Ανυπόταχτη Κρήτη: Συνένοχη η Περιφέρεια Κρήτης στο έγκλημα των εξορύξεων

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωσή της η Περιφερειακή παράταξη της «Ανυπόταχτης Κρήτης» αναφέρεται στην απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης να εγκρίνει κατά πλειοψηφία τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την εξόρυξη υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης χαρακτηρίζοντάς την συνένοχη στο έγκλημα των εξορύξεων.

Διαβάστε τι αναφέρει:

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής 10/1 η Περιφέρεια Κρήτης ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την εξόρυξη υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης παρά την παρουσία πλήθους κόσμου, την ένταση και την προσωρινή διακοπή. Χαρακτηριστικό της αντιπαράθεσης που προηγήθηκε ήταν η αποφυγή του προεδρείου να προχωρήσει σε ονομαστική ψηφοφορία, δίνοντας τη δυνατότητα στους Περιφερειακούς Συμβούλους των παρατάξεων Αρναουτάκη (ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ) και Μαρκογιαννάκη (ΝΔ) να «κρυφτούν» πίσω από τις κομματικές γραμμές των πολιτικών φορέων τους.

"Sponsored links"

Η Ανυπόταχτη Κρήτη, μέσω του Περιφερειακού Συμβούλου της Πιαγκαλάκη Γιώργου, τοποθετήθηκε ενάντια στις εξορύξεις με βάση και τη δημόσια διακηρυγμένη θέση της για τους τεράστιους περιβαλλοντικούς και πολεμικούς κινδύνους που θα φέρουν στο νησί μας. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν οι τοποθετήσεις συμπολιτών μας αλλά και μελών της «Πρωτοβουλίας Κρήτης ενάντια στις Εξορύξεις Υδρογονανθράκων».

Όσον αφορά το ζήτημα των περιβαλλοντικών κινδύνων, παρά την αναγνώριση τους τόσο από την ίδια την ΣΠΜΕ όσο και από όλους τους συμβούλους των παρατάξεων της πλειοψηφίας, τονίστηκε η αναγκαιότητα υπερψήφισης για οικονομικούς και γεωστρατηγικούς λόγους. Αναγνωρίζουν δηλαδή ότι υπάρχει κίνδυνος καταστροφής όλης της νότιας Κρήτης, αλλά είναι πολλά τα λεφτά και δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς! Τα λεφτά βέβαια δεν είναι καθόλου πολλά όπως φανερώνουν και οι ήδη υπογεγραμμένες συμβάσεις για τη νοτιο-δυτική Κρήτη, αλλά αυτό δεν επηρέασε κανέναν από το να ισχυρίζεται το αντίθετο. Όσον αφορά τις θέσεις εργασίας που αναφέρθηκε ότι θα δημιουργηθούν από τις εξορύξεις, δεν έγινε καμία αναφορά στις θέσεις εργασίας που θα χαθούν από τουρισμό και αλιεία σε περίπτωση ατυχήματος.

Τέλος, το υπαρκτό ζήτημα της πολεμικής απειλής υποβαθμίστηκε, ενώ τονίστηκε η αναγκαιότητα των εξορύξεων ως επιθετική κίνηση της Ελλάδας στον ανταγωνισμό που έχει δημιουργηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο. Η τοποθέτηση αυτή είναι σύμφωνη με τις επιλογές του ελληνικού κεφαλαίου, ΗΠΑ-ΕΕ, κυβέρνησης (ΝΔ) και αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ) οι οποίες δεν θα διστάσουν να αιματοκυλίσουν τον λαό για χάρη των συμφερόντων της Total, της ExxonMobilκαι των ΕΛΠΕ του Λάτση.

Η Ανυπόταχτη Κρήτη παραμένει σταθερή στις θέσεις τις ενάντια στις εξορύξεις τόσο εντός όσο και εκτός Περιφερειακού Συμβουλίου. Γι’ αυτό καλούμε τους συμπολίτες μας σε οργάνωση από τα κάτω και συντονισμό με σκοπό την αποτροπή τους μέσα από το μαζικό λαϊκό κίνημα!

Όχι στις εξορύξεις υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο και στον αγωγό EastMed!

Όχι στον πόλεμο και την περιβαλλοντική καταστροφή!

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις