16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Απίστευτα πράγματα: Ο Φουρθιώτης εισέβαλλε με μπράβους στο γραφείο του πρώην Υπουργό Εργασιας και απειλούσε ότι θα τον τελειώσει από την κυβέρνηση – Μετά τον ανασχηματισμό βρέθηκε εκτός! – Τι λένε ΣΥΡΙΖΑ, ΜέΡΑ25

Ημερομηνία:

Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση Φουρθιώτη, ύστερα από τις καταγγελίες του Γιάννη Βρούτση ότι εισέβαλε με μπράβους στο υπουργείο Εργασίας και απειλούσε πως θα τον «τελειώσει».

Χωρίς να κατονομάζει τον παρουσιαστή, ο πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της ΝΔ αναφέρει πως μπήκε στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία» εμφανίζοντας ξαφνικά μεικτές μηνιαίες αποδοχές συνολικού ύψους 80.000 ευρώ τόσο για τον ίδιο όσο και για πρώην και νυν συνεργάτες του.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Γιάννης Βρούτσης κατέθεσε τροπολογία για να κλείσει η «τρύπα» που υπήρχε στο πρόγραμμα και την οποία φέρεται να εκμεταλλεύτηκε ο παρουσιαστής, ενώ αποκαλύπτει πως λίγες ημέρες πριν την αποπομπή του από το κυβερνητικό σχήμα δέχτηκε «επίσκεψη» από εκείνον στο υπουργικό του γραφείο, για να πληρωθεί.

«Είμαι έξω φρενών με αυτό τον τύποΉρθε στο υπουργείο και κλωτσούσε πόρτες. Ήρθε με μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάμε για παρακμή», είπε.

Και συνέχισε: «Είναι αδύνατον ένας υπουργός Εργασίας να γνωρίζει ποιος πληρώνεται και τι πληρώνεται μεταξύ των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων. Από ένα λάθος ενός λογιστή ήρθε σε μένα κάποιος που φώναζε -δεν μπορώ να πω ονόματα- με θράσος. Ζητούσε να πληρωθεί τον μήνα που έχασε. Σε αναζήτηση από το λογιστήριο για τον συγκεκριμένο κύριο διαπίστωσα ότι έπαιρνε μισθούς 60.000 έως 80.000 ευρώ. Τα ίδια χρήματα έπαιρναν και άτομα που ήταν δίπλα του. Αυτό δείχνει σκοπιμότητα, σπουδή για κάτι, να αυξήσει δηλαδή τον μισθό του εικονικά. Βρήκε την τρύπα δηλαδή και πήγε να πάρει τα λεφτά. Πράγμα νόμιμο, όμως ανήθικο. Όταν οι υπάλληλοι το εντόπισαν τρελάθηκαν».

«Τι τους συνδέει με τον γνωστό “μάνατζερ”»;

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει: «Η απίστευτη παραδοχή του πρώην υπουργού και νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ κ. Βρούτση πως, όταν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας ανακάλυψαν απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ του κ. Φουρθιώτη μέσω του προγράμματος Συν- Εργασία,  εισέβαλε με μπράβους στο υπουργείο και απειλούσε  πως θα τον “τελειώσει”, σοκάρουν και απαιτούν άμεσα απαντήσεις».

«Την ίδια ώρα ακόμα περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας για την απάτη στο πρόγραμμα Συν-Εργασία, που είχε αναλάβει η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κα Στρατινάκη, η οποία αποθεώνεται κάθε εβδομάδα από την εφημερίδα του κ. Φουρθιώτη», σημειώνει.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να σιωπά, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση μέσα στο υπουργικό γραφείο του, όπως αποκαλύπτει στην εφημερίδα Documento.  Δεν μπορεί να σιωπά όταν ο πρώην υπουργός του καταγγέλλει ότι ο συγκεκριμένος παρουσιαστής προανήγγειλε την αποπομπή του από την κυβέρνηση και λίγες μέρες μετά αυτό συνέβη.  Ο κ. Μητσοτάκης και το Μέγαρο Μαξίμου πρέπει να απαντήσουν τι είναι αυτό που τους συνδέει με τον γνωστό “μάνατζερ”», αναφέρει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Και ολοκληρώνεται με υστερόγραφο μομφή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη:

«ΥΣ. Αλήθεια, ανάμεσα σε αυτούς που εισέβαλαν σε γραφείο υπουργού ήταν και αστυνομικοί που είχε παραχωρήσει ο κ. Χρυσοχοΐδης στον κ. Φουρθιώτη;​».

ΜέΡΑ25 για καταγγελίες Βρούτση

Το ΜέΡΑ 25, με ανακοίνωσή του, καλεί τον πρωθυπουργό «ή να βάλει βαθιά το νυστέρι στην κακοφορμισμένη πληγή που έχει γίνει το κυβερνητικό του σχήμα ή να παραδεχθεί συνενοχή».

Προσθέτει ότι «και η Δικαιοσύνη οφείλει, αν δεν το έχει ήδη πράξει, να ερευνήσει τα όσα κατήγγειλε ο κ. Βρούτσης σχετικά για το πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία» αναφερόμενο στην υπόθεση Φουρθιώτη.

"google ad"

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «θέλει πραγματικό ταλέντο για να φτάνεις ως κυβέρνηση στο σημείο ο κοινοβουλευτικός σου εκπρόσωπος να καταγγέλλει σε αντιπολιτευόμενα Μέσα ότι έχασε την υπουργική έδρα του μετά από παρέμβαση ενός λούμπεν μηδενικού στο οποίο ο αρμόδιος έτερος υπουργός είχε εξασφαλίσει φύλαξη αντάξια Πλανητάρχη-και το αρνιόταν» και υπογραμμίζει:

«Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η ολοένα εμπλουτιζόμενη πινακοθήκη, εκβιαστών, βιαστών, απατεώνων και καταχραστών, των οποίων τις παραβατικές συμπεριφορές “δεν αντιλαμβάνονται” οι υπουργοί για βδομάδες αφότου αυτές έχουν εκραγεί στους τηλεοπτικούς δέκτες και τα ενημερωτικά σάιτ. Υπουργοί οι οποίοι ανεξήγητα (ή εξηγήσιμα, αν είστε απ’ τους κακόπιστους) παραμένουν στη θέση τους και μετά την αποκάλυψη των μειωμένων αντανακλαστικών τους».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά: Να επαναλειτουργήσει το Μουσείο Αλιείας στο Κολυμπάρι

Ερώτημα σχετικά με το Μουσείο Αλιείας στο Κολυμπάρι καταθέτει...

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...