Ανυπόταχτη Κρήτη: «Η φασιστική πρόσκληση δεν θα περάσει! Οι υμνητές των Ναζί ήταν πάντα και παραμένουν ανεπιθύμητοι στην Κρήτη!»

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση περιφερειακής παράταξης «Ανυπόταχτης Κρήτης» για την εκδήλωση τιμής των ναζί αλεξιπτωτιστών που έπεσαν στο Μάλεμε του Συνδέσμου Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών:

Τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο των μέσων ενημέρωσης μίας είδηση σχετικά με τη διοργάνωση εκδηλώσεων μνήμης προς τιμήν των Γερμανών Ναζί κατακτητών του νησιού μας από την «Ένωση Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών» στα Χανιά το διάστημα 17-23 Μαΐου. Η συγκεκριμένη ένωση, μέλη της οποίας μάλιστα είναι και Έλληνες, σχεδιάζει να τιμήσει τα 80 χρόνια από την «επιχείρηση Ερμής» δηλώνοντας ότι «δεν θα ξεχάσει ποτέ την Τόλμη» των ναζί αλεξιπτωτιστών και ότι «θα αποτίσει φόρο τιμής στα πεσμένα αερομεταφερόμενα Αδέρφια» της που πραγματοποίησαν την επιχείρηση.

Δηλώνουμε ότι οι υμνητές των Ναζί δολοφόνων των παππούδων και των πατεράδων μας είναι ανεπιθύμητοι στο νησί μας! Είτε φορούν τον μανδύα του «πολιτικού κόμματος», όπως η Χρυσή Αυγή, είτε ενώσεων αποστράτων. Όσα χρόνια και να περάσουν δεν ξεχνάμε τις θηριωδίες των Ναζί σε Κοντομαρί, Κάντανο, Ανώγεια και Βιάνο. Δεν ξεχνάμε την κατοχή, τις εκτελέσεις αμάχων και την πείνα που επέβαλαν στον λαό του νησιού μας.

"Sponsored links"

Δεν ξεχνάμε όμως και την Αντίσταση των Κρητικών, ένοπλη και μη. Δεν ξεχνάμε τη μάχη της Παναγιάς που δόθηκε στα Χανιά τον Νοέμβρη του ’44, όταν ήδη όλη η υπόλοιπη χώρα είχε ελευθερωθεί. Η αντιφασιστική κληρονομιά της Κρήτης είναι μεγάλη και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, από το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής έως και τις πρόσφατες μαζικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εν λόγω ένωση αποστράτων δηλώνει αναγνωρισμένη ως «επίσημος προμηθευτής του ΝΑΤΟ» έχοντας βάσεις εκπαίδευσης στην Ουκρανία. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που αντίστοιχες ενώσεις επισκέπτονται το νησί μας για να τιμήσουν τους Ναζί. Αποτελεί τουλάχιστον ντροπή ότι οι τοπικές αρχές ότι στο παρελθόν επέτρεψαν, συναίνεσαν και συμμετείχαν σε αντίστοιχες εκδηλώσεις στα Φλώρια και την Κάντανο Χανίων φτάνοντας σε σημείο πρώην δήμαρχος να παρασημοφορηθεί από την «Ένωση των Γερμανών Αλεξιπτωτιστών».

Δεν εφησυχάζουμε από την απόσυρση της συγκεκριμένης αφίσας από τον ιστότοπο της «Ένωσης Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών».

Καλούμε όλους τους αρμόδιους κρατικούς και τοπικούς φορείς να μην τολμήσουν να παραχωρήσουν κανενός τύπου άδεια ή χώρο για εκδηλώσειςμνήμης υπέρ των Ναζί

Καλούμε τον κρητικό λαό σε εγρήγορση ώστε να αποτραπούν τα σχέδια για εκδηλώσεις μνήμης υπέρ των Ναζί κατακτητών του νησιού μας                                                                      

Και τώρα και πάντα και όπως το ΄40, τη φτώχεια και το φασισμό θα πολεμάμε πάντα

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις