Απάντηση στους γονείς μαθητών στο σχολείο της Γραμβούσας

Κανένα σχόλιο

Με τη φράση “καθένας μας/σας κάνει τις επιλογές του και αναλαμβάνει τις ευθύνες του έναντι των παιδιών και της προοπτικής τους, του ρόλου του, της κοινωνίας και της Πολιτείας” καταλήγει η απάντηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανιών” σε ανακοίνωση – επιστολή των γονέων μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Γραμβούσας Κισάμου με την οποία ανακοίνωσαν ότι το σχολείο θα προχωρήσει σε αποχή, διαμαρτυρόμενοι για τον φετινό υποβιβασμό και την κατάργηση του σχολείου απο το επόμενο σχολικό έτος Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η Διευθυνση ΠΕ αναφέρει:

Θέμα: «Λειτουργικός υποβιβασμός σχολικής μονάδας»
ΣΧΕΤ:

Ύστερα από το, με ημερομηνία 24 -09-2013, έγγραφό σας, στο οποίο, μεταξύ των άλλων, αναφέρετε ότι θα προχωρήσετε σε αποχή των μαθητών από τα μαθήματά τους, από την Τρίτη 24-09-2013, σας αναφέρουμε-υπενθυμίζουμε τα παρακάτω:

"Sponsored links"

1. Η οργανικότητα των Δημοτικών σχολείων ρυθμίζεται από τη με αριθμό Φ.3/897/97652/Γ1/25-9-2006 ΥΑ (ΦΕΚ 1507/Β΄/13-10-2006). Με βάση τον αριθμό των φοιτούντων μαθητών στο σχολείο σας, που είναι τριάντα πέντε (35), το σχολείο σας πρέπει να είναι τριθέσιο.

2. Η λειτουργία του Ολοήμερου προγράμματος προβλέπεται για τα 6/θ και άνω Δημοτικά σχολεία στα οποία φοιτούν πάνω από εξήντα μαθητές. Για τη λειτουργία Ολοήμερου τμήματος σε μικρότερης οργανικότητας Δημοτικά Σχολεία που λειτουργούν με λιγότερους από εξήντα μαθητές, απαιτείται απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης και εφόσον υπάρχουν διαθέσιμοι δάσκαλοι.

3. Για το τρέχον σχολικό έτος, το σχολείο σας υποβαθμίστηκε, λειτουργικά, σε 3/θ, όπως έγινε και για το 4/θ Δημ Σχολείο Αγιάς, στο οποίο φοιτούν 43 μαθητές. Η υποβάθμιση έγινε αφενός μεν λόγω της έλλειψης δασκάλων και αφετέρου λόγω της έλλειψης των προϋποθέσεων του νόμου για να λειτουργήσει ως 4/θ. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των μαθητών κατά τάξη είναι: Α΄ τάξη 7 μαθητές, Β΄ τάξη 2 μαθητές, Γ΄ τάξη 8 μαθητές, Δ΄ τάξη 6 μαθητές, Ε΄ τάξη 9 μαθητές και ΣΤ΄ τάξη 3 μαθητές. Σύνολο 35 μαθητές.

4. Στο σχολείο σας τοποθετήσαμε εκπαιδευτικό γυμναστικής για 6 ώρες τη βδομάδα και εκπαιδευτικό αγγλικής γλώσσας για 6 ώρες τη βδομάδα.

5. Η υπηρεσία μας χορήγησε στο σχολείο σας, περισσότερα από ό,τι δικαιούται από την κείμενη νομοθεσία, χωρίς να το αδικήσει ούτε επ’ ελάχιστον, ενώ το αντιμετώπισε ισότιμα και ισόρροπα με όλες τις άλλες σχολικές μας μονάδες.

6. Ως προς την προοπτική του σχολείου σας, δεν μπορεί να προκαταλάβει κανείς το τι πρόκειται να γίνει το επόμενο σχολικό έτος, κατά το οποίο το σχολείο μπορεί να επαναλειτουργήσει ως 4/θ, υπό προϋποθέσεις, αφού δεν καταργήθηκε η οργανικότητά του.

7. Σε κάθε περίπτωση, σας γνωστοποιούμε ότι ο ιδανικότερος τύπος σχολείου είναι αυτός του 6/θέσιου Δημοτικού και θα πρέπει να εξετάσετε με πολλή προσοχή το ενδεχόμενο συγχώνευσής του με το 6/θ Δημοτικό σχολείο Πλατάνου, στο οποίο φοιτούν 78 μαθητές, όπως σας ανέφερα και κατά την επίσκεψή σας στο γραφείο της Διεύθυνσής μας.

Εν κατακλείδι, επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω, ότι ο καθένας μας/σας κάνει τις επιλογές του και αναλαμβάνει τις ευθύνες του έναντι των παιδιών και της προοπτικής τους, του ρόλου του, της κοινωνίας και της Πολιτείας.

 

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live