Αντιπρόεδρος Renew Europe στον Μητσοτάκη: «Μας ανησυχεί η καθοδική πορεία της ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα»

Κανένα σχόλιο

Η 108η θέση που κατέλαβε η Ελλάδα στην ελευθερία του τύπου, φαίνεται πως απασχολεί την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό φάνηκε από τα όσα είπε από το βήμα της ευρωβουλής ο Malik Azmani στον Κυριάκο Μητσοτάκη λίγο μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού.

Ο Γάλλος αντιπρόεδρος του Renew Europe αφού μίλησε για τον πόλεμο στην Ουκρανία, στη συνέχεια αναφέρθηκε στα pushbacks που γίνονται στην χώρα και αμέσως μετά στο θέμα των ΜΜΕ στην χώρα μας.

Δείτε το απόσπασμα:

"Sponsored links"

«Βλέπουμε οτι σε πολλές χώρες, ακόμα και μέσα στην Ε.Ε, αξίες και αρχές βρίσκονται υπό επίθεση. Θα είμαι ειλικρινής όπως είμαι πάντα. Μας ανησυχεί η καθοδική πορεία της πολυφωνίας των μέσων και η ελευθεροτυπία στην Ελλάδα. Ανάβουν ήδη τα προειδοποιητικά φώτα. Η Ελλάδα έχει την χειρότερη επίδοση μεταξύ των 27 όσων αφορά τα ελεύθερα μέσα ενημέρωσης. Είναι σημαντικό να υπάρχει πολυφωνία και ελευθερία. Πρόσφατα υποδεχθήκαμε έναν εκλεγμένο Έλληνα βουλευτή, τον κ. Γιώργο Κύρτσο. Η φωνή των εκλεγμένων πρέπει να ακούγεται πάντα. Δεν χρειάζεται να δούμε άλλον έναν ευρωπαίο ηγέτη που να καταπατά την ελευθεροτυπία. Όπως έλεγε ο Σωκράτης “ο αποτυχημένος επιλέγει την διαστρέβλωση όταν σταματάει την συζήτηση”. Νομίζω οτι δεν είναι δυνατόν να ακολουθήσετε την πολιτική πορεία κάποιων άλλων μελών της πολιτικής σας οικογένειας. Θα πρέπει να το σταματήσετε αυτό κύριε Πρωθυπουργέ. Και να το σταματήσετε τώρα. Κρατήστε ζωντανή την υπερήφανη παράδοση του ελληνικού διαλόγου και τότε θα έχετε πάντα στο πλευρό σας την ομάδα Renew», είπε.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live