Απαγόρευση σε ευρωπαϊκά πλοία να μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο σε Ευρώπη και στον κόσμο;

Κανένα σχόλιο

Ως μέρος του έκτου πακέτου κυρώσεων κατά της Μόσχας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει την απαγόρευση όλων των ναυτιλιακών εταιρειών που ανήκουν στην ΕΕ ή με ευρωπαϊκά συμφέροντα να μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο στην Ευρώπη ή αλλού στον κόσμο, σύμφωνα με πληροφορίες της EURACTIV.

Εάν αυτή η πρόταση τελικά περάσει κατά τις συνομιλίες των πρεσβευτών της ΕΕ σήμερα, τότε θα προκαλούσε σοβαρό πλήγμα στην ευρωπαϊκή ναυτιλιακή βιομηχανία, δεδομένου ότι πολλά δεξαμενόπλοια της ΕΕ μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο στην Κίνα.

Το έκτο πακέτο κυρώσεων ενδέχεται να εγκριθεί απόψε ή αύριο το πρωί, είπε πηγή της ΕΕ στην EURACTIV, προσθέτοντας ότι υπάρχουν εκτενείς συνομιλίες σχετικά με τις χώρες που ενδέχεται να «εξαιρεθούν» λόγω της μεγάλης εξάρτησής τους από το πετρέλαιο της Ρωσίας.

"Sponsored links"

Καθώς οι προτεινόμενες εξαιρέσεις για την Ουγγαρία και τη Σλοβακία ενδέχεται να οδηγήσουν σε περαιτέρω αιτήματα εξαιρέσεων από άλλες χώρες όπως η Τσεχική Δημοκρατία, η Επιτροπή εξετάζει επίσης ένα εναλλακτικό σενάριο: να απαγορεύσει τις εισαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας μόνο μέσω δεξαμενόπλοιων επιτρέποντας παράλληλα τις εισαγωγές μέσω αγωγών.

Δεδομένου ότι η Ουγγαρία είναι μια περίκλειστη χώρα, ένα τέτοιο μέτρο δεν θα την επηρέαζε και ως εκ τούτου το βέτο της θα παρακαμφθεί.

Σαράντης Μιχαλόπουλος | EURACTIV.com

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live