Απάντηση Bαρουφάκη από το Κέιμπριτζ: Ήρθα να σας αρπάξω 55.000 λίρες και να φύγω…

Ημερομηνία:

Ενοχλημένος από το γεγονός ότι τον εμφανίζουν να εισπράττει ως και 66.000 ευρώ για κάθε ομιλία ή διάλεξη του

«Ήρθα να σας κάνω μία ομιλία, να σας αρπάξω 55.000 λίρες και να φύγω», είπε χαριτολογώντας ο Γιάνης Βαρουφάκης στη διάλεξη του που έδωσε τη Δευτέρα στο φημισμένο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης», όπως λέει ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης, πολύ τον ενόχλησε το γεγονός ότι ορισμένοι (οι «γνωστοί συκοφάντες του» – όπως τους αποκαλεί) τον εμφανίζουν να εισπράττει ως και 66.000 ευρώ για κάθε ομιλία ή διάλεξή του.

Έτσι άρχισε, όπως αναφέρει, να σπάει πλάκα με τα λεφτά των ομιλιών του. Ξαφνικά όμως σοβαρεύει και αφού αναφέρει ότι κατά μέσο όρο στις 20 ομιλίες που έκανε τελευταίως εισέπραξε μόνο 1.100 ευρώ για την καθεμία, προσθέτει ότι προτίθεται να δώσει στη δημοσιότητα ποιες ομιλίες έκανε, πότε τις έκανε και πόσα (με αποδείξεις) εισέπραξε από αυτές.

tovima.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όταν παραβιάζεις την φύση η φύση εκδικείται!

Του Γιάννη Ματθαίου Σουλαδάκη Δεν πρόλαβε να τελειώσει ο ΒΟΑΚ...