σούδας – Ολόκληρο το πρόγραμμα

Ημερομηνία:

Με κεντρικό σύνθημα «Έξω η Ελλάδα από τη σφαγή – Να κλείσει η βάση της Σούδας», οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης, μέλη της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), προχωρούν σε διήμερο αντιιμπεριαλιστικών και αντιπολεμικών δράσεων το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Μαΐου, με τη συμμετοχή δεκάδων σωματείων, συλλόγων και μαζικών φορέων του νησιού.

Οι διοργανωτές επιδιώκουν να δυναμώσουν τη φωνή διαμαρτυρίας απέναντι στην εμπλοκή της χώρας στους πολέμους, να εκφράσουν έμπρακτη αλληλεγγύη στους λαούς που πλήττονται από τις ιμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις και να ενισχύσουν τον κοινό αγώνα για το κλείσιμο της βάσης της Σούδας, την οποία χαρακτηρίζουν «μαγνήτη κινδύνων» και «αφετηρία για το μακέλεμα των λαών».

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Σάββατο 17 Μαΐου – Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, Χανιά

  • 19:00: Πλατιά σύσκεψη με αντικείμενο τη δημιουργία Παγκρήτιας Επιτροπής κατά της εμπλοκής της Ελλάδας στους πολέμους και κατά της αμερικανονατοϊκής βάσης της Σούδας. Στη σύσκεψη καλούνται να συμμετάσχουν συνδικαλιστικά σωματεία, σύλλογοι, φοιτητικοί και πολιτιστικοί φορείς, καθώς και κάθε πολίτης που επιθυμεί να συνταχθεί με το αντιπολεμικό μήνυμα.

  • 21:00: Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης και αντίστασης με το συγκρότημα Halicuti Band, σε μια βραδιά με μουσική και παλμό που αναμένεται να συγκεντρώσει πλήθος κόσμου.

Κυριακή 18 Μαΐου – Πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων

  • Συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι και πορεία διαμαρτυρίας προς την Αμερικανονατοϊκή βάση της Σούδας, ως κορύφωση των δράσεων. Η κινητοποίηση αποσκοπεί να καταδείξει τη λαϊκή αντίθεση στην παρουσία της βάσης και στην εμπλοκή της Ελλάδας σε στρατιωτικές επεμβάσεις.

Κάλεσμα συμμετοχής

Οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο διήμερο των εκδηλώσεων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ένα ισχυρό και συντονισμένο κίνημα κατά του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή.

«Όλες και όλοι στο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο των Επιτροπών Ειρήνης Κρήτης και των μαζικών φορέων του νησιού, στις 17 και 18 Μαΐου. Να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην εμπλοκή της χώρας στους πολέμους και να αγωνιστούμε για να κλείσει η βάση της Σούδας», είναι το κεντρικό μήνυμα των διοργανωτών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ιράν ζητά την παρέμβαση Τραμπ: «Αρκεί ένα τηλεφώνημα στον Νετανιάχου»

Ένα τηλεφώνημα από τις ΗΠΑ θα μπορούσε να οδηγήσει...

Νετανιάχου: Η εξόντωση Χαμενεϊ θα τερματίσει τη σύγκρουση

Συνέντευξη στο ABC News παραχώρησε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ,...

Τραμπ από G7: Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση αλλά θα έπρεπε να το είχαν κάνει νωρίτερα. Δεν κερδίζουν τον πόλεμο

“Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση” δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια...