Απίστευτη καταγγελία: Διοικητής νοσοκομείου απειλεί με κυρώσεις τους υγειονομικούς που μολύνονται από κορωνοϊό

Κανένα σχόλιο

Την ώρα που αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα κορωνοϊού στους υγειονομικούς, που καλούνται να δώσουν τη μάχη για την προστασία του λαού από την πανδημία, με ελάχιστα μέσα και τεράστιες ελλείψεις, διοικήσεις δημόσιων νοσοκομείων τούς απειλούν και με κυρώσεις στην περίπτωση που μολυνθούν από τον ιό.

Χαρακτηριστικά, στο έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα ο «Ριζοσπάστης», από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» προς τους εργαζόμενους (με ημερομηνία 19/10/2020), αναφέρεται: «Εάν κατά την ιχνηλάτηση μετά από εμφάνιση θετικού κρούσματος σε άτομο του προσωπικού βρεθεί κάποιος από το προσωπικό που είχε επαφή υψηλού κινδύνου εντός του νοσοκομείου, που σημαίνει δεν πήρε μέτρα προστασίας, απομακρύνεται από την εργασία για 7 ημέρες, και θα του επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις».

"Sponsored links"

Το έγγραφο διακινήθηκε στο προσωπικό μετά από εισήγηση της προέδρου Επιτροπής Λοιμώξεων και τη σύμφωνη γνώμη του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, της διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και του διευθυντή Διοικητικής Υπηρεσίας, με αφορμή την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού στο προσωπικό του νοσοκομείου.

Αμεση ήταν η αντίδρασή των εργαζομένων. Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας τονίζει: «Δεν μπορούμε να δεχθούμε καμία “προβλεπόμενη κύρωση” όταν με αυτοθυσία και υψηλό αίσθημα του καθήκοντος κάναμε τη δουλειά μας, πάντα με γνώμονα την εξασφάλιση της υγείας του ανθρώπου (…) Οι ελλείψεις σε προσωπικό παραμένουν και οι ευθύνες βαραίνουν πρώτα και κύρια την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας».

tvxs.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live