Απάντηση Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε Ν. Χουντή για την ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε για την Αθήνα

Κανένα σχόλιο

Αρνείται η Επιτροπή ότι το πρώτο μέρος της ταξιδιωτικής οδηγίας παράχθηκε από τις υπηρεσίες τηςΑπάντηση στην επείγουσα επιστολή με την οποία ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής, ζητούσε διευκρινήσεις για την ταξιδιωτική οδηγία  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, και η οποία προκάλεσε σάλο όταν την αποκάλυψε ο ελληνικός Τύπος, απέστειλε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Επίτροπος κ.  Šefčovič, αρμόδιος για θέματα Διοίκησης.

Στην επιστολή του ο κ. Šefčovič, αρνείται ότι το πρώτο μέρος της ταξιδιωτικής οδηγίας που δημοσιεύθηκε στον Τύπο, παράχθηκε από τις υπηρεσίες της Επιτροπής (υπενθυμίζεται ότι το πρώτο μέρος είναι αυτό που αναφερόταν σε βίαια γεγονότα στην Αθήνα τον μήνα Μάρτιο, με νεκρούς) και δηλώνει άγνοια για την προέλευση του.  Τονίζει επιπλέον, ότι το τμήμα αυτό του κειμένου «δίνει εντελώς εσφαλμένη εντύπωση για το πώς αντιλαμβάνεται η Επιτροπή την κατάσταση της Αθήνας από πλευράς ασφάλειας».

Στη συνέχεια της επιστολής του, ο Επίτροπος, επιβεβαιώνει ότι το υπόλοιπο κείμενο  έχει πράγματι παραχθεί από την Επιτροπή τονίζοντας ότι  «το δεύτερο κομμάτι του κειμένου θέτει μια σειρά από πρότυπα και ταξιδιωτικές συστάσεις «κοινής λογικής». Αυτές  είναι πράγματι οι συστάσεις που η Επιτροπή εξέδωσε το 2012, σε στενή συνεργασία με της ελληνικές αρχές, για τους υπαλλήλους της που ταξιδεύουν στην Αθήνα και συμμετέχουν στις δημοσιονομικές συζητήσεις»

"Sponsored links"

Ολοκληρώνοντας την Επιστολή του, ο κ. Šefčovič, τονίζει ότι «η Επιτροπή έχει υποχρέωση να μεριμνά για τους υπαλλήλους της. Γενικά μια ταξιδιωτική οδηγία έχει προληπτικό χαρακτήρα.. έχει σκοπό να αποτρέπει από ενδεχόμενους κινδύνους που μπορεί να παρουσιαστούν στην χώρα αποστολής. Τέτοιες συμβουλές, βασισμένες σε ανησυχίες για την ασφάλεια, μπορεί να παραχθούν για κάθε προορισμό, περιλαμβανομένων των πρωτευουσών χωρών μελών».

Γίνεται γνωστό ότι ο Ν. Χουντής, μετά την ανωτέρω απάντηση του αρμοδίου Επιτόπου, με ερώτησή του ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να του «διαβιβάσει τις ταξιδιωτικές οδηγίες που έχουν σταλεί για άλλες πρωτεύουσες Κρατών Μελών ΑΝ υπάρχουν».

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις